Ключов футболист на Реал отказал на Ман Юнайтед

15:24
Ключов футболист на Реал отказал на Ман Юнайтед
Френският защитник Рафаел Варан е предпочел Реал Мадрид пред Манчестър Юнайтед. Това разкри самият той в интервю за авторитетното издание "Екип".

21-годишният национал на Франция премина в редиците на Кралския клуб от Ланс през 2011 г. По онова време той получил оферти от Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен, но в крайна сметка предпочел да продължи кариерата си в Испания.

"Получих предложение от Манчестър Юнайтед, но им отказах. После те привлякоха Фил Джоунс", сподели Варан и допълни, че бившият му наставник Жозе Моуриньо е изиграл важна роля за трансфера му в Реал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ol_smoking_hand
17.10.2014 03:12

Добър е Варан, ама и Смолинг е добър и е англичанин. Джоунс е по-добър и от двамата, и може да играе и като бек, и като дефанзивен халф.

Eric_Cantona
16.10.2014 16:49

Много теми се отвориха!!!
1во; за тези, които следят новините около Юнайтед, това с Варан не е новина!! Тогава той заяви, че иска да играе "редовно" и затова отказал!!!
2ро; Фърдинанд и Видич са една от най добрите защитни двойки изобщо!!! В основата на Световния рекорд за най много игрови минути без допуснат гол, над 1100 мин., самия Фърдинанд, за около година дори не беше извършвал нарушение, за какво говорим!!!
3то; Пике имаше клауза за откупуване, в Барса имаха нужда от него, а и с оглед на първите две точки, сами си направете изводите!
4то; това, че от испанските отбори които взимат участие в ЕКТ ( освен Реал, Барса и Атлетико) са различни всяка година, на мен лично ми говори за липса на постоянност!!! Един отбор ако иска да е фактор, трябва да си задържа "звездите" и да надгражда върху тях, а това в Испания и Германие не се случва!!! Всяка година изригва по един отбор и лятото се разпродава!!!
5то; Вижте разликата в точките между втория и третия и четвъртия в Испания и разликата между същите в Англия, актовете и между третия и шестия в Англия!!! Още повече, че в Испания всички работят за Реал и Барса! Имам предвид, че всички играят, а сама Барса и Реал взимат кешовицата от тв правата!!! За миналия сезон Кардиф има повече приходи от тв права от Байерн????!?! Вижте колко различни шампиони има в Англия и колко са в Испания или Германия и разликата им в спечелените им титли!!
6то; един Фулъм игра финал за ЛЕ!!!! Нотингам и Вила са носители на КЕШ, а един Дарби Каунти писа 5ца на Реал!!!! А и в Испания другите отбори няма за какво да се борят при положение, че дори финала на вътрешната им купа е с два мача и затова се хвърлят е Ле!
7ми; Роналдо беше "лакум" до момента в който изкара червен картон на Руни на Европейското, после Фърги го прати на почивка в Портогалия, "да види роднините" и като се върна беше друг играч, а това че не беше показал още най доброто от себестойност в Юнайтед беше ясно на всички, но за всичко той благодари на Фърги!!! *wink*
8мо; към Испания отиват вече готови звезди!!! Дай един пример, който да не е "забраздил"???
Като заключение, и Барса и Реал и Байерн и Юнайтед са гиганти и на всеки един от тях ще им е некомфортно, в която и да е лига, и всеки може да намери удобни за него факти да защити тезата си!!!
Но в Англия се игре друг футбол!!!! Набляга се много на тактиката! Много повече единоборства и много по динамичен!!! На един "паркиран автобус", "тики-така", ще "тик-така" в друга полза! При среден ръст около 1,65 за испанците в Англия???? Или един мач на Барса или Реал като гости на грънчарите, ще ги накара да си стегнат багажа за Испания и да не се връщат!! *lol**joking**lol**lol**joking*

ANTONIO_RESIO
04.11.2014 17:40

Явно не знаеш за Тери и Карвальо

Eric_Cantona
16.10.2014 19:23

Значи за някои точки съм прав, а за другите не си ме разбрал!!!! По точка 8, бе за по долен коментар, който беше нещо от сорта, че който дойде от Испания в Англия и ги правил криви, а който отиде от Англия в Испания и не можел да "забразди" и точка 8 е да ми даде пример, кой преминал от Англия в Испания не е забраздил, а не обратното! По точка 6 е точно за това, че всеки си гледа удобната страна на нещат!!! За всяка страна може да се извадят факти, дории за България в ЕКТ!!! А за 4 и 5, то нещата стоят така! Севиля я разпродадена, щот маи бе зле с финансите! Валенсия имаше много класа при Белите, с Вия и Силва и после и Мата, а виж кво стана!?!? Жълтата подводница не потъна ли във долната дивизия??? Баските, добре ама само с баски не става!!! Ла Корона беше отдавна и вече няма и помен от това което бяха!!! Малага->фалит->разпродажба, Иско къде е??? Сосиедат, пресен пример, Гризмън в Атлетико (това е странно, или пък не, все пак не е станал голмайстор на световното)! Атлетико, разпродаден, пак взеха нови но ще видим този сезон дали е за добро!!!? Можеше да добавиш и Бетис на Туньо!

