България в търсене на ново начало

11:19
България в търсене на ново начало
България посреща Италия в мач от квалификационна група "Н" на Евро 2016. Двубоят на националния стадион "Васил Левски", който е с начален час 21:45, ще е официалният дебют на Ивайло Петев начело на лъвовете. Главен арбитър на срещата е словенецът Дамир Скомина.
 
Представителният ни отбор започна похода си към финалите на континенталния турнир с победа като гост на Азербайджан (2:1), но в последвалите си три мача записа разочароващи резултати - загуби от Хърватия и Норвегия и домакинско равенство с аутсайдера Малта. Италианците пък се представиха на прилично ниво - три победи и едно равенство. Така Скуадра адзура с 10 точки дели първото място в групата с Хърватия, а родните трикольори заемат 4-а позиция с 4.
 
Със сигурност предстоящият двубой с адзурите няма да се окаже последният влак, който да отведе възпитаниците на Ивайло Петев до Европейското първенство през следващата година, но загуба би ги отдалечила още повече от 3-ата позиция, която дава право на участие в плейофите. Именно тя би трябвало да е целта пред нашия отбор. 
 
Статистиката от преките сблъсъци между България и Италия допълнително фаворизира четирикратните световни шампиони, като в досегашните 17 такива те са постигнали 9 победи срещу 2 за лъвовете, а 6 двубоя са завършили наравно. Все пак последните ни две срещи с тях са повод за оптимистична нагласа, в квалификационната кампания за Мондиал 2014 - равенство 2:2 в София и загуба с 0:1 в Палермо.
 
Във въпросителни е обвита титулярният състав на България за мача довечера. Все още не е известно кой точно ще е капитан на отбора, но се предполага, че лентата ще носи Светослав Дяков.
 
Селекционерът на Италия Антонио Конте пък има проблеми с контузени играчи. Той няма да може да разчита на Клаудио Маркизио, Мануел Паскуал и Алесандро Флоренци. Почти сигурно обаче водачът на адзурите няма да изневери на традиционната за тях постройка на игра 3-5-2.
 
Вероятни състави:

България - Вл. Стоянов, Бандаловски, Терзиев, Бодуров, Й. Минев, Гаджев, Дяков, Г. Миланов, Манолев, Александров, Попов 
 
Италия - Буфон, Киелини, Бонучи, Бардзали, Антонели, Бертолачи, Кандрева, Верати, Дармиан, Имобиле, Дзадза 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fred_duffy
29.03.2015 09:42

Егати нагласения мач. Как пък никой не разбра, че този мач се "игра" още на изборното събрание на УЕФА. Затова и Малък Перукан беше пуснат, за да запише престижен резултат. Той обаче е меганекадърен...

onzzy
28.03.2015 20:31

E ново начало си е. Досега Италия не ни е била в София

fred_duffy
29.03.2015 09:47

Хм, ново начало,норвежците ще ни приземят и това ще е доказателство, че мача е нагласен.

_beroe_
28.03.2015 18:14

"България в търсене на ново начало", няма как да стане просто със същите смешници в отбора. *erm**erm*

medno
28.03.2015 18:27

Според мен Николай Михайлов ще вкара 1 или 2 гола, докато Божинов няма да пусне нито 1. Нали си разменят ролите напоследък ... *joking*

kapitana123
28.03.2015 18:18

Ха-ха, същото точно си го мислех *beer*. Артистите са си все същите, ама видите ли постановката ще бъде друга.

Tauros
28.03.2015 16:52

Националния отбор му изтипосаха една гнида начело,една гнида подопечна на киро гела и агентите около националния .. аз ще подкрепям България,но не и този отбор с този тренер !!

Tearstained
28.03.2015 16:46

Пълен смях е тоя национален отбор на България *lol* И то това не е от сега - ние от 10 години насам нямаме качествени футболисти и отбор, като цяло. Кво Европейско, кви 5 лева...??? *smile* Откакто "златното" поколение и герои от САЩ '94 поеха юздите - малко по-малко всичко отиде по дяволите! *smile* Нямаме школи вече, които да работят правилно, нямаме условия за развитие на децата, първенството ни се напълни с чужденци със съмнителни футболни качества, вместо да се дава шанс на местни момчета. Кво трябва да се очаква от национален отбор, чиито играчи играят, първо - в посредствени клубове в чужбина, и второ - повечето дори и не играят редовно там. Приравнихме се вече на нивото на Люксембург, Малта и Азербайджан... Не очаквайте нищо ново и добро да дойде с Петев. Той е поредния женски полов орган, който си е разкрачил краката пред Бобчо. Трябва поголовна чистка първо във Висшите етажи в БФС, а след това постепенно и надолу.... едва тогава нещата ще тръгнат бавно нагоре. Довечера, ако Италия ги домързи... просто няма да бъдем унизени, нищо повече...

