Базел разгроми Лудогорец и се доближи до осминафинал (видео)

23:37
Базел разгроми Лудогорец и се доближи до осминафинал (видео)
Базел победи Лудогорец с 4:0 на стадион "Сейнт Якоб Парк" в среща от група В на Шампионската лига.

Главен съдия на мача бе Стефан Ланоа.

Домакините започнаха надъхано срещата и упражниха натиск още от първата минута на двубоя. Българският шампион се дръпна в своята половина и чакаше удобен шанс за контраатака. Днес Фортуна не бе на страната на орлите. Още в 21-та минута се наложи Георги Дерменджиев да прави принудителна смяна, след като травма получи звездата на зелените Козмин Моци. Румънецът бе заменен от Александър Александров.

Инцидентът разстрои отбраната на лудогорци и най-лошото се случи в 34-та минута. Фабиан Шер изведе с дълъг пас Бреел Емболо. Нападателят си овладя топката на гърди, преодоля лесно Терзиев и с шут по земя покрай Стоянов откри резултата.

Четири минути преди почивката отново Фабиан Шер разсече защитата на българите, извеждайки Дерлис Гонзалес сам срещу вратаря. Атакуващият халф хладнокръвно реализира и удвои преднината на Базел.

В самия край на полувремето Михаил Александров пропусна отлична възможност да намали резултата. Той бе изведен сам срещу вратаря, но стреля в тялото на Вацлик.

През втората част Дерменджиев опита да промени развоя на мача, пускайки в игра Хамза.

В 59-та минута обаче Лудогорец капитулира за трети път. Емболо получи по десния фланг и с центриране по земя намери Гаши пред отвора на българската врата и последният не сбърка. Резултатът стана класически.

Вечерта за зелените стана още по-тъжна в 65-та минута, когато Сухи заби четвърти гол.

До края мачът се доиграваше. След днешната си победа Базел събра 6 точки и се изкачи еднолично до второто място в група В.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Banditos
05.11.2014 21:05

това да не ви е световно,да се гледат първо преките двубои *lol*

fred_duffy
05.11.2014 18:17

Практическите шансове на Лудогорец се изчерпаха снощи дори и да бие Ливърпул.
Моята прогноза е загуба от Пуул поне с 2-0,преди това ще са яли бой на Армията и така се заформя лека криза,докато Домуза се сети да купи някой друг класен нападател.

Banditos
05.11.2014 16:10

Шансовете с Ливърпул са толкова колкото и с Базел бяха,Ливърпул ще дойде в София с най добрите си играчи,снощи отписаха мача с Реал,защото се видя че просто няма смисъл,тъйкато имат и мач срещу Челси в неделя,но за мача с Лудогорец ще излезнат с най доброто и при една победа,в последния мач срещу Базел на Анфил ако си го вземат спокойно се класират напред в турнира.Твърдо 2 за Ливърпул в София *wink*

slavcho.slavchev.7
05.11.2014 14:30

Хахахахаха въпреки че бяха разкрити Луноходец има още болни мозъци които вярват , че изкуственото отборче има някакви шансове !!!! Една подарена победа от съдията ви замаза очите колко сте жалки !!!

scouser_pool
05.11.2014 13:46

Съжалявам , че ще ви разочаровам , но Лудогорец има много малък шанс да се класира в ЛЕ.Разликата в класите е голяма и Ливърпул и Базел на 90% ще си оспорват 2рото място , да си мислите , че Лудогорец ще бият и изпреварят Ливърпул е повече от смешно.3 страхотни мача , към които Лудогорец подходиха отлично откъм подготовка за жалост замазаха очите на повечето хора и почват да се размечтават

fivooo
05.11.2014 18:53

То и първия мач се очакваше, че Пуул ще бият лесно на като ДОМАКИНИ, ама им трябваше дузпа за победата. А и с тази трагична игра, мача за мен е троен. 1-0 е напълно постижим резултат, който ще класира Лудогорец в ЛЕ.

fivooo
05.11.2014 18:48

Гледат се първо преките двубои и след това головата разлика.

