Херо взима в Левски двама бранители от Ередивизи

10:12
Херо взима в Левски двама бранители от Ередивизи
Национал на Кабо Верде и бек с три гола в ели­та на Холан­дия през то­зи сезон ще стягат защитата на Левс­ки, пише „Меридиан мач”. Ста­ва дума за Жо­зимар Лима от Дордрехт и Барт Френдс от Го Ахед Ийгълс . Двамата са сред набеляза­ните от анонсира­ния за бъдещ треньор на „сините Димитър Димит­ров, който се очаква да поеме отбора от януари. 25-годишният Жозимар Лима играе като цент­рален защитник, а Барт Френдс, на 23 г., е десен бра­нител. Вторият може да играе и в центъра на ариер-гарда, а ръстът му от 188 санти­метра помага за това.

От „Герена" разкриха, че дого­ворите на двама­та изтичат в края на сезона, но Левски най-вероятно ще може да ги привлече без трансферна сума. Това важи особе­но за Жозимар Лима, който е твърдо на послед­ното място в ели­та на Холандия с Дордрехт. Тимът е във финансова криза и сигурно изпада във второ­то ниво на мест­ния футбол.

По-сложен ще е евентуалният трансфер на Барт Френдс, защото бранителят е ос­новен играч на Го Ахед Ийгълс, а „орлите" все още са в битка за оце­ляване в елита. Интересно е да се отчете, че десни­ят бранител реал­но е донесъл 9 от 11 точки на отбо­ра от началото на сезона. Той е вка­рал третото попа­дение при успеха над Цволе с 3:2, второто - при по­бедата над Ут-рехт отново с 3:2, и единствения гол за победата с 1:0 над Вилем II.

Според инфор­мация на „Мери­диан Мач" Жози­мар Лима и Барт Френдс са основ­на част от „великолепната осмор­ка", която Дими­тър Димитров е набелязал за трансфер в Левс­ки. Останалите играчи също са част от първенст­вата на Холандия. Намирането на централен защит­ник и десен бранител е приоритет на „синьото ръководство през паузата, но освен двамата Херо е набелязал попъл­нения на още куп позиции. Той е харесал ляв бек, още един центра­лен защитник, вътрешен халф, две крила и таран.

Димитров оба­че ще трябва да се откаже от привличането на 50 процента от желаните, защото на „Герена" могат да вземат най-много четирима нови през паузата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

golemiq_geshan
05.11.2014 11:03

Ако са само 4 новите , които да вземе , задължително трябва защитник централен и бек , който да може да играе и на двата фланга , крилото също е абсолютно задължително и 4-тия вече е въпрос на избор между нападател , втори централен защитник а защо не и вратар ... Ако Гаджев си тръгне , задължително и централен халф , макар че той не е чак толкова спешен , там все ще се издрапа , Велев може да играе там , Прохазка ТРЯБВА да играе там , Сърмов не е лоша опция , макар да не е класа , малкия Цонев единия е за там . Тримата централен защитник , бек и крило обаче са задължителни