Скоулс: Засега Ван Гаал се представя по-зле от Мойс

14:54
Скоулс: Засега Ван Гаал се представя по-зле от Мойс
Легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс, който вече се изявява като футболен анализатор, засипа с критики бившия си отбор и новия му мениджър - Луис ван Гаал.

След 10 кръга във Висшата лига "червените дяволи" имат само 13 точки и заемат незавидното 9-то място в класирането. "Луис ван Гаал говори за прогрес. Е, аз очаквах те да са в доста по-добра позиция на този етап от сезона.

Под ръководството на Дейвид Мойс отборът имаше 17 точки след 10 кръга. Сега клубът изхарчи 150 милиона паунда през лятото и има само 13", коментира Скоулс.

"Проблемът със защитата трябваше да бъде разрешен през лятото. Ван Гаал знаеше, че Фил Джоунс, Крис Смолинг и Джони Еванс често получават контузии. За да си стабилен отзад, имаш нужда от постоянна защитна четворка", допълни легендарният халф на Юнайтед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drg
08.11.2014 14:54

Който и да ви поеме си оставате същите боклуци не го ли разбрахте *lol*

Big_Ivan017
07.11.2014 21:20

Аз мисля че е прав... Юнайтед с Мойс наистина не се представи добре, но поне играха по-добре от колкото играят с ван Гаал. Аз лично подобрение с него не виждам въпреки добрите трансфери, които той направи и излязоха на Юнайтед твърде скъпо.. определено е по-зле отбора с него от колкото беше с Дейвид Мойс!

Gerrard99
07.11.2014 20:41

но за пул не съм сигурен ще има ли напредък*wonder*

Gerrard99
07.11.2014 20:40

Ман юнайтед ще се оправят*beer**beer**beer*сигурен съм на 100%

Edin_Dzeko10
07.11.2014 19:28

Утре и Палас ако не бият тогава ще пада яко смях.

По-темата:Като чета коментарите ви и ми става смешно няма значение дали играеш добре или не ВАЖНИ са резултатите а такива няма ли ако щеш най-добрият футбол играй.

Иначе не мисля че имат шанс за топ 4 най много от 7 да са 6.
*lol**lol**lol**lol**lol**lol**lol*

Salient
07.11.2014 21:11

То като са най-важни резултатите, твоят отбор трябва да е безспорен рекордьор по най-ниска успеваемост спрямо вложени средства...

Ludogorets_1945
07.11.2014 19:19

Как няма да са зле все пак тренер им е МанГаал който неможе да бие Бърнли Лестър Уба Съндърланд Суонси докато не вземат добър треньор и добри защитници топ 4 няма да видят.

TheGame_93
07.11.2014 18:48

Не че отбора се представя зле просто няма резултати което е най-важното.

Amateur2014
07.11.2014 17:08

И искаш да ми кажеш, че 6 месеца са достатъчни, за да се каже дали един треньор ще го бъде или не!? Това какво е говорил с трансферите го оставям настрана - и САФ така говореше, но всеки знаеше, че разполагаме с ограничен бюджет.

Много ясно, че не му дадоха парите и веднага ти казвам защо! Ерера кой го пожела!? Именно Мойс! Какво направиха от ръководоството!? Заинатиха се за откупуващата клауза и ДДС-то! Е, пак го платиха, но с една година по-късно! Мойс искаше и Бейнс, искаше и Шоу - какво стана!? Пак не му дадоха парите за Шоу заради откупуващата клауза и пак я платиха, но с една година по-късно при Ван Гаал. Мойс искаше Сеск! Лично според мен (само и единствено мое виждане, не твърдя, че е факт), бяхме го уредили, играчът искаше да премине при нас, но трансферната сума се оказа проблема. Не може да сме предлагали 45млн. паунда за него и висока заплата и да не иска да дойде при нас, а за 35млн. на следващата година да тръгне веднага и то под ръководството на човека, който му стъпваше на главата допреди 2 години. Стана нещо и там! Ето ти ги поне ТРИ трансфера, които са опропастени поради неотпускане на средства. Да не говорим, че два от тях в крайна сметка се осъществиха! Фелайни според мен си е добър трансфер, така или иначе! Вече наистина дадоха пари на Мойс и какво стана!? Взе се Мата и то през зимата, беше набелязал и Кроос за лятото, както и Ди Мария, така или иначе. Добавяме и Бенатия, Ракитич, Хълк, Гризман, Тюран, та дори и Погба (слухове). И какво, ако е имал наистина 150млн. е нямало да привлече поне половината!? Не, просто реално нямаше парите.

Дали цял свят го видя - не знам! Цял свят вижда само повърхностното и се влияе доста от стадният ефект. Този треньор е гений и всички запяват в един глад: Той е гений! Този треньор е трагедия и всички в един глас: Трагедия! Този играч е феномен: Става феномен! Дали е така, дали не - няма значка. Една лъжа повторена 100 пъти и става истина. Специално при Мойс, аз лично, гледах на нещата от много по-дълбока гледна точка.

Amateur2014
08.11.2014 10:04

Всичките трансферни цели на Мойс си бяха слухове, това е повече от ясно. Това кой ги е искал Шоу и Ерера няма значение - факт беше, че на Мойс не му ги дадоха парите за тези играчи. Със Секс имам малко по-друго виждане и то идва от това, че покрай офертите на Юнайтед, за които се говореше, Сеск нито един не излезе да каже: "Не, не искам да напускам Барселона и оставам". Както Видал не един път го е правил, както и Ройс, както и Хумелс, с което слагаха край на спекулациите с техни имена. Сеск, обаче, беше неоткриваем през цялото време, през което се водеха преговорите с Юнайтед и след като се разбра, че сме оттеглили офертата си за него, тогава вече излезе и каза, че остава. Това ми беше съмнителното през въпросното лято, но както написах - това са си само мои разсъждания. Кроос пък защо да не било възможно да премине в отбор извън ШЛ!? Ди Мария как го направи? Мата? Фалкао? Та дори и Ерера - отборът му играе в ШЛ за първи път от незнам си колко години и той се махна от него! Не опира въпроса с тази ШЛ или ЕКТ, разберете го. Опира въпроса до пари, а това, което не става с пари, става с много пари. И не ме разбирай погрешно - и аз имам надежда и съм оптимист за бъдещето на отбора. Предполагам, че Ван Гаал ще ни вдигне на крака. Но каквото и да прави, според мен е нормално да се очаква от него да ни вкара в топ 4 този сезон, а ако това не стане, сезонът да се счита дори за по-голям провал от сезона на Мойс. Подкрепям го, заставам зад него и ми е ясно, че трябват повече от 3-4 месеца, за да се види някакъв резултат. Но по принцип, предвид програмата ни досега и играчите, с които разполагахме, то трябваше да сме в топ 4 в момента, а не на 4т. зад него. Но до края на сезона има доста време. Днес победата над Палас е задължителна.

Salient
08.11.2014 02:19

Само, че половината от трансферите, които изброи въобще не ги е искал Мойс... Шоу и Ерера са били следени от Съра, можеш да го прочетеш в последното му интервю. Шоу не е имал освобождаваща клауза, било е договорено между двата клуба, че ако Саутхемптън е склонен да се раздели с него, то Юнайтед ще може първи да се опита да го привлече. За Ерера е ясно, че пропадна заради финансови детайли. С пари Мойс със сигурност е разполагал, това е повече от сигурно. Трите отхвърлени оферти от Барселона за Фабрегас и сума платена за играч надвишаваща освобождаващата му клауза го доказват. Колкото до Фабрегас, със сигурност не е бил уреден трансферът му поради простата причина, че той не искаше да напуска Барселона през лятото на 2013. Това, че го направи 1 година по-късно е съвсем друга тема. За 1 година много неща могат да се променят. За Ди Мария пък са пълни глупости. Преди август 2014 не е имало никакви действия в тази насока. Кроос просто няма как да премине в отбор завършил седми и останал извън дори ЛЕ. Назначаването на нов мениджър даде стимул за успешното извършване на големите входящи трансфери. И най-вече неговата репутация и блестящото Световно, което направи. Самият факт, че вижда грешките в отбора и ги отстранява или се опитва да го направи ми вдъхва надежда засега, че отборът се движи в правилна посока, което според мен далеч не е резултат само от привлечените футболисти.