sdw
16.10.2014 17:28

За доста точки си прав,но ще ти коментирам специално някои.А като цялостно ще се повторя - хора,гледайте малко Испания Примера Дивисион,а не просто Реал и Барса и спрете с тъпите изказвания,че в Испания футбола не е динамичен и не е с единоборства,защото такива мачове съм гледал,каквито в Англия трябва да се чака 20 години.Нямам нищо против английския футбол,дори го харесвам,но като почна да чета такива мнения и ми става смешно.Та за коментарите ти : 8. Много обичам да се говори за едната страна на филийката.Ами тези,които са преминали от Испания в Англия?Най-пресния пример - най-добрия играч във висшата лига в момента - Диего Коща. 6. Фулъм,а?Ами от 2000 година се сещам за 3 титли на Севиля,1 на Атлетико и 1 на Валенсия.Да не говоря,че отбор като Алавес беше на финал на ЛЕ преди 14 години.Като ще говорим стари факти за Дарби Каунтита и Нотингамци и т.н ... Те и Аякс бяха сила,и Бенфика,а сега само си заработват от школата и не може да се наречат дори и гранд. 5. Да поговорим за разлика в точките между 1 и 2 с 3-т примерно в Англия?Във всяко първенство има брутални разлики в точките между някои отбори.Рома бяха толкова добри миналия сезон,а видя с колко точки завършиха зад Юве.Да не говоря,че вие пристрастените английски фенове доста често говорите за това как последния може да бие първия.Ами този сезон имаше пресни пример и с Реал и с Барса. 4. Севиля,Атлетико Мадрид,Валенсия,Виляреал,Атлетик Билбао,Депортиво Ла Коруня(без последните 10 години де).Това са големите отбори в Испания,никакво непостоянство не виждам.Има сезони,в които отборчета като Малага и Сосиедад избухват,но от горе изброените винаги виждам силна и здрава игра,като има и изключения в спадове на форми в различни години.Нормално.

sdw
16.10.2014 08:46

Повечето хора тук са толкова необразовани и повърхностни,че като видят Реал и Барса да са били с по 5:0 и веднага първенството е по-слабо.Я разглейдайте един Роналдо напримерно за минутите играни в Манчестър и в Реал за един цял сезон.Не виждам голяма разлика,като дори в Реал един от сезоните му са с 3300 минути,с 500 повече от най-играния си сезон в Юнайтед.Хора,които не гледат испанското първенство освен Реал и Барса,не трябва да коментират.

Fabars
15.10.2014 22:28

Колкото по темата добавка за автобиографията на Фъргюсън.

darkway
15.10.2014 21:33

Не Реал направи Кристиано голям играч, а САФ! Както стана и с Бекъм и Ван Нистелрой които сигорно ще кажат феновете на Реал, че именно в техният отбор са се превърнали в такива играчи. Същото е да кажат че и Зидан се е изградил като голям играч в Реал пълни глупости Реал купуват готови звезди и не е тайна за никого.

the_joker
15.10.2014 20:11

Осмина Реал, ако Роналдо се махне ще правят компания на Ман.Юн. пред телевизорите и ще гледат ШЛ.

drogba_fen_911
15.10.2014 19:25

Юнайтед са новите Сити *lol*

Има ли някой, дето не се опитаха да купят

xpacm
15.10.2014 19:36

те и Сита бяха новите Челси ама това не го казваш нали...

ivanrealmadrid1
15.10.2014 18:28

Това показва , че Варан освен добър футболист е и много интелигентен човек

Amateur2014
15.10.2014 16:36

Не съжалявам изобщо! Имам предвид, можеше да стане легенда на Юнайтед, но можеше и да не стане! Нека не вадим изводи как би се представил даден играч в Аглия като му гледаме играта в Испания! Представянето с националният отбор също не може да служат за отправна точка! И Санчес, и Ди Мария, и Ерера казват, че в Англия се играе по-трудно! Убеден съм, че скоро и Фабрегас ще излезе с подобно изказване! Така че - да им е жив и здрав Варан на Реал Мадрид и да ги радва дълго време! Имаме си Рохо и Джоунс, както и младата ни надежда, която се представя не по-малко зле от Варан, Блакет, а тепърва очаквам да видя какво ще става и с МакНеър!

Amateur2014
16.10.2014 11:34

Оспорваността е именно за 3-4 място, но и в Англия го има това! Да, крайните победители може да се повтарят, но до последно не се знае кой ще е! Арсенал колко пъти се спасиха на косъм от изпадане от топ 4... Иначе тези директни сблъсъци между отбори в ЕКТ за мен не са мерило! Още по-малко пък тази вергиа "Щом Реал били тези, а тези онези, то такова". По тази логика, Лестър ни обърна от 1:3 на 5:3 и това означава, че минимум 1/4 финал в ШЛ ще стигнат!? Хайде моля ти се! Челси били завършили равен с Шалке - е при положение, че имаха мачове с Арсенал и Сити какво очакваш!? Да се напъват яко!? Същото важи и за Сити! Английските отбори имат много повече завързани мачове в първенството си отколкото другите! В Англия наистина има топ 4, където отборите са доста равностойни, а да не кажа, че от тази година вече има и топ 5 (вкл. Ман Юнайтед вече), а защо не и топ 6 (вкл. и Евертън/Тотнъм). При такава програма как очакваш да са на ниво постоянно!? Има си приоритети и приоритети понякога! Понякога се получават сметките, понякога не! Виж и Борусия Дортмунд - силни, такова, онакова! Но докато печелеха в Бундеслигата всеки ги биеше като тъпан в ЕКТ! Докато са силни в ШЛ всеки ги бие в Бундеслигата! Има си приоритети и приоритети! Докато при другите първенства чак топ 4 няма! Даваш ми примера с Билбао как победил Юнайтед в ЛЕ! Сериозно ли!? Челси решиха да си спасят сезона (за титлата в Англия нямаха шанс, както и да изпаднат от топ 4) и без да се напъват си спечелиха ЛЕ! Но ако бяха в борбата - и те щяха да отпаднат от някой отбор - било то портъгалски или руски или италиански, та дори и испански! Дреме им! Но тогава и това отпадане щяхте да давате за пример! Но английските отбори поне се класират в ШЛ, докато преди време испански отбори (4-тото място) не се класираха и отпадаха в квалификациите (Севиля май бяха!?). Реал и Барса газят, но третият испански отбор излиза от групите с клизма, а четвъртият отпада на последно място или с 0т., или с 1т. Разбираш ли за каква огромна разлика говорим!? Добре, в ЛЕ се напъват - че то това са им приходи! В Примера нищо не взимат, та зер поне взимат премиите в ЕКТ! Много ясно! Португалските, испанските, италианските отбори се напъват! Английските в ЛЕ са под всякаква критика понеже за класиране с 2-3 места по-нагоре в крайното класиране взимат повече отколкото финалиста в ЛЕ! За какво говорим!? Бундеслигата да не би и те да имат топ 4!? Имат топ 1 и всички останали! Борусия се пробваха нещо да направят и по едно време имаше топ 2! Но това беше за 2 години! След това вече Байерн става шампион април месец, а този сезон очаквам и февруари-март вече да се знае, че са шампиони! Но както и да е! Това е само и единствено мое мнение и никого не задължавам да го приеме! Според мен испанското като цяло е слабо, но Реал и Барса са феноменалните и главно те печелят точките на Примера!

Fabars
15.10.2014 22:28

Никой не е казал че са много слаби, просто нямат духа и волята като английските клубове или като Атлетико(затова са пред другите). Който играч дойде от Ла Лига във ВЛ, казва, че във ВЛ (темпото е по-високо) се тича без дъх 90 минути, а в Испанското от 60-та минута доста по-ниски обороти. Затова например Реал като си водят с 2-0, Моуриньо спокойно може да извади Йозил и да пусне някой юноша, а във ВЛ не става така и Йозил трябваше да тренира по усилено за да издържа(в Арсенал). По тази причина отборите от ВЛ са уморени във вторник. Затова и Роналдо издържа 90 минути всеки мач.

Fabars
15.10.2014 22:08

И аз искам като твоя телевизор, където играта се усеща повече отколкото футболистите я усещат.


15.10.2014 21:29

Не се заблуждавай от лекотата, с която Реал и барса си взимат мачовете в Испания, че останалите отбори са слаби. Доказват го постиженията им в турнирите. Всяка година там участниците на Испания са различни, което говори за оспорваност, докато английските са едни и същи. Да не се връщам назад във времето, но един Алавес отстраниха Интер и Милан и играха финал срещу Ливърпул и загубиха с 4-5 след златен гол много нещастно, а оттогава ги няма на картата. Депортиво и Виляреал също играеха успешно срещу Манчестър Ю. Да не говорим, че Реал и барса редовно бият английските грандове и няма да имат проблеми в английското първенство. Ето ти друг пример, Реал през пролетта разгроми водещите отбори в бундеслигата, а Байерн и Дортмунд редовно пердашат английските тимове, дори Шалке взеха точка на Челси в Лондон. барса пък както бяха в трагична форма с лекота отстраниха Сити, а Арсенал и Манчестър си ги бият където ги хванат. Колкото до Варан, направил е правилния избор, а това че Видич бил най-добрия защитник е някакъв виц. Добър беше за Манчестър, но в Европа имаше и има и други, които не му отстъпват по нищо.