FcB189928
28.03.2015 16:38

Михайолв е много голяма риба...смисъл като му се загледате в играта....прави ненужни хвръляния...доста често опитва да спасява с крак след като спокойно може да я улвои той избива с крак топката се връща в противник...или топката му е в него той пак прваи някакви хвърляния ,избивания...миналия цикъл в София...на Освалдо гола...той Михайлов пак тръгва с крак да избива.. в излизанията е много зле..в Норвегия всички видяхме какво направи при 1вия гол..тръгна в някаква не зная посока все едно бягше от топката...срещу Италия в Палермо като ни биха 1-0..Джилардино му вкара с глава от вратарското поле...НЕДОПУСТИМО...центрирает летя няколко секунди...време имаше да направи 2 крачи и да улови..дори и да се сбута с Джилардино щеше да се свири фал в атака...той остана на гол-линия и Джила му вкара от 5 метра.....Стоянов не играе и той много в националния специално..допусна леки голове,но е много по-сигурен в тези дреби детайли,които стават огромни детайли,когато се греши при тях.

alexander.trupkata
28.03.2015 16:32

Момчета аз съм оптимист и ше биеме ! *goal**goal**ball**ball**beer**beer**corner**corner* наздраве и само нащее *ball**goal**cup**ball**goal**cup**ball**goal**cup*

Merida
28.03.2015 16:08

2 хк смело. Михайлов ще е титуляр довечера а и от наще няма кой да вкара като се има на предвид че Гълабинов го няма а Божинов е в групата.

FcB189928
28.03.2015 16:07

Винаги съм бил оптимист,но нищо оптимистично не мога да намеря в този отбор,,,не можеш да кажеш,че не е вярно...ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ : Михайлов( 6 мача за почти 4 месеца...в 4 месеца има горе долу 12-14 мача)..Бандаловски( за него не знам нищо,дано е надежден)...Бодуров( той за разлика от другите играе редовно,даже прекалено редовно,което може да е зле..а и това,че играе редовно няма никакво значение,защото почти във всеки мач неговия тим допуска гол...АЛ.АЛЕКСАНДРОВ( РЕЗЕРВА в Лудогорец..3 мача за 2015 от около 7-8 официални за Лудогорец)..МИНЕВ( той е надежден)..ДЯКОВ( да се надяваме лидера на тима,но той във всеки момент може да бъде изгонен твърде е рисков) ГАДЖЕВ( познавам го много добре...няма какво да се каже...изобщо това момче в момента няма никакво място в състава) МАНОЛЕВ( о господи..тоя наистина единствените му официални мачове ,които записва са квалификациите..през останалото време пере чорапите на съотборниците си там където играе,ако въобще има отбор)..МИЛАНОВ(от него може да се надяваме на нещо)..М.АЛЕКСНАДРОВ(Как и да го гледаме няма по-добра опция от него за крилото,черноработник,играе със сърце и хъс,има и умения) ПОПОВ( ето го и ''КАПИТАНА'',''ДУЗПАДЖИЯТА'',''РИСКУВАЩИЯ КАРИЕРАТА СИ ЗА БЪЛГАРИЯ''...аз не помня тоя да има силен мач за националния в последните години)....и кво сега ..кажете според вас ,реално с този състав ние можем ли да играем на Европейско ? *smile*

fivooo
28.03.2015 15:59

Ако Михайлов пак е титуляр ще стискам палци на Италия.

medno
28.03.2015 16:11

Стискай ги от сега, защото със сигурност Михайлов ще е ТВЪРД титуляр ...

stefanBG111
28.03.2015 14:42

Това ново начало трябваше да започне с налагане на юноши, а не с тези бездарници, които в момента са в националния. Как може да оставиш един от най- добрите вратари на България резерва и да пуснеш перуката младши. Защо не са викнали играчи на Ботев, Берое, Литекс. Къде са Чочев, Неделев, Тонев, Венци Христов, Терзиев, Гамаков, Божиков, Илия Миланов, Страхил Попов, Десподов и др. които със сигурност са по талантливи от тези, които са сега титуляри. Трябва ни тренъор с твърда ръка, който няма да слуша БФС да му реди състава. Всички Европейски и Световни отбори започнаха подмладяване на съставите си, само ние викаме едни и същи играчи, вместо да даваме шанс на юношите да изпъкнат, и без това нямаме шансове за класиране, пъ пуснете юношите ни да се обиграят, вместо да им спираме развитието и да пускаме някакви си кретени.

Vudulini
28.03.2015 14:38

Ново начало със старите смешници не става .

crip1
28.03.2015 14:24

Дори капчица вълнение нямам за мача.0-3 от мен.

crip1
28.03.2015 15:49

Ми би трябвало поне малко да се вълнувам щом ще играят нашите момчета, то е ясно, че ще ги подкрепя.Но не стига, че сме трагични, но те на всичкото отгоре няма да извикат някой нов футболист разбира се.Викнали ми Божинов да ми тича напред назад.Та той повече прилича на някакъв дънер отколкото на нещо друго.Бащинко същата работа.Няма Владо Стоянов, няма лабаво.Мощно бащинко на вратата.Разбира се, че няма да се налагат някой от младите ни играчи.За тва време дето се тътрим с тия големци, вече щяхме да сме направили боеспособен отбор от млади и перспективни футболисти.За капак махат единствения треньор, който ни радваше и не слушаше умниците от БФС.Още 10 години няма да видим бараж, докато окончателно не одъртеят футболистите и е време да се заменят.Тогава може и да се наложи някой млад футболист, но най-вероятно ще е някой внуче на перушината, така че работата няма да се промени много.

danialves2
28.03.2015 14:32

Никой не те кара да се вълнуваш, но играе националният отбор на нашата родина. Можеш поне да ги подкрепиш!

MaLkO_LuD94
28.03.2015 14:02

Защо слагат такива смешни треньори на чело на България до кога трябва да търпим такива подлоги които гледат да се харесат на други хора а не да изберат най-доброто за България *smile* Май отиваме към 0-3 довечера *smile*

Kalinho
28.03.2015 13:35

бандаловски му давам 30 мин и пак червен картон. Нападател ни трябваше някой здрав предвид тешкия терен ама Гълъбинов го няма. Манолев десен бек и тонев в игра.

plamkisa
28.03.2015 13:28

Абе пичове, махнете тия мачове, те не са важни. Знаете ли за колко часа са запазили нашите звезди масите в Найт Флайт / Син Сити, че мисля да се пусна и аз да им отдам заслуженото уважение тази вечер.*beer*

Ginekologa
28.03.2015 13:21

пак едни и същи 0-5 дано ще и и бол“уците бфс

bacardy_breezer
28.03.2015 13:02

Всъщност освен изброените Маркизио, Флоренци и Паскуал, Конте няма да може да разчита и на Пирло, Де Роси, Монтоливо, Де Шильо, Абате и трайно контузените Ел Шаарави, Инсинье и Джузепе Роси. Сега ако не ги бием, няма кога. НАПРЕД ЛЪВОВЕ.*beer**thumb_up*

selection
28.03.2015 12:56

Валери Божинов вчера претендираше за уважение от страна на медиите.Нека днес националите си го заслужат това уважение и от страна на хората, с една победа над Италия..

doctorMashinkov
28.03.2015 12:40

Владко късогледото ше е титуляр може да се пробва залог гол-шут отдалече*lol*Не Татювуто ви е проблема*wink*

doctorMashinkov
28.03.2015 13:13

Беден ти е списъка,аз залагам на Бандата*cards*

night_wolf1984
28.03.2015 12:55

А кой маминото ли?...Плешивия не става и за чеп за зеле....Занев,Гаджев,Попов,Божинов са същата мода *smile*

Chelsea86
28.03.2015 12:03

Успех на нашите. Предвид това, че Италия винаги играят трудно срещу нас особено като гости смятам, че може с малко повече късмет да стигнем до равен. Ама като гледам състава и наличието на Бандаловски, Гаджев, Бодуров, Дяков и Попов, не съм много сигурен. Да не говорим, че май вратар ще бъде Н.Михайлов... *sad*

medno
28.03.2015 15:19

Най- ме дразнят такива неща. Вместо да се опитваме да бутаме националния отбор. Те от ръководството бутат отделни футболисти, за да могат да ги продадат на който могат да излъжат и да вземат някой лев... Това е просто най- неправилния начин за свикването на национален отбор. В един истински отбор трябва да има проби. Да е по- богат избора в разширения състав. Да се види кой е най- подходящ за всеки отделен пост. Изобщо нормалните методи липсват. В порочната ни столица една шепа идиоти диктуват правилата и нямаме достатъчно организация, за да ги свалим от всички постове, свързани с властта. България не търси никакво ново начало. Поредния опит да се набутат футболисти като Гаджев, които за нищо не стават. Някои казват, че нямало кой да излезе за националния. Не е така ...Достатъчно футболисти имаме и повечето не са извикани за мача довечера.

Chelsea86
28.03.2015 12:18

Е той отдавна не става за Левски, какво да говорим за националния отбор... Аз не знам какво толкова виждат в него. На година играе 2-3 мача както трябва и то когато дойдат да го гледат скаути. През другото време където играе са с човек по-малко.

medno
28.03.2015 12:06

Тоя Гаджев като му прочета името и направо ми призлява. Аз съм по- добър от него ...

generiks
28.03.2015 11:48

Те затова го избраха Петев, да може да си го контролират и да му диктуват състава, оня с перуката ще бута сина си винаги...

IvanIR
28.03.2015 12:02

Този път мисля че няма да стане с бутане...Щото ако стане грешка Петев ше си замине. Любо Пенев усети , че кораба почва да потъва и зе да се мазни като пусна Ники Михайлов та усра мача ...ама и тва не му помогна. И според мен така трябва да бъде *smile*. Треньора носи отговорност и тя е платена! и то много яко платена! Не се ли справяш - ставаш и си заминаваш! *cigarette*. Така е в Европа, така е в цивилизованите държави.

medno
28.03.2015 11:56

Болезнено истинно ВЯРНО !!! ... *vicious*

tishow7
28.03.2015 11:35

Голямо начало водено от Ники Михайлов, той Владо Стоянов спасява дузпи на Роналдо, тоя пак с връзките се уреди.

rad011
28.03.2015 11:43

Абе Владо е във вероятните състави така че няма да се притесняваме от грешките на мамин Ники.