gocktherock
07.11.2014 16:28

Защитата на Юнайтед никога не е била силата на клуба! Имахме известни периоди, в които бяха малко по-силни дефанзивно, но като цяло никога не сме били дефанзивен клуб. Силата на отбора идваше главно от крилата и разбира се умелите нападатели, които бележеха много *wink* Последните години наистина Фърги остави отбора на произвола на съдбата и последния сезон, който го спечелихме беше главно заради мотивацията на футболистите. Миналият сезон Мойс имаше тежка задача главно, защото му отпуснаха малко пари, но и просто не можеше да мотивира футболистите. Те не искаха да играят за него, за това мисля, че отбора беше толкова зле. Но пък сега при Ван Гаал, тоя човек купи 6 футболиста от началото на сезона. Това ти е половината отбор. По дяволите не знам някой досега да е купувал половин отбор и да е правил нещо след това. Тия футболисти им трябва време да се обиграват, не се знае дали ще си паснат, не се знае как ще им е формата. Абсолютно нищо. И лошото е, че сега се очаква да купува още. Според мен можеше да вземе 2-3 добри защитника и едно добро крило, Ди Мария си беше добре и да наблегне като за начало на това. Но 150мил за футболисти и очакване на още сигурно 50-60мил. през Януари, просто е много. Ние станахме като Реал Мадрид, купувай на едро. Аз не знам похарчили ли сме досега изобщо толкова милиони за трансфери, колкото в тия няколко месеца

Amateur2014
07.11.2014 16:38

Недей да сравняваш трансферите на Реал с тези на Юнайтед, моля! Реал хвърлят 150млн. за два играча, докато ние хвърляме 150млн. за шест играча (повече от половин отбор) и то веднъж за над 20 години сме го направили! Разликата е много голяма! И 200 да бяхме хвърлили, все едно - нужно е! Като не сме ги харчили през последните 4-5 години ще ги харчим сега наведнъж. Все трябваше да бъдат изхарчени, но не бяха и заради това сега сме с половин нов отбор и на това дередже (за което обвиняваме САФ, в случаят).

sensea
07.11.2014 16:08

Споко ,ще се вдигнете на крака ....вече сте много по добре от миналата година ....а колкото до точките ...пасива ви е от лошия старт...пък и не виждам кои са толкова по добри от вас за топ 4 за да сте притеснени....

scouser_pool
07.11.2014 15:55

За мен е странно защо всички са толкова критични в момента към играта на Ман Юнайтед и по-конкретно Ван Гаал. Ако някой е очаквал с магическа пръчка да оправи нещата след 2 трансфера и 5 кръга явно не следи внимателно как се изграждат добри отбори. Гледам долу се пише за Моу,Пеп и т.н. , че взимали резултати...пише ли се , че Моу като пристигна в Челси отбора му имаше доста колебания в началото на сезона и въобще в първия си сезон. Същото беше и в Реал където му отне 1 година да ги направи равностойни на Барса...а Пеп? В Бундеслигата мачкаше с готовия си отбор , но чак сега и през този сезон аз забелязвам почерка на неговия стил и тактика да дават резултати...Пелегрини? Отиде в Сити и първите 3 месеца едвам спечели 1,2 гостувания...
Повече от очевидно е , че Ван Гаал налага стила си в Юнайтед и нещата се подобряват , друг е върпоса и , че получи стабилна инжекция класа в лицето на Ди Мария и още няколко играча с каквито Мойс не можеше да се похвали...но не е само това понеже и играчи като Фелайни,Ван Перси,Рафаел прогресират в играта си , а доста страдаха докато Мойс беше начело*wink*

StoyanovKST
07.11.2014 15:51

Искам и да добавя, че освен за*ба отбора на дъното, дори не се опита да помогне, като съвет или да говори поне с играчите, да им върне увереността и мотивацията... Тотално ни отряза, това за мен не е човек със съвест, много ми падна в очите след тази година и половина бездействие, да гледаш това, което си градил потъва и да не ти пука.... УЖАС..!

scouser_pool
07.11.2014 15:47

Май само аз не съм съгласен*blush* При Мойс всеки мач беше една и съща еднообразна игра изпълнена с 300 безцелни центрирания на мач и лишена от всякаква креативност , и то при все , че пое шампионски отбор(хубаво Гигс,Фърдинанд,Видич и Евра остаряха магически за 3 месеца , останалите си бяха същите).
Ван Гаал пое отбор , който ВЕЧЕ беше в криза и сега полага основите , докато Мойс не трябваше да започва от нулата ами просто да продължи в същия ритъм.
От мача с КПР насам играта се подобрява , отбора е непридвидим и опасен в атака където по подобие на Ливърпул миналия сезон изглеждат сякаш ще отбележат във всеки мач. Дори срещу Ман Сити имаха 2,3 интересни комбинации , които можеха да се превърнат в гол .
Така че аз виждам подобрение , резултатите последните 5 кръга започнаха да идват , просто бавния старт оставя впечатление , че няма прогрес.

StoyanovKST
07.11.2014 15:50

Точния отговор.... няма какво друго да кажа..