Hazarddddd
05.11.2014 18:26

Точно преките двубои се гледат.


05.11.2014 17:55

Да, ама не ! Дори победа над Ливърпул с 1-0 няма да стигне на Лудогорец защото не се гледат преките мачове, а головата разлика и снощи тя беше доста поразвалена, а предстои Реал да я развали още. Шанс за лига Европа ще имат ако после Ливърпул не бие Базел, иначе и Базел и Ливърпул ще ги изпреварят по голова разлика. Пък и не мисля че Лудогорец ще бият Ливърпул, колкото и слаб да е сега Ливърпул. По-скоро Базел може да вземе нещо на Анфилд и да се промъкне втори.

scouser_pool
05.11.2014 15:48

Същите коментари ми ги обясняваха преди мача с Базел*cool* Лудогорец има шанс да вземе нещо от Ливърпул , но трябва да играе много по-добре от предишните 2 мача...да , включвам и победата над Базел , защото бях на стадиона и видях , че Лудогорец само дават топката на крилата и чакат...в момента играта им е много по-разпиляна отколкото първия мач на "Анфийлд" където според мен показаха най-много качество и желание...но вече фазата става сериозна , Ливърпул ще дойдат на Васил Левски с ясна идея какво трябва да се направи на къде отиват нещата , резултат по-малък от 0:2 за Ливърпул би ме изненадал много...*smile*

scouser_pool
05.11.2014 15:41

Не знам кои сме "ние" ...аз специално подкрепям Ливърпул , но Лудогорец като български представител съм също толкова и за тях в тази група...шанса им беше да вземат от Базел точка като гост , не успяха , край на приказката...ей за такива размечтавания говоря , а това , че Базел са "класи" над Ливърпул ме кара да се замисля дали въобще да вземам под внимание коментара ти*lol* След мача с Ливърпул всички отново ще се върнете на земята както се върнахте и снощи*tongue*

fivooo
05.11.2014 15:37

Не че нещо, но точно сега не мисля че Липърпул са нещо повече от Лудогорец или по-точно играчите им не са нещо повече. Победа с 1-0 за Лудогорец ще класира 100% отбора в ЛЕ (така ще имат гол на чужд терен).

Onzoprognozira
05.11.2014 14:24

Ако съдията не беше помогнал и на Реал и на Ливърпул. Сега вие щяхте да сте с 1 точк,а а Лудогорец с 5. А и Базел са класи над Ливърпул. Така, че една победа над Ливърпул в София не би ме изненадала много.

stariat
05.11.2014 11:32

...злобарите дочакаха това за което бленуваха

PRI_A_TEL
05.11.2014 10:12

Какво сте се разциврили всичките!!!!! Не очакваше никой Лудогорец да стигне до този момент, както и миналата година в ЛЕ да победи такива отбори или да се надиграва с Реал и Ливърпул. Въобще нямате право...Сега и с по 10-0 да паднат ми е все тая, защото по принцип изкараха голем късмет, зедно с играта си до тук, но такъв късмет се случва от 6-7 пъти веднъж, тогава каца птиченцето на рамото, за такива отбори като нашите. Въобще не слагам Лудогорец, Левски и ЦСКА на една везна, защото при останалите нещата са в миналото, докато Лудогорец е настояще и може би бъдеще. Трябва да помислят как да подобрят отбора, има някой критични дупки, като ляв бек- където Минев не е вечен, нападател- Лудогорец нямат нормален нападател от както са в А-група, един смислен централен защитник, които да може да играе на нивото на Моци, два три млади играча, на по 17-18 годишна възраст, на позиции като нападател и халф, за да могат да се продадат след време. Всичко което написах е абсолютно възможно откъм трансфери със само част от парите, които Лудогорец получиха, без да продават никого. Тогава ще видим един още по силен и стойностен отбор, които може всяка година да влиза в групите, а там и нищо да не прави, поне да си прибира парици, защото от публика в БГ никои не печели, както и от ТВ права, както и от продажби на фланелки, така че остават турнирите- висока концентрация на мачовете и победи.

sineokiasladur
05.11.2014 09:10

Само аз ли виждам че Дани Абало е много слаб играч?Имаше ли правилно отиграване вчера?Как може такъв играч да остане 90 мин на терена за сметка на Мисиджан.Много слаб тренера.Мишо Александров от другата страна също не е на нивото на другите момчета.А наставника не може да каже две думи на български език.Изклучително неориентиран.Веднага трябва да бъде заменен....

