Букурещ би София по размирици

10:16
Букурещ би София по размирици
Oсвен по много по-модерен стадион Букурещ би София и по размера на размириците, които предизвика мач от II кръг на европейските квалификации.

По време на мача Румъния - Унгария, завършил 1:1, се стигна до солидни ексцесии на новоизградения “Арена Национал”. Феновете на домикините и гостите започнаха да се обстрелват с фойерверки по подобие на българските и хърватските в сектор “Г” на стадион “Васил Левски”.

Също като в нашата столица за реда вътре на стадиона в Букурещ се грижеше частна охранителна фирма. Нейните служители обаче въобще не си поплюваха и за да възстановят реда по трибуните, започнаха да пердашат наред. Те не отсяваха кой е виновен и кой не, а под ударите им попаднаха жени, деца и възрастни хора. Гардовете използваха и сълзотворен газ, като го пръскаха от флакони съвсем до лицата на ималите лошия късмет да се озоват близо до тях запалянковци.

Около 800 унгарци пристигнаха с влак за мача в Букурещ, а за охраната извън стадиона бяха ангажирани 12 000 полицаи. След избухването на ексцесиите специални части навлязоха по трибуните, за да подпомогнат охранителите. Арестувани бяха 30 запалянковци. Петима от тях получиха забрана за 1 година да посещават спортни мероприятия. Румънските медии съобщават, че 46 души са потърсили лекарска помощ с наранявания след мача. 12 са оставени в болница.

На терена домакините откриха резултата в края на първото полувреме. В 45-ата мин игралият за Стяуа срещу Лудогорец в плейофа за влизане в групите на Шампионската лига Самартеан напредна по крилото и центрира. Левият защитник Разван Рац свали за Русеску, който от точката на дузпата насочи кълбото в мрежата.

В 82-ата мин обаче звездата на гостите Балаш Джуджак с прекрасно изпълнение от фаул възстанови равенството и донесе точката на своя тим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tinin
13.10.2014 15:55

Да видим УЕФА какви наказания ще наложат на нас и на Румъния. Дано наказанието ни е само един мач без публика и да си го изтърпим срещу Малта.

the_joker
13.10.2014 15:15

Дори и по-размирици не можем да бием ех тц,тц,тц,тц.

holigan4e
13.10.2014 13:59

Не че нещо , ама ако играят България и Турция мача , ще бъде прекратен още в 20-тата секунда. И тогава , ще сме на първо място и по тоя показател хаха.

ceco06
13.10.2014 20:41

може би си прав-след като нашите турци им писне да бъдат обиждани от баш турците ще настане меле иначе е тъпо тая охрана да бие наред-да измислят някакъв по-добър начин-ако трябва дори дегизирани полицаи или още по на често застанали да са...

aa2
13.10.2014 12:59

Направо не ми се мисли какво ще стане на Сърби - Албания...там ще бият най-вероятно и София, и Букурещ взети заедно х2.Дано греша и да няма пострадали, но смятам, че никой тук не вярва в това.

hoffi
13.10.2014 10:43

Това си е чара на Балканите - хора с нрав и с мнение ( такива които се мразят от запада, тъй като не могат да ги контролират ) Лошото е, че и там полиция и охрана влиза и бие наред.. Хубавото е, че ги наказват да не стъпват по стадионите, което в България не съм чувал да се случва..