Amateur2014
07.11.2014 15:25

Абсолютно е прав Скоулс. Резултатите са повече от плачевни в момента. Някои се успокояват с това, че играта ни била по-добра. Това добре! Но мястото в топ 4, което е финансово важно за топ отбор, се постига не с красива игра, а с добри резултати. Всеки треньор си позволява в някои мачове да играе грозно (защитно), но печелившо. И Моу, и Пеп, и Анчелоти и всеки. Мисля, че малко прагматичност в играта ни няма да навреди, и най-вече - срещу по-малките отбори. Ценни точки загубихме в началото на сезона именно покрай експериментални схеми и състави. Но минало-заминало! Гледа се напред и се дава шанс на Ван Гаал. Поне той има щастието, че го сравняват с Мойс, а не със САФ! Ако беше той на мястото на Мойс миналата година, лично според вече щеше да е излетял.

Amateur2014
07.11.2014 17:11

Сега ти видях и този коментар. Да, статистиките са само статистики, но е факт, че именно тези 25 гола на Перси липсваха. Какво е винове Мойс, че Перси се контузваше често или пък докато играеше не можеше да нацели топката!? Или че биеше по сватбарската и прехвърляше стадиона с "изстрелите си"? Такива положения, които през годината си при САФ ги вкарваше, че и още по-невъзможни. Сега е същата дупка Перси, както и миналата година. Пак прави някакви фрапантни пропуски, които преди две години ги вкарваше със затворени очи. А хем сега има и подсилване зад него в лицето на Мата, Ерера и Ди Мария. Все едно да кажеш, че със или без Суарес при вас е все едно!? Нещо такова се получи миналият сезон и с Перси с разликата, че холандецът не беше във форма, а вас Суарес ви напусна. Резултатът е все един и същ: липсата на головете на въпросният.

scouser_pool
07.11.2014 16:49

А такива произволни статистики е безсмислено да ги вадиш...колко гола били допсуанли , колко щели да вкарат с Перси и без него , дали с 4:3 или 1:0 Съра намираше начин да спечели...Мойс пое отбор с шампиони , можеш да си сигурен , че и с Ди Мария,Фалкао,Блинд и т.н. Мойс пак нямаше да направи нищо , защото стила, който налагаше не беше ефективен...сега с Ван Гаал Ман Юнайтед има добри футболисти , но и тренер , който знае как да ги използва...Мойс ако е имало някакви пробойни в Юнайтед си имаше парите да си купи когото поиска ( по негови думи ) , това е мнението ми и аз гледам играта и резултатите, не толкова статистиките , Мойс в нито едно начинание не беше успешен и отбор , който 20 + години доколкото знам е бил в топ 4 да играе така няма оправдание...Перси не бил във форма , то там идва задачата на Мойс , Съра знаеше какво прави и след като може да мачка и без да купува звезди няма смисъл да се критикуват ходовете му , когато един ЍРууни беше в слаба форма , той намираше други играчи да му вършат работа, когато Нани навлезе в слаба форма същата работа*wink*

scouser_pool
07.11.2014 16:38

За мен цялото това сравнение Мойс-Ван Гаал е смешно.Все едно да сравниш Анчелоти с Алън Пардю...не знам къде си видял да не се дава време на Мойс , дадоха се 6,7 месеца , които са достатъчни за да покажеш поне някакви ПРИЗНАЦИ на подобрение и да поставиш основите на стила си.При Мойс имаше само регрес и даже ми е странно , че коментирам по тази тема , цял свят видяха , че Мойс не се справи с Юнайтед и нямаше да го направи НИКОГА , самия Мойс призна , че се провали , Съра , който го препоръча и го защитваше докато беше начело заяви , че не се справи...не знам и какво имаш предвид като написа , че не са му дали нужните пари , той самия излизаше всяка седмица и заявяваше пред медиите , че може да купи , който пожелае , взе играч за 30 млн. Фелайни , с който е работил , а беше пълна дупка...взе и Мата , който е световна класа , направи му 4,5 асистенции и отбора си беше все така плачевен. Да , защитата е била слаба при САФ , слаба е и все още , но при САФ далеч не беше само Перси...и Карик,Рафаел,Де Хеа играха добре , Рууни беше използван добре...шампион не се става с 1 играч или с 1 нападател по-конкретно , Съра стана шампион и с Бербатов и Ернандез (когато Рууни беше в плачевна форма) , и с Валенсия,Нани и др. играчи , от които изкарваше най-доброто , дори стигна финал на ШЛ с един сравнително обикновен отбор...отбора играеше с мисъл и знаеше какво да направи за да си спечели мачове...Перси дойде като консуматор, но беше само поредната част от пъзела , с 30 млн. , които Мойс хвърли за Фелайни Съра щеше да си вземе още 2ма играчи и отново да се бори за всички купи независимо от контузитите или формата на Перси...смешно е въобще , че това се обсъжда , Роджърс се присъедини към един Ливърпул с доста повече посредствени играчи и на 3тия месец вече имаше прогрес , идеите му започваха да дават резултат...

