Луд мач в Торино, Юве с инфарктен успех срещу Олимпиакос (видео)

23:57
Луд мач в Торино, Юве с инфарктен успех срещу Олимпиакос (видео)
Ювентус запази шансовете си да се класира на осминафинал в Шампионската лига, след като победи Олимпиакос Пирея с 3:2 като домакин в среща от група А.

Старата госпожа натика своя опонент пред наказателното му поле още от първия съдийски сигнал. Възпитаниците на Масимилиано Алегри стигнаха до откриване на резултата в 21-та минута, когато Андреа Пирло изпълни перфектно пряк свободен удар и пласира топката в горния десен ъгъл на Роберто.

Бианконерите бяха залети с леден душ само три минути по-късно, когато след центриране от корнер Ботия изпревари Киелини и с глава прати топката в долния десен ъгъл на Буфон.

До края на първата част домакините пропиляха няколко чисти положения. След почивката Юве продължи да доминира, но също така пропуските пред вратата на Роберто не спираха.

Въпреки това обаче, голът падна във вратата на Буфон. След центриране от фаул защитата на Юве не успя да изчисти топката и Н`Динга се разписа, след изстрел с глава, който попадна в горния ляв ъгъл на Буфон.

Домакините реагираха мигновено. В 65-та минута Пирло центрира в пеналта, а Йоренте засече топката с глава. Кълбото рикошира от десния страничен стълб, след което се удари в крака на Роберто и премина голлинията. Резултатът бе изравнен.

В следващата минута отново влезлият като резерва Йоренте бе в центъра на събитията. Таранът намери с пас по земя Погба на границата на пеналта. Французинът опита да подава, но защитник пресеч. Топката отново попадна в краката на Пол Погба, който с шут по земя пласира кълбото в долния ляв ъгъл на Роберто. Пълен обрат.

Победата на Старата госпожа можеше да е и по-убедителна, но в последните секунди Артуро Видал пропусна дузпа. Все пак, Юве взе трите точки и се изравни с Олимпиакос в класирането.

Състави:

Ювентус: Буфон, Лихтщайнер, Бонучи, Киелини, Асамоа (83 Перейра), Пирло, Погба, Маркизио (71 Падоин), Видал, Мората (58 Йоренте), Тевес

Олимпиакос:
Роберто, Елабделауи, БОтиа, Абидал, Масуаку, Маниатис (83 Диамантакос), Н'Динга (77 Касами), Миливойевич, Афелай, Домингес (71 Фустер), Митроглу



В другия мач от тази група Атлетико Мадрид победи Малмьо ФФ с 2:0 като гост и се превърна в едноличен лидер с 9 точки. Юве и Олимпиакос имат по 6 пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fivooo
05.11.2014 15:16

Видал накрая да не съжалява за пропуснатата дузпа!? Това 3-2 е хем добър, хем лош резултат, ако двата отбора завършат с равен брой точки.

biserms
05.11.2014 07:47

Пак изпуснахме 10 гола.... Все пак добре, че постигнахме победа.

Big_Ivan017
05.11.2014 05:47

Страхотен Юве, въпреки трудната победа!! Олимпиакос играха много силно и не заслужаваха да загубят, но така се случи.

Omen
05.11.2014 03:56

Нявероятен е ! Страхотен, 90% от преките свободни удари са му голове.

Omen
06.11.2014 17:49

До някад е си прав,но пасовете ,особено далгите пасове са му на макс.

futbolista_rs
05.11.2014 14:08

Пирло е по-добър от всеки халф на твоето отборче *cigarette* Така да вкарва по един гол на мач от пряк свободен, пък нека си мислиш, че е слаб *lol*

gocktherock
05.11.2014 08:31

Пирло ли, дърт пръч е. Без да съм фен на Юве от мачовете, които съм гледал от Италия видях, че вече не става. Това и обсъждахме онзи ден с приятел, който е фен на Юве. В момента Пирло го имате да ви вкарва голове от фалове. За друго не става. Няма нито скорост вече, нито пасовете са му както бяха преди. Бавен и с доста грешки вече, според мен трябва да си го пуснете след тоя сезон да се ориентира другаде ако иска да играе.

Kirilov_10
05.11.2014 00:06

Пак много положения, добре че все пак вкарахме