Гугутката: Пеевски не дава пари за Левски

22:35
Гугутката: Пеевски не дава пари за Левски
Председателят на НФК Левски Владимир Владимиров-Гугутката даде интервю специално за предаването Sport7 по TV7. В него той говори за всички проблеми на сините – слабите резултати, избухванията на феновете, многобройните наказания от БФС, за Тодор Батков, отговори дали Делян Пеевски финансира клуба, за скандалите около вечното дерби с ЦСКА и по още много теми. Ето какво каза Владимиров:

За ексцесиите на феновете

Трябва да сме подготвени за всичко. Взели сме мерки да не се стига до ексцесии на мачовете, което отново ще навреди на любимия ни отбор. В последно време гледам, че има много голяма активност от страна на БФС да наказва Левски за щяло и нещяло. Не искам да оневинявам или обвинявам някого, но особено за дербито с ЦСКА благодарение на нашата охранителна фирма не се стигна до страхотни инциденти, за което съм много благодарен. Полицията не се намеси. Мисля, че всичко мина наред и в един момент разбрахме, че има ранени полицаи. Лично аз и хората, с които се занимавахме с организацията, бяхме изненадани.

За провокаторите, знае ли кои са те и защо искат да има ексцесии?


Трябва да сме подготвени за всичко, разбирате ли? Аз не знам със сигурност как точно стоят нещата, но трябва да сме готови за провокации, за лошото, пък дано не стане. На мача с ЦСКА привържениците бяха изнервени от многото загуби. Предполагам, че за това се случи. Публиката на Ботев също влезе на пистата на мача им с Локомотив (София) и не си спомням да имаше наказание. Нямаше нищо, нито закрити врати. Аз това не го пожелавам на нито едни фенове, защото футболът е за тях, а не за телевизиите.

За многото наказания на Левски

Говорихме с представителите на полицията. Казват, че в Ловеч имало ранен полицай, делегатът не го описва. Нас ни наказват два мача без публика. Сега научаваме, че пак има такъв. Един мач без публика. Делегатът пак не е описал подобно нещо, но въпреки това отново на закрити врати. На предното дерби ЦСКА обсипа скамейката на Левски с факли, димки, бомби и т.н., когато бяха в Сектор "А". Чест прави на нашите треньори и футболисти, че не подходиха като техния наставник – да почнат да припадат, да си вадят медицински, които не съществуват. Аз ако съм на мястото на Левски, ще го обвиня в други неща. Съмнявам, се въобще има медицинско, но това е друг въпрос.

За Тодор Батков


Организираните привърженици искат Тодор Батков възможно най-скоро да вземе мерки или да се оттегли, ако не може да издържа клуба. В последно време има такива слухове. Или да ни представи програма да оздравяването на Левски, или да ни прехвърли 15% на тръст "Синя България", който направи действащ управителен съвет, а не да от легенди, които никой не ги пита за нищо, за жалост. Така да се каже – да има експертно правителство. Два има спортен човек, представител на тръст "Синя България" или от фенклуба на Левски и всички решения да не се вземат еднолично, а да се гласуват от управителния съвет. Както работи един нормален клуб. Не може постоянно да се взимат самостоятелни решения, както му скимне на Тодор Батков. Могат да дойдат и пари. Имаме доста контакти с влиятелни хора, опитваме се да ги привлечем за каузата, но има едно "но". Казват, че докато г-н Тодор Батков сам взима решенията, няма как да стане.

Вярно ли е, че Делян Пеевски дава пари в Левски?

Няма такова нещо. И аз го слушам от медиите и сайтовете.

За гневната декларация срещу Константин Баждеков

Аз също му обясних, че няма как да лиши вечното дерби от публиката на Левски. Националният стадион не беше подготвен сега, наложи се фенове да влизат вътре и да чистят с лопати, което е смешно. От ЦСКА все се притесняват от нещо, това не е сериозно. Ако се играе на клубните стадиони, "Георги Аспарухов" разполага с 20 000 места. Да се надяваме скоро ще бъде пуснат и "А" сектор. Има квота за фенове на ЦСКА, а на техния стадион да е обратното.  Защото за "Васил Левски" има 50-60 хил. лв. наем и да не може да се почисти теренът, е несериозно. Сигурен съм, че "Герена" щеше да е в перфектно състояние.

Кой е главният виновник за състоянието в Левски?


Георги Иванов със сигурност не е. Ако той имаше пари, 100% щеше да има по-качествени футболисти. Аз съм благодарен на Гонзо, че прави от нищо нещо и, че още издържа на хулите към него. За мен главният виновник е Тодор Батков. Ако беше осигурил средства за съществуването на Левски, щеше да има по-качествена селекция, нямаше да сме на това незавидно место и да има ексцесии и всичко щеше да е мирно и тихо.

За Димитър Димитров-Херо

Канен е нееднократно в Левски. Би трябвало да поеме отговорност от доста по-рано, като застане начело на отбора. Но всеки си има право на избор. Георги Иванов се нагърби в най-трудните време да Левски да се опита да направи нещо. Той си носи отговорност. В последните две години ние направихме всичко възможно, което зависи от клуба на привържениците, но резултатът винаги е един и същ. Но когато е най-трудно, ние трява да сме зад Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация