Мачът на годината в бокса: Кобрата срещу Кличко (видео)

20:06
Мачът на годината в бокса: Кобрата срещу Кличко (видео)
Кубрат Пулев ще се изправи срещу световния шампион в тежка категория Владимир Кличко в най-важния мач в кариерата си до момента. Двубоят ще започне след 23:00 часа българско време на 15 ноември.
 
Зала "О2" в Хамбург ще бъде пълна с фенове на бокса, които ще видят интригуващия сблъсък между големия фаворит и българския претендент. Почти всички специалисти в спорта определят украинеца за сигурен победител в двубоя, като на това мнение са и най-големите букмейкърски къщи в света – коефициентите за Кличко варират около 1,2, докато тези за Пулев започват от 5,0.
 
Кобрата обаче неколкократно изрази увереността си, че може да победи именития си опонент и дори да го нокаутира. До момента Пулев е непобеден на професионалния ринг и има записани 20 победи от 20 мача, като 8 от тях са с нокаут. Статистиката на Владимир Кличко е още по-впечатляваща – украинецът няма загуба от 10 април 2004 година, като в този период е натрупал 20 успеха и 17 успешни защити на титлите си.
 
Спорът между двамата трябваше да бъде решен още преди два месеца, но световният шампион отложи насрочения за 6 септември мач, тъй като 10 дни преди това разкъса бицепс по време на спаринг. Това не беше първият подобен случай в кариерата на Владимир, а Пулев заподозря своя съперник в измама. Според българина отлагането на двубоя е с цел да наруши подготовката му и е част от психологическата война между двамата.
 
Кличко е безпощаден на ринга, но се справя също толкова добре и в битката извън него. Той отхвърли предложението на Пулев двамата да дадат допинг проба по време на подготовката си, след това имаше проблем с акредитациите на български журналисти за мача, а според мнозина и циркът с Шанън Бригс е режисиран от лагера на шампиона.
 
В последните дни психологическата война между двамата се нажежи – Пулев отказа да се яви на официалната пресконференция, тъй като на нея не бяха допуснати членовете на неговия отбор, а след това се оплака, че му е наложено да играе с ръкавиците, които се произвеждат по поръчка за Кличко.
 
"Той си играе с негови ръкавици, с марка, която се произвежда само за него. Законът на IBF e, че всеки може да играе с каквито си иска ръкавици по собствен избор. Кличко обаче предложи да играем с еднакви ръкавици, неговата марка. Ние обаче не можем да намерим до момента такива", заяви Кобрата след официалната си тренировка в четвъртък.
 
"Това не е просто номер към мен. Това си е за негово удобство. Той си е направил тези 4 колана като негов монопол. Прави каквото си иска. Не дава допинг контрол на подготовка, а единствено след мача. Той може така да се напомпа, че за мача да се изчисти и след това да даде чиста проба", допълни българинът.
 
Световният шампион обаче не му остана длъжен: "Няма да коментирам какво е казал Пулев, защото той го използва като оправдание. Все нещо не е наред, като пчелата, която ужилила Хей и му попречила да спечели боя между нас. Въпросите за допинга, неявяването на пресконференцията и проблемите с ръкавиците са само част от тези оправдания. Кой знае какво още ще измисли?", каза той.
 
Времето за приказки и закани обаче свърши и на 15 ноември ще стане ясно има ли Пулев сили да победи Кличко. Официалното теглене показа, че Кобрата е с половин килограм по-тежък от своя съперник, но украинецът има ръстовото предимство.
 
"Кубрат е готов за мача. Повече от всякога", обяви неговият треньор Михаил Таков. 
 
"Трениран е. Мобилизиран е. Колкото е голям залогът за брат ми, за Кличко е два пъти по-голям, защото носи тежката царска корона", допълни малкият брат на Пулев – Тервел.
 
"Чувствам се отлично. Чувствам се готов. С Божията помощ и с българите зад мен, се надявам да успеем. Надявам се да го нокаутирам и да зарадвам всички българи", изрази увереност и Кобрата. 
 
Той може да бъде сигурен, че милиони българи по цял свят ще му стискат палци тази вечер. От там нататък – всичко е в неговите ръце.

Прогнозирайте двубоя между Кубрат Пулев и Владимир Кличко ТУК.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

IM_A_PLAYER
15.11.2014 16:04

Тази вечер ще настъпи момента в който, световен шампион по бокс ще е БЪЛГАРИН!!!

wryip
15.11.2014 14:59

аз защо не виждам в bet365 да го има мача...а искам да заложа на мача? някой нещо знае ли?

StadobolGovnin
15.11.2014 17:17

Коефициентът за победа на Кобрата в “Еврофутбол”е доста по - нисък, отколкото при другите букита..

medno
15.11.2014 14:42

Кубрат ще го нокаутира в 7-мия рунд и изобщо няма да му пука каква ще е допинг пробата на безтитловия украинец !!!

IceMAN_11
15.11.2014 14:00

Да бе... и той и брат му от 15 години все допинг взимат :Д. Явно никой тука не вярва в победа на Пулев и е подготвил оправданията едно след друго. Я допинг , я ръкавици , я уговорки... като пчелата която ужилила Хей :Д :Д :Д. Братята са живи легенди и бият откакто са влезли в тая индустрия!Това ,че не ви изнася си е ваш проблем! Някой отдолу питаше за таксите.. не Пулев , а отбора му не е платил таксите, май и те не вярват,че ще спечели :Д. Но пък има и добра страна - ако Кубрат победи,то е задължен да даде реванш , в който би могъл да се бие и за останалите колани.

ko4o4
15.11.2014 15:40

циганин? турчин? или може би си и двете? п.п. със сигурност обаче си мнооого просто парче ... *cards*

PraschoChorbata
15.11.2014 13:49

Днеска е голям ден...Кличко със сигурност с допинг, то се видя от месеци насам как го е страх да се бие с нашия, направи сумати шмекерии и дали ще вземе химия или не, българската сила пак ще надделее.

TaTa_Martino
15.11.2014 13:27

Днес казаха по новините че Пулев ако победи ще вземе само един от поясите на Кличко,защото за другите три не бил платил някаква такса от 60хил. долара.Това ми се струва доста съмнително като цяло,да не е само нашия да знае че ще падне и да си е казал защо да ги давам тези 60 хил. излишно.Да няма нещо уговорено ме притеснява

miro211
15.11.2014 10:35

100% Кличко е взел допинг!!!- Така че нашият трябва да бъде много внимателен. УСПЕХ КОБРА!!!

Berrba
15.11.2014 10:01

КОБРА-ЛОВЕЧ Е ЗАД ТЕБ. С НОКАУТ ДА ГО ПОБЕДИМ*devil**devil**devil*

Messiah
14.11.2014 23:07

Нямам доверие на чалгари! А и как да имам?!?
Утре по това време ще си говорим пак!!!

krasi233
14.11.2014 20:42

Дано да успее да го нокаутира защото ако се стигне до определяне на победителя по точки съдиите ще дадат попеда за кличко.Дано да не съм прав.УСПЕХ КОБРА.

sensea
14.11.2014 20:13

Давай КОБРА!! Бий както си знаеш , пък каквото стане!! УСПЕХ!!!