Юнайтед подчини Палас, Мата герой за червените дяволи (видео)

19:14
Юнайтед подчини Палас, Мата герой за червените дяволи (видео)
Манчестър Юнайтед победи Кристъл Палас с 1:0 на "Олд Трафорд" в мач от 11-я кръг на английската Висша лига.

Главен съдия на двубоя бе Крис Фой.

Хуан Мата стартира срещата като резерва, но се появи на терена в 63-та минута, когато замени Аднан Янузай.

Само четири минути по-късно испанецът реализира единственото попадение в срещата. Мата комбинира с Ди Мария пред наказателното поле на орлите. След като направиха двойно, Мата шутира към вратата. Сперони плонжира и опита да избие, но само докосна топката, която се оплете в мрежата му.

След тази победа Юнайтед събра 16 точки и се изкачи до 6-то място във временното класиране.

Палас е 18-ти с 9 пункта.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Amateur2014
09.11.2014 12:48

Не мога да разбера Ван Гаал, който претендира, че никой нямал титулярно място и да продължава да разчита на Ван Перси! Толкова ли н еможе да види, че сънародникът му е тотална дупка от началото на сезона!? Вчера целият отбор ми отрови нервите с нескопосаната си игра, но Ван Перси беше "капитан" в това отношение. Такива сватбарски шутове, такива "залъгвания" на противника... Аз лично останах втрещен.

Положителното от вчерашният мач е играта, която показаха Блинд, Фелайни и, най-вече, Люк Шоу!!!!! Това момче започва да си оправдава парите, дадени за него, с всеки изминал мач. Последните 2-3 мача е повече от страхотен и мисля, че не случайно го избраха за Играч на мача. СЪвсем заслужено! Разбира се, трите точки също са положително нещо.

Но в крайна сметка аз лично вчера не видях това "подобряване на играта", за което много хора говорят! С изключение на мача с КПР и донякъде с Евертън, в останалите мачове играта ни е супер нескопосана. Вчера два паса не могат да вържат, нито един пробив не могат да направят, дори и изстрел към вратата не отправя, а на 1-2 пъти и Кристъл Палас имаха много добри шансове за вкарване на гол, които шансове от една идея по-добър отбор щяха да бъдат реализирани и резултатът нямаше да е едно на мъка за нас!!!!

Наистина, аз лично не виждам подобряване на играта! Много хора критикуваха Мойс заради безбройните центрирания, а вчера какво беше!? Нямаше центрирания, но за сметка на това предоволнен брой пасове на безсилието пред наказателното поле на Палас. Сериозно, лошото ми предчувствие за тази сезон се засилва все повече и повече, не знам и аз защо. Нещата, кото видях вчера изобщо не бяха хубави. Ди Мария, Рууни, Ван Перси да не могат да направят едно свястно положение. Ерера и Мата на скамейката. Пфффф, странно.

Tearstained
09.11.2014 11:34

Иска се още време Ван Гаал да изчисти играта и да напипа точните места на играчите. И още 2-3 части, за да донареди пъзела. Както си и мислех в началото на сезона - до Нова година ще са мъки. Ама няма как... този период е задължителен. Може би трябва да пробва да остави Ван Перси малко на пейката и да върне Рууни на върха на атаката - така и ще даде титулярно място на Мата. Няма я формата на холандеца от по-миналия сезон... и така и не се връща. Безмислено е да играе само заради името си. Рууни е доказан голмайстор и мисля, че ще се справи по-добре. Мата ще заеме неговото място като плеймейкър - роля, която може най-добре да изпълнява. И ако даде свободна роля на триото зад Рууни... ако Ди Мария, Мата и Янузай сменят местата си постоянно по време на мач, тогава съм сигурен, че нещата далеч няма да са толкова предвидими за противниците. Така Ди Мария ще може да се сменя освен с Янузай по двата фланга, и с Мата в центъра - ще може да разсича централните защитници, които са по-принцип по-бавни. Двойката централни халфове ще трябва да се избира по противника - не мисля, че Фелайни трябва да е титуляр всеки мач. Трябва да се използва предимно в мачовете със "силови" съперници, които предпочитат игра с центрирания и борба в центъра. Но при по-класни съперници, Ерера задължително трябва да е на терена, понеже е по-бърз и има по-добър поглед върху играта. В защитата няма какво да се каже - ужасна е тази ситуация с тези контузии. Когото и да пусне в игра, никой не може да критикува треньора - просто опциите са докрай ограничени. Зимната пауза ако се вземе някой опитен централен, ще бива работата.

sensea
08.11.2014 20:34

Браво! Слабо-силно трите точки са ТРИ ! Колкото до Мата ...аз съм му фен ...с него спечелихме и шампионска лига и лига Европа....отличен футболист ...но за съжаление винаги натоварен с несвойствени тактически задачи. Казах ли ви че леко по леко ще тръгнете нагоре?*beer*

scouser_pool
08.11.2014 20:09

Нещо не ми е ясно какво виждат в Мата тия тренери , което не им харесва , което ние не виждаме. И в Челси и сега в Ман Юнайтед оставам с впечатлението , че е най-креативния играч , а все на пейката*thinking*

scouser_pool
09.11.2014 00:01

Не съм сигурен дали не знае или не иска. Явно не желае да смени формацията само заради 1 човек въпреки че според мен си струва ако този човек е Мата , а на отбора ти му липсва креативност. Плеймейкър , който прави 15+ асистенции и 15+ гола на сезон(когато играе редовно и има правилните функции) и има техниката,дрибъла,визията за играта е странно как е толкова пренебрегнат в последно време... дори и в Испания където Силва винаги започва за негова сметка( добър е , но не вкарва толкова често като Мата и му липсва постоянство , дрибъла му също е под нивото на Мата) , толкова тренери сигурно виждат нещо , което ни обягва пред екрана... а като си помисля , че има слухове за размяна с Видал ми става смешно(добър играч , но не колкото Мата)

durduland
08.11.2014 22:07

Според мен Ван Гаал не знае как да го използва. Страхотен футболист но когато успее да си разгърне играта. При Ван Гаал досега представянето му е под нивото. Според мен и Ди Мария забит толкова широко на фланга е неефективен. Фелайни много бавно обработва топката за вътрешен полузащитник. Притеснително е, че с такива футболисти напред топката не се движи достатъчно бързо и не може да се осъществи цял мач комбинация, с която някой да мине зад гърба на защитниците

NoDiggity
08.11.2014 19:20

Бати изтраданата победа за пореден път... *smile* Никой от отбора не игра на ниво тоя мач, особено Ди Мариа, който все едно го нямаше на терена. Дано срещу Арсенал другия кръг нещата изглеждат по-добре

RoSKo0o0
08.11.2014 20:51

Дано паднете срещу Арсенал *tongue*

Salient
08.11.2014 19:28

Шоу, Блинд и Макнеър според мен изиграха много добър мач. Мата се отличи с добро включване. Ди Мария трябва да играе на позицията, която игра в Реал последния сезон. Иначе слаб мач наистина, по реакцията на ЛВГ си личеше, че изобщо не е доволен от играта.

methazoid
08.11.2014 19:20

Тия Ман Ютд как така се сбъркаха, та биха?