Волфсбург привлича Подолски за 10 милиона евро

14:08
Волфсбург привлича Подолски за 10 милиона евро
Нападателят на Арсенал Лукаш Подолски е много вероятно да се завърне в Първа Бундеслига през зимния трансферен прозорец. Според последните информации, Волфсбург е фаворит за подписа на играча.

Самият Подолски призна, че не се чувства щастлив в Арсенал в настоящия момент и иска промяна.

От Волфсбург са готови да платят 10 милиона евро за него.

Германският национал е играл под 40 минути в Премиършип този сезон, въпреки че Яя Саного и Оливие Жиру са контузени.

29-годишният футболист поиска промени или заяви, че ще напусне клуба.

Арсен Венгер твърди, че Лукаш Подолски играе важна роля в отбора му, въпреки че призна, че вече не гледа на Подолски като на евентуален нападател.

Роденият в Полша футболист подписа с "артилеристите" през 2012 година за сумата от 12 милиона евро и отбеляза 11 гола в 33 мача в първия си сезон в Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
21.10.2014 22:29

Жалко! Добър играч е! Не мога да коментирам ,той или венгер объркаха нещата ...но ...не се получи! Дано има успех в новия си тим !

dzhalev_71
20.10.2014 00:40

Пичове, следя кариерата на Подолски откакто беше в Байерн, така че мисля, че го познавам малко по-добре като качества. Той абсолютно навсякъде е бил леко незаинтересован от това, което се случва. Хайде от това може да изключим два от трите му сезона с Кьолн след завръщането (без първия) и дебютния при нас. Причината е, че Лукас не е играч за титуляр особено във ВЛ, където се иска да си концентриран до последната секунда, а освен това трябва и много много енергия, която той няма. Затова в мачовете, в които беше титуляр след 60-тата минута леко леко почваше да окапва и Венгер го сменяше. Във ВЛ идеалната роля на Лукас е така наречената златна резерва. Влиза след 60-та минута и ако може да раздвижи играта ще е добре.

А относно позицията - е повтарял съм го повече от хиляда пъти - той НЕ Е централен нападател и абсолютно никога НЕ Е бил такъв. Това, че в Кьолн и Байерн и играл напред не значи нищо. В Кьолн играше зад Новакович, който беше чистия централен нападател. Подолски си е ляво крило/втори нападател (позиция, която е по-близка до атакуващия халф, отколкото до централния нападател).

А ако добре си спомняте миналия сезон Подолски го нямаше около 4 месеца и половина. Нормално беше да търка пейката, при положение, че не играл толкова много време. Вкара някакви голове от мачове като титуляр, а най-силния му период бяха мачовете с Уест Хям и Хъл Сити през април, в които имаше общо 4 гола. Конкретно това лято заради Световното, на което той изигра всичко на всичко 90 минути (даже не знам дали са и толкова) пропусна лятната подготовка и с ужасната му форма няма как да искате да играе. Та той получи шанс срещу Саутхямптън за купата и вместо та се възползва от него, той беше конкуренция на Росицки, затова кой е играл по-слабо в мача.

Спорно е на какво се дължи това при него, но ако иска да си уреди трансфер в по-голям отбор от Кьолн ще трябва да пусне айфона, да излезе от Туитър и Инстаграм и да започне да изрива терена на базата в Колни. Само така ще покаже на Венгер, че заслужава шанс. В противен случай го чака съдбата на Аршавин - скъпоплатен играч, стоящ на пейката с нулева мотивация за игра. А от това губещи са и двете страни.

Arsenal966
20.10.2014 23:29

Венгер беше казал в интервю,че като се оправи Жиру сигурно ще го видим заедно с Уелбек в атака,но Жиру ще си е в центъра,а Уелбек отстрани (предполагам отляво).

TheoWalcott14
20.10.2014 18:48

Венгер не може да прави ротации , ще видиш какво ще стане с Жиру и Уелбек , единия ще е прецакан доста , ще му се дава да играе само за купите и резервичка , ,,,освен ако не ни изуми и не почне да пуска Уелбек вместо Алексис от ляво , което ще е просто знак ,че почва да изкуфява нацяло

Arsenal966
20.10.2014 16:27

" ... и да започне да изрива терена на базата в Колни. Само така ще покаже на Венгер, че заслужава шанс " Да и ако играчи като Казорла,ОХ,Санчес,та дори и Йозил са здрави,Венгер ще реши да пусне Подолски.....Не вярвам това да стане.Кембъл дори не получава шансове за игра ! Оправи ли се Жиру,колкото се може по-скоро Венгер ще сложи французина отпред и в някои мачове Уелбек ще си играе ляво крило отново.Уолкът съм сигурен,че възстанови ли се ..сравнително бързо ще се върне в титулярния състав, и като не играе Жиру,Уелбек ще е отпред,по-едното крило Уолкът,а по-другото Санчес,а за Подолски....той е във плановете на Венгер *wink* !

unbeatened49
19.10.2014 18:39

Не ми се искаше да го маха, защото наистина се включваше много добре! Много мачове измъкваше, тип борец, един от малкото в Арсенал!!

Nekromanger
19.10.2014 15:52

Денят в който Венгер си тръгне , ще вдигна банкет...

black_wolf_97
19.10.2014 19:25

И аз съм на твойто мнение,Венгер започна да се набива на очи! Как може да пуска разни дърводелци а Полди да го държи резерва...и сега да го изхвърли без пари *confused*

The_Magic_10
19.10.2014 15:50

Най-добре за него ще е ако си тръгне и ако отиде в отбор които да гледа на него като на важен играч.Когато е във форма може да реши всеки мач,бележи,асистира и се бори.Страхотен играч ,а нека тъпото франсе да продължава да пуска Жиру и Саного или какъвто и да е.
Махай се Полди.

Arsenal966
19.10.2014 14:39

И за него и за Арсенал,ще е добре ако стане този трансфер.Полди почти не играе този сезон и нормално да е ужасна форма като не го пуска Венгер,а Лукас заслужава много повече.10 милиона за играч,който е на 29 и почти не играе си е добра оферта.Предполагам,че ще я приемем.Лятото малко го прецакахме на Подолски,не трябваше да остава !

TheoWalcott14
19.10.2014 23:22

И с какво желание да играе ,като тренъора предпочита да пуска, супер доказания , човека легенда ЯЯ еди кой си , вместо него , аз това не мога да си го обясня , не мога да си обясня как Венгер , не се научи ,че мач не се печели с началната тактика , иска се работа в движение ,а той спи по цял мач и си прави ротинните смени , не предприема рисковани смени , тоя кембъл за какво го върна , да му развали кариерата ли ? е така на 15 мача един влиза за 10 мин и очаква да му обърне мача ,,, или да се стегне нещо или да си върви с достойнство . Как може да оставя Полди резерва , цял сезон като го пуснеше се представяше на ниво и нито веднъж , не му даде шанс да е титуляр освен ако нямаме контузени , ти би ли играл с мотивация в тази ситуация ? Това нещо се повтаря всяка една година с различни футболисти , венгер определено не знае какво е ротация ....

Arsenal966
19.10.2014 21:03

Вярно е но просто е имало моменти в които човек се пита...защо на Жиру да му се дава шанс като титуляр,а в същото време да не гласуваме по-голямо доверие на Подолски като централен нападател ! Няма ги вече ударите от преди наказателното,които Подолски правеше.Много пъти сме игнорирали това,че играе със хъс,има мощен ляв крак и се бори за почти всяка топка.Също така това което Венгер каза,че Подолски е част от плановете му...... пълни глупости,поне според мен.Част от плановете му е ако ОХ,Уолкът,Санчес,Жиру,Уелбек не играят !

dzhalev_71
19.10.2014 20:42

Той Подолски и да иска да играе отпред няма как да стане, щото е много слаб там. Неговите предпочитани позиции са ляво крило и така наречения втори нападател, какъвто играеше Бергкамп при нас. Смисъл давани са му шансове на Лукас да води атаката, но ако каже, че е бил леко посредствен в тия мачове няма да е лъжа.

Arsenal966
19.10.2014 20:37

Венгер си има различни виждания.Миналия сезон искаше Йозил в средата да е и да си комбинира с Казорла,който да е по-лявото крило и да мачкат.Жиру естествено отпред беше неизменен титуляр и ....къде да играе Подолски ? Единственото важно нещо е че зимата почти сигурно си тръгва Лукас.И за 2те страни е най-добре така !

dzhalev_71
19.10.2014 19:18

Как искаш да играе, като за него е по-важно да си цъка снимки в Инстаграм и да си туитва на португалски, отколкото да влага старание на тренировките. Отделно, че си ходи когато му скимне до Кьолн, което не много добре щото си нарушава режима. Изобщо при него всички е много объркано и евентуалната му продажба ще е много добро решение и за двата отбора, щото Подолски взима по 110 хиляди паунда седмично, а за тези пари се очаква, че поне като получиш рядък шанс ще изореш терена, за да се докажеш.