lazera0
15.10.2014 18:13

Ако предположим, че Барса и Реал заиграят в Английското не мислиш, че вече така силното и конкурентно първенство няма да стане като испанското, а в последните години отборите от Испания тези под 2-та гранда нямат ли повече победи срещу лидерите в Англия, отбори като Алт. Мадрид и Атл. Билбао не направиха ли за смях отбори като Челси и Юнайтед, които са най-силните отбори в Англия последните години, така че излиза, че Барса и Реал са доста по силни от отборите в Испания и където да отидат първите места са им запазени според мен, защото те са най-силните отбори в света

Amateur2014
15.10.2014 16:58

Всъщност, наблюденията ти се базират само на играчи, отишли в Реал или Барса - които два отбора са на светлинни години от останалите в Примера! Което пък означава, че им е по-леко там отколкото в Англия! Фактът, че Роналдо веднъж беше записал безумно многото 31 гола (през останалото време не минаваше 20), а в Реал започна от 25+, а следващите години 40+ - би трябвало и на теб да ти говори нещо! А когато един играч е класен, то си личи, независимо от къде идва и къде отива! Визирам Сеск, Ди Мария, Силва, Мата, Кун и пр. Но това не означава, че правят всички "смешни" или пък не полагат много повече усилия отколкото докато са играли за предишните си отбори! Нали така!?

lazera0
15.10.2014 16:51

Те могат да казват много неща, ама зрителите виждат друго, който от Испания отиде в Англия ги прави смешни, а който отиде в Испания не може да забразди, това до какъв извод води мисля,че не нужно да ги го казвам сам ще се сетиш

JorGy
15.10.2014 16:34

Добре, как ще дойде при нас, след като Зидан беше инициаторът на всичко (не Моуриньо, както се пише в статията)?

krasi233
15.10.2014 16:33

Новина от 2011г. нямате те ли нещо от 1911 г.

RadoslavR
15.10.2014 15:37

Много важно

sdw
16.10.2014 08:48

Мойто момче,да те информирам нещо.Роналдо стана добър играч в Юнайтед,а в Реал е спряган като най-добрия заедно с Меси.Не че искам да говоря за клубове,но ти започна темата.

gocktherock
15.10.2014 19:42

Все пак не забравяй, че Кристиано си поостаря в Реал. Смисъл при нас беше, когато все още навлизаше сериозно във футбола, а след това в Реал беше тоталната звезда и общо взето стана лидер там, но фактора поостаряване и улягане си го има с годините, знаеш *wink*

levskirealfen
15.10.2014 18:35

Не че нещо, не оспорвам факта, че именно Юнайтед направи Кристияно голям играч, но в Реал той стана по-завършен! В Юнайтед Рон беше един егоист и ако кажеш, че при всяко негово докосване на топката той не я биеше към вратата или се опитваше да излъже противник, то ще излъжеш! В Реал той се научи да подава и да играе отборно! И ако трябва да сравним Кристияно в Манчестър с този в Мадрид, то определено в Мадрид играе много по-качествено и за отбора, отколкото егоистичната му игра в Юнайтед!

madridistaaaaaa
15.10.2014 16:03

Ако беше отишъл в Манчестър щеше да си напикан от кеф ама сега говориш.

lazera0
15.10.2014 16:00

А в Реал завършен играч и един от най-добрите в историята на футбола

billy_944
15.10.2014 15:55

Играчът на профилната или най-дорбият играч в Реал в момента и в последните години стана играч именно в английски клуб не в кралският *smile*

hoffi
15.10.2014 15:54

Пике отиде в Барса, защото, ако беше останал трябваше да чака до 2012г. да стане титуляр. С Видич и Рио които тогава бяха една от най-добрите ( да не кажа, че направо си бяха най-добрите ) двойка централни защитници в света.. щеше да му е доста трудно да ги измести. По темата Варан е добър ама има още хляб да яде, едва ли щеше да е този, който да ни оправи проблемите в защита. п.с. много "ако-та" станаха *lol* п.с.2 журналята много обичат да се ровят в стари, минали и най-вече свършени истории..

billy_944
15.10.2014 15:54

Приятел помниш ли един сърбин който две години подред бе определян за НАЙ-добрият защитник в света подвизава се под името "Неманя Видич" може и да си го чувал *wink*

LosBlancos7
15.10.2014 15:46

Толкова е не важно колкото, че пуснахте Пике в Барселона и макар да е риба на моменти, такъв защитник няма да имате скоро.