TheFruitMaster
05.11.2014 08:48

Когато играеш всеки мач с еднакъв състав и правиш едни и същи смени те разкриват :О *lol*

Garrincha
05.11.2014 08:06

Така е по-добре, падаш , пак се изправяш, виждаш грешките , ставаш по- добър , продължаваш напред ! Само по инерция не става !

Big_Ivan017
05.11.2014 05:46

Жалко... важното е че според мен ще покажем борбеност и в другите 2 мача и се надявам че ще успеем да хванем ЛЕ поне! *smile*

fred_duffy
05.11.2014 06:51

никакъв шанс за ЛЕ, първо - една случайна победа замъгли съзнанието на всички лудогорци да плямпат глупости за 2-ро място две седмици непрекъснато второ - ако приемем че защитата и халфовата линия са добре ,то нападението е безкрайно куцо Кой ще вкара?Това да не е купения мач с Марек?

popi68
05.11.2014 00:12

класически грешки на треньора всички смени които извърши бяха грешни дори и състава с който излезе беше грешен и това няма как де не се отрази на резултата 4:0 първа грешка на треньора е че излиза постоянно с този Михаил Александров той е много слаб видяхте пропуска му на празна врата беше длъжен да вкара на неговия пост трябваше да играе Дани Абало а от дясно Върджил Нисиджан другата грешка при сглобяването на състава е пускането на Ешпиньо на неговото място трябваше да излезе Вандерсон много подвижен и бърз качествен футболист но е пренебрегван незнайно защо от треньора направи смяна на Безяк с Хамза това вече направо наруши синхрона на целия отбор и да не си специалист се вижда че Хамза е супер бавен и неподвижен играч дори аз не бих го пуснал изобщо той след влизането си влоши още повече играта на Лудогорец след толкова треньорски грешки се получава такава смешна загуба твърдя че сме по добри от Базел и можехме да ги бием но с този треньор не става а и играчите като цяло играха много слабо без никакъв хъс направо все едно им полегнаха леко и нежно според мен тук има и малко финансиране но това си е мое мнение този Базел не е с нищо повече от нашия отбор пак ще кажа че многото треньорски грешки най тъпата беше пускането на Хамза този играч не се вписва никак добре това няма как да не се отрази на Лудогорец , тази тъпа смяна не знам за какво изобщо я направи Безяк не беше проблема а средата а и се видя че след влизането му вместо да подобри играта тя стана още по калпава и грозна това е стара дилема на българските треньори вадят най добрите играчи а оставят най слабите да играят цял мач е няма как да се поздравим с успех.

tagen
05.11.2014 00:09

добрата новина за лудите е че най - вероятно ще играят в ЛЕ поглеждайки днешния мач на РМ-ливърпул който излизат с резервите се разбира че са отписали ШЛ вече а няма какво да се лъжем за англиските отбори ЛЕ е по скоро наказание отколкото нещо др :Д ЛОШАТА новина е че ТРЕНЬОРА е СЛААААБ може и да съм пристастен защото харесвах Стоев но да збъркаш два пъти с един и същи състав (грешки ) не е нормално ....

holigan4e
05.11.2014 00:06

Както каза пича в студиото , загубата е в миналото и да се гледа напред. Вече е ясно , че няма да продължат в ШЛ. Дано успеят да се класират за ЛЕ. Дори и там да не успеят не е страшно. Важно е Домуса да вложи спечелените пари в отбора. Да вземе още по - добри играчи и още по - добър тренер.

