Девойките до 17 г. победиха Молдова с 2:0 в последната си евроквалификация

10:24
Девойките до 17 г. победиха Молдова с 2:0 в последната си евроквалификация
Българският национален отбор за девойки до 17 г. спечели последната си европейска квалификация. Момичетата на треньора Троян Радулов победиха Молдова с 2:0.

Двубоят на стадион „Калиакра“ в Каварна започна отлично за българките, които откриха резултата още в 4-та минута. Ася Ангелова беше точна от дузпа, отсъдена за нарушение на Юлия Петелка срещу Юлиана Александрова. След като поведе, нашият отбор продължи да натиска съперника и контролираше играта, като Бурчин Халил и Ася Ангелова имаха възможност да удвоят преднината на България, но не успяха да реализират. Ситуацията за гостите се усложни още повече в 33-та минута. Тогава те останаха с 10 души на терена, след като съдията Юстина Лавреновайте показа директен червен картон на Вероника Кожухари за удар с лакът срещу Юлиана Александрова.

През второто полувреме българките опитаха да се възползват от численото си предимство и продължиха да атакуват. Тимът ни създаде няколко чисти положения за гол, но Тея Пенкова и Лора Петрова пропуснаха.  

В 77-та минута интригата в мача приключи, след като българките реализираха втори гол. Тея Пенкова проби по десния фланг и стреля, вратарят на Молдова Албина Чуприн изби, но топката попадна в Лора Петрова и тя я прати в мрежата за крайното 2:0.

В другия мач от нашата група, който се игра в черноморския ни курорт Албена, Англия надигра Русия с 4:1.

Така след изиграването на всички срещи, Англия завърши на първо място в групата с актив от 9 точки, а Русия е втора с 6. И двата отбора продължават напред в Елитния кръг. България и Молдова останаха съответно на трето и четвърто място с 3 и 0 точки. Въпреки че, не успя да се класира за следващата фаза на европейките квалификации, българският национален отбор за девойки до 17 г. показа, че израства след всеки мач, а проекта на Българския футболен съюз за развитие на женския и девически футбол вече дава своите резултати.

Съставът на България:

12. Радостина Калчева

2. Габриела Иванова

3. Ивона Манолова

5. Златомира Илиева

6. Моника Чернева (43 мин. – Вили Карадакова)

9. Лора Петрова (82 мин. – Десислава Димитрова)

10. Бурчин Халил

11. Юлиана Александрова

14. Ася Ангелова

17. Диана-Михаела Атанасова (53 мин. – Миглена Господинова)

19. Тея Пенкова - капитан

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация