Петев действа в три държави

13:11
Петев действа в три държави
Националният селекционер Ивайло Петев ще работи около три седмици в Турция, но "покрива" и Португалия, и Италия.

Треньорът замина вчера, като ще бъде базиран основно в Анталия. Няколко български отбора ще бъдат на зимни лагери там. Петев ще наблюдава и тренировки, и контролни мачове.

Доста от националите няма да се прибират в София преди проверката с Румъния на 7 февруари, която също ще е в Анталия. Те ще се присъединят към отбора директно от клубовете си, които са в Турция по същото време. Очаква се Петев да се завърне в родината след контролата на националите.

Селекционерът вече бе на визита в чужбина. Той ходи в Италия и се видя с Ивайло Чочев от Палермо. Петев наблюдава мачове на Андрей Гълъбинов (Ливорно) и Антонио Вутов (Удинезе). Ако 18-годишният юноша на Левски заиграе в първия тим на зебрите, нищо чудно да получи повиквателна и за националния.

А Алекси Желязков, помощник на Петев, е на визита в Португалия. Специалистът има мисията да наблюдава Симеон Славчев от Спортинг Лисабон, ще има и разговор с полузащитника. Роко Перота, друг асистент, е в Италия (виж текста долу).

Петев вече предприе акция за подмладяване на националния тим. Затова особено ще е вниманието към футболисти до 22-23 години. Селекционерът специално ще наблюдава мачове на юношеските и младежките национали, за да подбере лично най-добрите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

golemiq_geshan
18.01.2015 14:26

Не съм голям фен на Петев и според мен Лудогорец при него играеше доста по - муден и мъчен футбол и за мен при Стоев заиграха офанзивно , докато при него играеха пък по - добре в защита . Но мисълта ми е , че точно така се действа , ходи , обикаля , гледа и то тренировки дори , това показва невероятно желание за успех начело на националите и хъс да се доказва , защото и Пенев е още млад треньор , но при него нямаше желание за доказване , защото той си мислеше все едно аз бях големия футболист , така че на никого няма какво да доказвам , но грешеше , защото може да си големия футболист , но като треньор си все още господин никой и ако мислиш да лежиш на старите си лаври , никога няма да бъде нещо повече от посредствено треньорче

sensea
18.01.2015 13:20

Това с подмладяването ми хареса .... а дано Петев има късмет да ни промъкне на някое първенство....

MarkoPolo
18.01.2015 13:39

И на мен ми хареса. Няма изявени играчи при сегашните футболисти. Нека поне младите да имат хъс и желание и да ни изведат до някъде.