В ЮАР помнят лютия характер на Стоичков

10:27
В ЮАР помнят лютия характер на Стоичков
Президентът на Мамелъди Съндаунс Патрис Моцепе не е забравил съвместната си работа с българския треньор Христо Стоичков.

Босът на клуба шеговито коментира, че предпочита настоящия наставник Питцо Мосимане, който... не носи толкова глоби на клуба.

"С Христо имахме един проблем - каза в тв интервю Моцепе, цитиран от "Труд". - Мачът свършва и той прави такива коментари, че веднага ни глобяват. Обаждам му се и му казвам: Тренер, недей да бъдеш толкова остър, наказват ни. Отговорът: Да, бос, следващия път ще бъда по-спокоен. Идва следващият мач и Христо пак е бесен на съдията - пак сме глобени заради острото му интервю. Такъв си беше, характерът му бе огън."

Мамелъди обаче стартира лошо новия сезон и е на пето място след 10 кръга, изоставайки на цели 12 точки от лидера Кайзер Чийфс. Докато с треньор Стоичков тимът на Моцепе завърши втори и загуби титлата само с точка зад Суперспорт Юнайтед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

miro211
10.11.2014 21:52

Нали... не го помнят с треньорските му умения, а с простотиите му: "Съм тиймс уин съм таймс люн". Нема такъв смешник!

medno
11.11.2014 02:02

Понеже "нема" смисъл да пиша на 211 негативния по скалата на Рихтер, да подчертая, че именно такъв характер е нужен за един успешен треньор. Това е начина (както САФ и МОУ). Нахални, строги, в съблекалнята сигурно гадни и брутални дори, изруди, но да жънат успехи ... Това най- ме дразни в Л.Пенев- неговата доброта, която не мотивира футболистите.

aa2
10.11.2014 23:30

Каза човек, който не може да пише правилно на родния си език - не се пише "нЕма", а "нЯма"!!!