УЕФА наказва Сърбия с празни трибуни до края на квалификациите

10:47
УЕФА наказва Сърбия с празни трибуни до края на квалификациите
Дисциплинарната комисия на УЕФА днес ще обяви, че квалификационният мач за Европейското първенство през 2016 г. между Сърбия и Албания трябва да бъде преигран на неутрален терен, както и наказание за сръбския национален отбор да играе у дома мачове без зрители до края на квалификациите, съобщава белградският вестник "Политика".

Наказанието е заради прекратяването на мача от 14 октомври на стадион "Партизан" в Белград, както и нахлуването на феновете на терена по време на срещата в Група I между Сърбия и Албания. В края на първото полувреме над терена беше пуснат малък безпилотен самолет с дистанционното управление, на който беше закачен албански политически лозунг. Сръбският защитник Стефан Митрович хвана банера и го дръпна надолу, а след това играчите от двата отбора влязоха в сблъсък. В този момент няколко сръбски фенове нахлуха на терена и се опитаха да атакуват албанските футболисти. Главният съдия – англичанинът Мартин Аткинсън реши да прекрати мача, а след това и го отмени. До този момент нямаше отбелязан гол.

Според източници на "Политика", на участниците в конфликта ще бъдат наложени сериозни глоби, а Футболният съюз на Сърбия вероятно няма да обжалва наказанието.

Дисциплинарната комисия на УЕФА разгледа случая в четвъртък, а днес трябва да обяви решението си официално.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Danskrastev
24.10.2014 13:55

В такива случай винаги домакините са виновни,защото се е случило на техен терен,и на са взели мерки,но за мене реално боя и безредиците бяха предизвикани от футболиста на албанците много ясно че сръбските играчи ще вземат знамето,и ще го разкарат от терена аз не видях да го къса,ама ония веднага му скочи като някаква нинджа цирка е голям,но лошото е че е направено от човек близък на политик в Албания което означава, че има много болни мозъци които мечтаят за войни и връщане на земи който са били в пределите на държавите им, а не ми се мисли ако трябва ние да имаме каквито и да е претенции, защото погледнато реално Македония си е България друг е въпроса че са им промити мозъците да не говори ме още колко много земи ни принадлежат радвам се че в нашата държава няма болни мозъци може би само Сидеров *lol*

ApricotGarden
24.10.2014 12:22

''Освен споменатото странно решение, което съчетава едновременно служебна победа и отнемане на три точки от актива на Сърбия, двете федерации са глобени с по 100 000 евро, а "плавите" ще трябва да изиграят следващите си два домакински мача - срещу Дания и Армения, пред празни трибуни.''

Малко по-точна информация, от един по-точен сайт.

Jurka5
24.10.2014 10:58

Какви са тези наказания? А,за гадните шиптъри,които реално предизвикаха цялата работа? Не виждам за тях да пише нещо...!

devic
24.10.2014 14:13

синко, става въпрос за нещо много повече от едно детско самолетче. става въпрос за подигравка със една цяла нация наречена Сърбия (75% от югославия) която постепенно изгуби големи части от териториите си. Митрович не направи нищо оскърбяващо относно циганското знаме,не знам за какво късане говориш. а боя им беше малко. срам ме е като си помисля какво щеше да е тука ако турците развеят византийско знаме. един от малкото случай в които феновете на цска и левски могат да оправдаят донякъде иначе идиотския си авторитет.

Crissstiano
24.10.2014 11:37

Ако не го беше свалил,кой знае колко още щеше да лети,а след тази провокация според мен, каквото и да беше станало мач нямаше да има. Мисля, че трябва и двете страни да понесат наказание, все пак ако не беше тази провокация мачът чоже би щеше да завърши.

Chelsea86
24.10.2014 11:25

Ами реално всичко го предизвика Митрович като свали знамето и се почна боя и дърпането. Има си лица които отговарят за срещата и безопасността. Не е задължение на футболиста да сваля чуждо знаме и след това да се опитва с останалите да го скъсат на парчета. С което предизвикаха футболистите на Албания да си пазят знамето и публиката откачи щом нахлуха да бият играчите. Имаше къде по-добри начини да се справят със самолетчето без да се гаврят с знамето. В случая никой не гледа провокацията, а тези който се е поддадоха на нея. Както и ние ще го отнесем за провокациите на хърватите, а те едва ли. *wink*