Onzoprognozira
05.11.2014 00:05

Лудогорец не се представиха на ниво, това е ясно, но как да се започнем темата за съдийството? 2 гола от засада и един след спиране на топката с ръка...да не говорим колко бавно бяха отсъждани решенията (с по 5-6 секунди закъснени). Можеше да даде някои картони както и на играчи на Базел, така и на Лудогорец. Явно Минев и Моци наистина липсваха и това си пролича при всяко едно положение. Безяк - трагичен, както винаги. Той през цялото полувреме седеше и нищо не правеше. Нито пресираше креативните полузащитници на Базел, нито спираше защитниците, които още малко и щяха да влезнат в наказателното поле на Лудогорец. Единствените, които играха добре, според мен бяха Кейсара, Марселиньо и Михаил Александров се опитваше да напрви нещо. Всички други бяха много зле този мач. Все пак мисля, че и Лудогорец имаха своите положения и спокойно можеха и да вкарат някой гол, но пак казвам: 3/4 гола на Базел не би трябвало да бъдат зачитани! Сега на Лудогорец им остава да бият Ливърпул и да отиват в ЛЕ, но като ги знам, защо пък да не бият и Реал? *smile*

popi68
05.11.2014 00:18

За съжаление много не съм съгласен с теб ти явно си гледал друг мач Безяк какво да играе след като няма средата на терена - загубихме средата на терена там е проблема а Михаил Александров беше пак много слаб пак ще отбележа че той не можа на празна врата да отбележи при 2:0 а беше длъжен.

Tauros
05.11.2014 00:05

bet365 тази вечер ме измами - минути след началото на мача,ми изчезнаха залозите и парите п осметка - не ги изпозлвайте

TheFruitMaster
05.11.2014 00:02

И с Моци и Минев, пак щяха да загубят. Още в първия мач се видя, че биха едва със супер случаен гол в 93-тата минута....

Толкова си могат, но и това не е малко! Да се стегнат и да се опитат да бият Ливърпул в София, пък туко виж играят в Лига Европа *smile*

fivooo
04.11.2014 23:56

Кво да се прави!? Следващия мач е решаващия за класирането в ЛЕ. Бият ли Ливърпул, почти сигурно отиват в ЛЕ.

sensea
04.11.2014 23:51

Нищо не е станало...просто ги пренавиха ...и имаха големи очаквания....няма праблем....догодина по добре...ако станат шампиони разбира се ...но това което сътвориха досега е много за български отбор ...все пак Браво!!!

UrRolS
04.11.2014 23:48

Поне головата разлика да не се беше разваляла така ...

stefanBG111
04.11.2014 23:45

Горд съм с момчетата, нищо фатално не е станало, все пак така се трупа опит, има ги и такива мачове. Не трябва да обвиняваме момчетата, защото се представиха повече от достойно. Незнам, ако наще не играят в Лига Европа на пролет, направо в А група ще натиснат педала и не ми се мисли какво ще става с другите отбори, те сега в първенството играят на 20% от възможностите.

hyha_h
04.11.2014 23:45

браво на нашите момчета-да го д---т съдиите

Salient
04.11.2014 23:44

Поне още има още шанс за третото място. *smile*

TaTa_Martino
04.11.2014 23:44

Ще си посегна вече честно ви казвам*cry**cry**cry**cry**cry**cry*

doctorMashinkov
04.11.2014 23:44

Само 4-ри,нищо не е станало,са биете Реал и готово.Роналдо само като си спомни какъв бой яде от Моци и нема да излезе на терена.*lol**lol**lol*

TaTa_Martino
04.11.2014 23:42

Не че е в темата обаче тези Арсенал водеха на Андерлехт с 3:0 до 60-тата минута и мача свърши 3:3 и ми издъни фиша,е това ако не е черно тото аз ще се прекръстя на Хасан


05.11.2014 00:09

Еми честито ти име Хасане ! Сега трябва и да се обрежеш !

