Отнемане на точки вместо наказание без публика?

12:48
Отнемане на точки вместо наказание без публика?
Президентът на ФИФА Сеп Блатер предложи наказанието за мачове пред празни трибуни да отпадне, а вместо това от актива на провинения отбор да бъдат отнемани точки.

"Аз съм против провеждането на двубои без публика - така се наказват феновете, а не клубът. Санкцията трябва да бъде отнемане на точки, а не лишаване от подкрепа или изключване от надпреварата", категоричен е швейцарецът.

"В Шампионската лига отборите не трябва да играят на празни стадиони, а трябва да им се вземат точки - така безпорядките ще бъдат прекратени", уверено заяви Блатер.

Повод за думите му бе наложеното наказание на ЦСКА Москва от три мача без публика в Шампионската лига, което означава, че феновете на футбола в Русия на практика няма да видят никой от най-добрите отбори в Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

djastaa
28.10.2014 13:25

И така 50на "фена" биха си заложили заплатите отбора им да не се класира и да саботират за да направят пари

ceco06
28.10.2014 15:06

тъкмо да напиша, че ми изглежда добре, защото се наказва и клуба, и феновете, които го подкрепят и ти им видя пропуска *thumb_up* но в крайна сметка ще е тъпо букмейкърите да не спрат този вид залози-достатъчно мачове и тем подобни уреждат, та да "карат" феновете също да подпомагат за това