Подслушват телефона на сър Алекс

19:49
Подслушват телефона на сър Алекс
Огромен брой известни личности на Острова, между които и мениджъра на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, са се свързали със своите адвокати, след като стана ясно, че техните лични телефони са били хакнати от британски таблоид.

Обвиненията срещу "Нюз ъф дъ Уърлд" се задълбочиха, след като вестник "Гардиън", който извади вчера наяве историята обяви, че Фъргюсън и Алън Шиърър са били подслушвани от таблоида. Двамата били оставили текстови съобщения на мобилния телефона на Гордън Браун, изпълнителния директор на Асоциацията на професионалните футболисти. Други известни личности, които са били подслушвани са актрисата Гуинет Полтроу, певеца Джордж Майкъл, бившият национален селекционер на Англия Свен-Йоран Ериксон и бившият вицепремиер на Великобритания Джон Прескът.

Адвокатите на медията заявиха, че представители на редица известни личности са се свързали с тях за да поискат съвет дали да съдят медията на Рупърт Мърдок, която продава всяка неделя около 2.9 милиона копия. Адвокатът Марк Стивънс от лондонска кантора заяви:

"В този момент, хората обмислят всички варианти, те искат да видят какво ще се случи. Те искат да знаят дали са били обект на криминална дейност или конспирация. Те обаче разчитат на полицията за детайли около това, което се е случило."

Адвокатът добавя, че като резултат от евентуално дело всеки един от подслушваните може да получи около 800 000 долара обезщетение. Главният редактор на "Нюз ъф дъ Уърлд" по време на подслушването Анди Коулсън сега изпълнява длъжността отговорник по връзките на обществеността на основната опозиция на Острова - Консервативната партия. Лидерът на партията Дейвид Камерън застана зад Коулсън, като заяви, че той се върши работата в партията "правилно и както трябва".

Редакторът на таблоида Клайв Гуудман, който отговаряше за кралското семейство, бе вкаран в затвора през 2007 година, след като той и частен детектив бяха хванати да придобиват по незаконен начин съобщения, изпратени от принц Уилям. От полицията обявиха, че ще прегледат отново този случай след новия скандал, като освен това добавиха, че ще бъдат проучени отново всички доказателства.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

azur
10.07.2009 20:19

Тцтцтц ..редактора е бил затвора, защото кралското семейство е нещо като символ на Англия или по скоро Кралицата. .. не се съмнявам че го знаете това де, но все пак тия обезщетения от 800к лири на човек са прекалено малко при положение, че едната неделя ще си ги възвърнат, а новините които напишат ще вдигнат сигурно рейтинга на списание ли е вестник ли е к'во е ...