TaTa_Martino
04.11.2014 23:59

А аз хващам всички те други 7-мача с 10лв щях да взема към 400лв направо не мога да си намеря място сега вкъщи обикалям като преял кон и псувам като мръсен каруцар

sensea
04.11.2014 23:54

Тия калъфи не ги псувай...толкова си могат....погледай ги във ВЛ....и след това помисли колко да им заложиш....*joking*

pompeto
04.11.2014 23:51

Брат арсенал са лишпери не си ли забелязал , че всеки път им го думкат накрая.Тва от 3;0 да те изравнят еби му майката кучешка

sundza
04.11.2014 23:50

И мен - 1 на Базел; 1 на Юве; 1 на Реал и 1 на тия калъфи Арсенал - айде кажи ми тоя Х кой го е прогнозирал?

Deco_Sneijder
04.11.2014 23:33

Аз се чудя какво стана с Теро Мантула който в ЛЕ се представяше доста стабилно...именно Моци и Мантула не допуснаха гол 5 мача в групите на ЛЕ.Дерменджиев не става за треньор на този отбор и преди съм го казвал,пича правилно ти каза че тия футболисти всеки може да ги нареди и пак ще си показват футбол,просто защото в тях е останало доста от Стоев.Днеска имаше леко съдийско рамо, но като цяло и Лудогорец нищо не показаха има и такива мачове,само влизането им е голямо постижение, ще трупат опит.Сега можем да се молим да завършат на 3-то място,но и това ме съмнява.Ключово беше днес и контузването на Моци...

marian.iordanov.108
04.11.2014 23:31

тоя Сокачев *lol* *lol* до края на мача ще изникнат и първите печурки хаха

petko9305
04.11.2014 23:20

Всъщност резултата лъже за играта на Базел, но не мога да кажа, че Лудогорец играят на 100%.

petko9305
04.11.2014 23:46

Ами видно беше, че изпитват известни проблеми особено в защита. Лесно даваха топката и правеха грешни пасове и още други проблеми като неработещите крила. От друга страна пък им липсва опит срещу по-сериозните отбори, а тези сериозните отбори са в ШЛ. От друга страна пък и съдията беше слаб в този мач, но няма да се впускам в подробности.

sensea
04.11.2014 23:36

Да бе ...не играят на 100 % ....Лудогорец се пазят за Локо СФ....

MU121
04.11.2014 23:20

За съжаление с много голове падаме а това не е добре

sensea
04.11.2014 23:17

Миналия път ви казах ,че тези са най страшни за нас...но извадихме късмет с червения картон....

NickoRM
04.11.2014 23:16

Не знам какво се възмущавате.Това си беше чиста 1цата днеска жалкото е ,че беше само на 1,80 коеф.Едно е да искаме ,ама реалноста е такава.Днеска Лудогорец нямаха шанс ,нито за Х ,нито за победа.Сега просто трябва да се концентрират за мача с Пул в София и да вземат максимума в него.

scouser_pool
04.11.2014 23:16

Това имах предвид като твърдях , че Базел е по-класен и рутиниран отбор от Лудогорец и трябва да бъде третиран като такъв , нищо фатално не е станало , Лудогорец се представят много достойно до момента в турнира...жалкото е , че като вземем някоя победа и почваме да летим в небесата , а след това всички оплюват отбора като паднем от високо...нищо не казахте за Дерменджиев и играчите в предишните мачове нали?*erm*

sundza
04.11.2014 23:24

Дерменджиев е най-големия късметлия попаднал в точното време на точното място. Тия футболисти и най големия бездарник щеше да ги нареди по този начин. И не си прав - плюеме го много отдавна.

hyha_h
04.11.2014 23:14

ебати ястребовото око,направо кокоша слепота ,пе--ли

AC_Milan_92_45
04.11.2014 23:13

Уволни Петев, човека стана шампион в Кипър, уволни Стоев, ако не си губи времето и се махне от България, 100 на 100 ще стане шампион някъде, той ми назначава тренера на някакви малчугани

MAN_
04.11.2014 23:13

сега въпроса е вече с колко не дали

Rezors
04.11.2014 23:09

Айдеее,Лудогорец! Има време за обрат!*joking*

MAN_
04.11.2014 23:08

Тоз калъф Дерменджиев се сети че има смени, егати куцият тренер е тоя безизразен тип

Banditos
04.11.2014 23:07

ехх сега ме е яд че заложих само 50лв за Базел *devil*

Double_De
04.11.2014 23:04

стоянов много слаб днес заедно с защитата пълен леш

Deco_Sneijder
04.11.2014 23:03

Е това малко много ни дойде...3-0 от Базел...Да го маха тоя Абало ...днеска от ляво сме много зле.

