Барса се измъчи, но взе три точки срещу Алмерия (видео)

18:56
Барса се измъчи, но взе три точки срещу Алмерия (видео)
Алмерия загуби от Барселона с 1:2 като домакин в среща от 11-я кръг на Примера дивисион.

Главен съдия бе Ундиано Майенко.

Ако днес каталунците бяха загубили, то това щеше е тяхното трето поредно шампионатно поражение.

Домакините поведоха в 37-та минута след перфектно изпълнена контраатака. Защитата на Алмерия изчисти топката след центриране от статично положение, след което Сориано с пас по земя разсече отбраната на каталунците, извеждайки Бифоума сам срещу вратаря.

Конгоанският нападател пое топката на централната линия, спринтира към вратата на Барса, нахлу в наказателното поле, след което стреля покрай Браво и реализира.

На почивката Луис Енрике реагира и направи двойна смяна. Напуснаха Мунир и Педро, а на тяхно място се появиха Луис Суарес и Неймар.

Именно тези двамата комбинираха в 73-та минута, за да може Барса да изравни. Уругваецът получи пас в наказателното поле. Суарес финтира прекия си опонент, тръгна към аутлинията, след което с пас по земя намери Неймар в малкия пеналт и бразилецът се разписа. Това бе десетият гол на Неймар в Примера през този сезон.

Каталунците продължиха натиска си в търсене на победен гол и бяха възнаградени. Осем минути преди края Жорди Алба донесе трите точки за Барса, като за втори път днес асистенцията бе дело на Луис Суарес.

Така Барселона се върна на пътя на победата, събирайки 25 точки. Реал Мадрид е с 24 пункта и мач по-малко.

Състави:


Алмерия: Рубен, Дубарбиер, Фран Велез, Наваро, Трухильо, Сориано, Верза, Азииз, Партли, Дзонго, Бифоума; Резерви: Жулиан, Мичел, Дос Сантос, Уелингтон Силва, Хемед, Корона, Едгар Мендез

Барселона:
Браво, Адриано, Алба, Бартра, Масчерано, Ракитич, Бускетс, Рафиня, Меси, Педро, Мунир; Резерви: Тер Щеген, Монтоя, Пике, Шави, Суарес, Неймар, Дани Алвеш


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

unicef_89
09.11.2014 09:29

Енрике го е играл палачинка ( обръщалка ) ... с тия яловите Педро и Мунир , за мен отбора на Барса трябва да изглежда така . Браво ц.з. Пике, Веермален .. бекове Алба , Адриано .. д.х. Масчерано пред него Ракитич, Иниеста .. и Неиймар, Меси, Суарес ! Дано поне веднъш видя тази 11-ка и онази играя с която се забавляват , а не напрежението и неувереността която витае сега ! Пожелавам си скорошно опомняне , и набиране на скорост в най важните мачове , амин !

OMVbeach1
09.11.2014 08:01

Учудвам се вече..Какво правят Барселона??Какъв е тоя треньор??Нямам думи.Да се напъваш да биеш Алмерия..Тази тики така вече не става за нищо..Всеки я разузнава и не е атрактивна..Те срещу слабите отбори се мъчат..А пък камо ли дойдат Валенсия и Севиля (За реал и атлетико няма смисъл да говорим) Не знам какво ще става..Енрике вън.И преобразуване на отбора!!

sdw
09.11.2014 09:00

Тва не е от треньора.Докато старото поколение футболисти все още играе в Барса,този стил няма да се промени.

John_Jameson
09.11.2014 00:42

Слаба и бавна игра от Барса! Луис Енрике е заявил, че никога не е използвал схема с два опорни халфа и не възнамерява да използва, но никак няма да е лошо да си пробва и нещо такова. Реал Мадрид играеше с 4-2-3-1 при Моуриньо, мина през 4-3-3 при сезон №1 за Карлето и сега играят повече в 4-4-2 и то доста успешно! Една схема 4-2-3-1 би била интересна да се види в Барселона! Алвеш(макар и да е в слаба форма) Пике (очаквам с голямо нетърпение включването на Вермаелен в игра), Бартра, Алба и пред тях Масче и Бускетс(Ракитич) опорна двойка халфове, отпред Неймар, Иниеста и Меси и на върха на атаката Суарес! Още по-смъртоносно можеше да бъде, ако Алексис не бе продаден! Тогава Меси зад Суарес и Алексис на дясното крило. Не съм аз човека който да дава акъл на Луис Енрике, но определено нещата не са никак розови и трябва сериозна промяна в игровото поведение!!!

stefanBG111
08.11.2014 21:35

Много слабо играхме днес, и стилът ни някакво бледо копие на тики така при Гуардиола. Ръководството, кога забога ще си отворят очите, че най големия проблем на Барса е защитата и халфовата линия, където Иниеста и Шави са на години, трудно е да ги замениш, но вече се вижда, че нещата куцат там, и в защитата същата работа. Защо продадоха Тиаго и Фабрегас, които щяха да са достойни заместници. Ракитич е футболист за по директен футбол, такъв какъвто не изповядваме в момента, играем тромаво и с центрирания. Трябва да се промени нещо, играта на отбора куца и ще е цяло чудо, ако вземем нещо тази година. 90% вината е на ръководството, че не си свърши работата лятото и да бяха взели класни попълния, и с това наказание сега да не правим трансфери, я втасахме.

ComsteR
09.11.2014 03:08

Как можа да кажеш че Иниеста е на години....

lazera0
08.11.2014 20:57

При гола тия защитници знаят ли изобщо как се застава в тая ситуация и двамата на една линия на 10 метра от центъра, единия седи с нападателя, а другия го подсигурява на центъра, това и децата го знаят.

Banditos
08.11.2014 19:07

Vamos BARCA *cup*

sdw
09.11.2014 16:43

Мавруде,сменяй отбора,че ме е яд,че сме фенове на един отбор ...

NickoRM
09.11.2014 15:21

Без дразги колега ,ако обичаш.

Banditos
08.11.2014 23:02

Клизма вика,ти гледа ли мача въобще,видя ли 3 те греди и още поне 5 чисти гола,които не съумяхме да реализираме,предния кръг със селта същата история,7 греди в последните 2 мача и само 2 гола,на това ако му викаш клизма,просто малшанса е на страната на противника

gordon_shumway
08.11.2014 20:29

Гледай тогава гелосания ревльо и компания да не се оклизмят, а ние да сме си върнали формата...има много време дотогава *wink*

RealMardridCR7
08.11.2014 19:18

Vamos Barca вика,не видя ли че с клизма взехте победата хаха следващото класико отново е наше

Juventus333
08.11.2014 18:36

Само на мен ли ми се струва или Суарез е напълнял?

DDC19
08.11.2014 18:47

Имаше статия преди да му изтече наказанието , че е качил 6 или 7 килограма ... сега бил на специална диета с която щял да направи мазнините на мусколатура...

Nevenium
08.11.2014 18:35

Гледам мача и се чудя какво прави Луис Енрике като треньор в Барса! Отбора играе бавно, без изненада, разчита на индивидуални отигравания на звездите си и чисто тактически нещо куца. Особено силен е контраста гледайки начина по който играе Реал Мадрид! Днес играта е също под всякаква критика - почти ходом! Другото, което ми прави впечатление е, че за разлика от предишните треньори на Барса - Гуардиола, Тито и Мартино, Луис Енрика си седи кротичко на пейката и гледа точно като един обикновен зрител, който е имал щастието да получи билет за първия ред! Не показва живеца който е нужен, подкрепата от линията, която играчите му трябва да усещат. Не изглежда добре!