Amateur2014
07.11.2014 16:08

Така е за даването на времето, но на Мойс не се даде, това е кофтито. За вината на САФ - също съм съгласен! Мойс нацели кофти момент, в който половината отбор караше последната си година преди пенсиониране, което няма как да не повлияе и на начинът им на игра (обръщам се към scouser_pool с магическото остаряване за 3 месеца). Така или иначе не му дадоха и нужните пари, но както и да е. Стара и предъвквана тема. Ван Гаал че е безкромпомисен - ще се види. Засега не го виждам това. ПЕрси е дупка от началото на сезона, но Ван Гаал продължава да си го слага титуляр и това си е. За мачът утре се говори, че Перси най-накрая ще седне на скамейката и ще пусне Уилсън, но да видим дали ще стане. Колкото до играта ни миналият и този сезон. С тези играчи какво искаш, scouser_pool? Рио, Видич, Гигс, Евра си бяха дупки в последните 1-2 години на САФ в Юнайтед. Разликата дойде от страхотната форма на Перси и като цяло нападателната част на Юнайтед. Защитата все си беше дантела, но просто нападението компенсираше с много голове. Когато спечелихме 20-тата (бях сигурен в това, но просто проверих точните цифри) бяхме най-резултатният отбор (86 гола) и дори по едно време всеки започна да се чуди дали ще подобрим рекорда на Челси за най-много вкарани голове за един сезон. НО, ако видиш и другата страна на монетата, от топ 4 отборите в Англия бяхме и отборът с най-много допуснати голове - 43! За сравнение - през сезонът на Мойс сме допуснали... ТОЧНО 43 гола! Това на какво те навежда!? Просто потвърждение, че защитата си беше трагедия от 2, да не кажа и 3 години, а не че е "остаряла за 3 месеца". Разликата е в това, че Перси нямаше сезон и вкарахме само 64 гола - иронично или не, именно тези 25 гола на Перси ни лиспваха миналият сезон, които той ги вкара през сезон 2012/2013 с 20-тата. Така че, повярвай ми - отборът беше шампионски, да, но само заради Перси. Няма какво да си кривим душата феновете на Юнайтед. Иначе всички други играчи си бяха същата трагедия както при САФ, така и при Мойс. Ако беше Ван Гаал - все същата работа щеше да бъде. Който и да беше - с тези "пари" за трансфери, с тези играчи, все толкова. Всеки треньор би подобрил играта при наличието на Рохо, Шоу, Блинд, Ерера, ДИ МАРИЯ, Мата, Фалкао, Рууни, Ван Перси в състава си. Лошото е, че собствениците се пробваха да минат по тънката лайсна и отново да се пробват да печелят без да дават. Все още ме е яд, че не се даде шанс на Мойс поне още един сезон понеже е млад и перспективен треньор и можеше да си решим проблемите със стабилността на треньорският пост за мноооогооооооо години напред. Но уви! След 2-3 години, след като и зтече договорът на Ван Гаал, ще трябва пак да търсим нов треньор, и пак нов стил на игра, и движение по оста напуснали/новодошли играчи, и пак обиграване, и пак чудесии.

StoyanovKST
07.11.2014 15:49

Ако го сравняват със САФ трябва да му дадат 6 години, защото точно САФ е бил на същото място (дори по-зле) и то не една и две години, а цели 4... Резултат неможе да се даде толкова бързо, и аз искам, но не става! Разберете го! САФ е най-големия виновник за това! Изсмука отбора, 3 сезона не купи никой (качествен), рева 5 години че цените на талантите били високи, и заеба отбора в най-кризистния момент, когато повечето застаряха, няма качествени нови... ВСИЧКО това се очакваше, сега поне атакуваме и гледаме някаква игра, та дори сме трудни на Сити и Челси!!!! Което при Мойс ни биеха с по 3-4-5 гола... Има време, нека мине зимния трансферен за да запълни състава, ако не друго този човек е поне БЕЗКОМПРОМИСЕН и не му пука кой си, което наподобява точно САФ... Затова аз имам вяра *wink*

RageBg
07.11.2014 15:09

Прав е Скоулси , а ако сега се върне , пак ще е по-добър от половината отбор.
Въпреки това трябва да се вярва на треньора и да се остави на спокойствие да работи.