AC_Milan_92_45
04.11.2014 23:02

Щом излезе Моци, разбрах какво ще стане и защо по дяволите Вура не играе, пфф

Deco_Sneijder
04.11.2014 22:58

Базел контролират мача, вижда се.Без Моци защитата на Лудогорец е много по-слаба.За мен Терзиев винаги е бил нескопосан и слаб защитник не знам защо толкова разчитат на него, а и е доста несигурен в повечето ситуации. Абало..мамата си е ебало..много е кьопав завалията,опита са да прави някакви финтове,дето ако беше Мисиджан щяха да му се получат.Марселиньо няма какво да измисли, Кайсара е единствения човек с класа в защитата и отзад и отпред върше, а Ангуло, вижда се че е добър но трябва повече да играе. Хамза според мен винаги е един несигурен вариант,няма класата за ШЛ, но и Безяк напоследък никъв го няма..ама то футболистите си правят схемата и играта, Дерменджиев за никъв треньор не става...

Alexis_Sanchez
04.11.2014 22:45

Атаката е под всякаква критика и идиота Дерменджиев продължава да си залага на едни и същи дървета, после ми кажете че тоя смешник е добър треньор... Мисиджан и Аниса в пъти по класни стоят резерви заради убития Абало и Александров..

sundza
04.11.2014 23:13

Брат, няма кво да те притесняват минусите - прекален национализъм, който за съжаление се разминава с реалността. Всичко, което се случва е съвсем логично и е излишно да правим каквито и да е драми.

monte_carlo
04.11.2014 23:04

Не знам защо ми се нацъкаха минуси,видимо бе,че освен да се борим от разгром второто полувреме, няма какво друго да направим. Базел си печели второто място това е, тотално ни надиграха,няма да загубят и от Пул като гости според мен.

bacardy_breezer
04.11.2014 22:37

Много зле защитата... И при двата гола проспаха положенията... Без Моци се вижда, че нещата куцат.

monte_carlo
04.11.2014 22:37

Нищо нелогично,за съжаление Базел си е класа и се видя още в първият двубой,че едва загубиха с човек по-малко почти цял мач. Добър коефициент дадоха букитата за победа на домакина,но аз таях някаква надежда за чудо,а и никога не залагам срещу наши отбори. Дано поне да не паднем с разгром.

sakata_97
04.11.2014 22:36

Моци го няма и защитата на Лудогорц е няма Факт,Дано се стегнат второто и да стигнат до равния

sensea
04.11.2014 22:29

Сори...май дотук бяхме....може пък чудото да стане!?

GoRe
04.11.2014 22:29

Нали не бяха по-силни Базел?

Banditos
04.11.2014 22:28

тоя Фрай с два балонни паса реши мача,другия път ще слушате като ви казвам че за повече от Х неможе и да мечтаем

Double_De
04.11.2014 22:42

те лудогорец откъде да знаят че има такива пасове *joking*

holigan4e
04.11.2014 22:27

Този път няма да вземат и точка за жалост *sad*

Deco_Sneijder
04.11.2014 22:11

Мисиджан е далеч по-добър вариант от Абало...толкова криви удари никъде няма...

Deco_Sneijder
04.11.2014 22:07

Голям удар за Лудогорец,дано се представят силно двамата българи в защита.Това е страхотен шанс за тях да се покажат пред Любо Пенев и да са бъдещата двойка защита в националния,успех им желая.Моци е много сърцат,но има и такива моменти...

petko9305
04.11.2014 22:01

Не виждам съдията да дава жълти картони?

gL_Manekena
04.11.2014 21:56

Може ли някой да ми даде Live Stream понеже няма как да го гледам от вкъщи.Мерси предварително!

IM_A_PLAYER
04.11.2014 21:36

Тоя мач го виждам г/г, и така го играх, успех на Лудогорец 1-2.*beer*