Мартин Йодегаард подобри 31-годишен рекорд

11:31
Мартин Йодегаард подобри 31-годишен рекорд
Полузащитникът на националния отбор на Норвегия Мартин Йодегаард стана най-младият участник в квалификационен мач за Европейско първенство по футбол. Той се появи като резерва през второто полувреме на мястото на Матс Дели при победата на Норвегия с 2:1 над България снощи. Той е само на 15 години и 300 дни.

Норвежкият национал подобри 31-годишния рекорд на Сигурдур Йонсон от Ислания, който беше на 16 години и 251 дни, когато дебютира срещу Малта през 1983 година.

"Беше много специално за мен. Всичко премина добре, взехме трите точки, което е най-важното", каза Йодегаард.

За пръв път в историята на европейските квалификации взима участие играч, който не е навършил 16 години. През август, на възраст 15 години и 253 дни, халфът стана и най-младият футболист, играл за националния отбор на Норвегия. Това се случи в приятелски мач срещу Обединените арабски емирства (0:0).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

SuperSizee
14.10.2014 22:27

Виж тези млади играчи и сигурно пропуснах някой, които правят не малко впечатление със заложбите си. Защо да не им се даде шанс, ние какво губим реално погледнато като нямаме Шави и Алонсо в средата или Канаваро и Неста отзад или пък Меси и Шерингам отпред.

Ginekologa
14.10.2014 21:06

а в нашия национал кога ще стане това да пуснат даже 18,19 годишни без за чичовите деца,внуци*lol*

scouser_pool
14.10.2014 18:36

Ае пичове , това , че определени играчи имат репутация на "таланти" не ги прави добри.Аз съм сигурен , че 90% от хората , които недоволстват за това , че Неделев,Чочев,Славчев и т.н. не били налагани не са им гледали и един мач в чужбина или клип с изяви , а просто съдят по репутацията...те дори нямат такива все още , Пенев си разбира от работата , като дойде момента ще ги наложи , в момента тея "младоци" не са по-добри от опитните играчи , които имаме...след 1,2 години може и да са нещо и дано да се наложат , но в момента всичките са един дол дренки с изключение на Попов ,Манолев и Миланов, на които не им върви просто...колкото и да сменяте състава и да го въртите истината е в колективната ни игра , която беше на ниво миналите квалификации , просто трябва да си я върнем и да сме по-стегнати в защита както бяха Коста Рика да речем на Световното

Bookie
14.10.2014 22:33

Не забравяй и Чунчуков.За мен това е най-добрия млад играч в България.

SuperSizee
14.10.2014 22:25

Приятел, тези хора са футболисти вече, просто трябва да трупат игрова практика. При положение, че тренират в такива отбори по - добре да ги налагаме за да им дадем шанс да се докажат, отколкото да гледам Апостол Попов, Георги Илиев, Владимир Гаджев, Братя Миневи, Николай Михайлов и сродните им, производните им и всички подобни. Вратари : Стоянов, Китанов Защитници : Илия Миланов, Георги Терзиев, Страхил Попов, Антон Недялков, Стефан Велев, Илия Мунин, Иван Горанов Полузащитници : Славчев, Неделев, Радослав Кирилов, Едисон Йорданов, Чочев, Вутов, Цоневите, Стивън Петков, Мишо Александров (опитен даже), Георги Миланов, Милен Гамаков,Самир Ассес Нападатели : Галабинов (опитен), Тонев, Бижаев, Александър Колев, Георги Минчев

HeatAr29
14.10.2014 18:19

Да,точно там е проблемът,Славчев не е играл и една минута за Спортинг,Неделев последно игра в контроли през зимата (доколкото аз знам),Карачанаков може,той поне играе редовно.Необяснимото е как след като преди година и половина показвахме толкова прилична игра изведнъж отборът се влоши така.Най-притеснително,че играчите на които трябва да се разчита най-много като Попов,Миланов,Манолев са пълни дупки.Още едно нещо не мога да се обясня-Пенев как за тия няколко години не успя да ги научи да играят по-добре в защита.За три мача допускаме голове всеки мач,а два от тия мачове бяха срещу Азербайджан и Норвегия,които определено не са от силните отбори.

RVP_Reus_9
14.10.2014 14:37

Проблемът е, че тези нямат игрова практика, както и Неделев. Само Карачанака от изброените цъка редовно. Иначе ситуацията с Вутов не ми е много ясна, но доколкото знам играе за дубъла на Удинезе.

Onzoprognozira
14.10.2014 14:37

Е кво пречи да пуснат и 2 седмично бебе и да го извадят след това и да поставят нов рекорд. *erm*

holigan4e
14.10.2014 12:51

Любо да не слуша перуката и да почва да налага Карачанака , Чочев , Славчев , Вутов и всички останали , които наистина се вижда , че могат да играят. Е примерно Карачанака , ако беше бил някои от фаловете можеше да имаме някоя точка. Аз само се чудя дали малката перука и оня дето беше на вратата на Левски не са братя ? Забравих му името. Оня дето ни издъни срещу Берое.

lazera0
14.10.2014 13:14

Нали ще е безработен ако не го слуша

HeatAr29
14.10.2014 11:37

Гледах му разни клипчета и мога да кажа,че според мен поне неслучайно го сравняват с Меси,изключителен потенциал има!