Пенев: Цел номер 1 е да вземем трите точки

20:10
Пенев: Цел номер 1 е да вземем трите точки
Различен подход към двата предстоящи мача от европейските квалификации обеща старши треньорът на националния отбор Любослав Пенев на пресконференция в Правец.

Българите приемат Хърватия в петък и гостуват на Норвегия три дни по-късно като част от програмата в групата. В нея са още Италия, Малта и Азербайджан. Преди месец Пеневата чета взе важни три точки при гостуването в Баку.

“В момента мисля само за първия мач с Хърватия, а и искам да видя как Норвегия ще си изиграе своята среща, за да мога да направя една целенасочена кратка тренировка в неделя преди заминаването. В Осло нямаме време да се подготвяме тактически.

Там най-много да направим една обикновена тренировка, защото ще ни наблюдават, тоест шпионират. Отделно първият ни мач е много важен от гледна точка на физическото натоварване в него”, обяви племенникът на треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев.

“Аз съм максималист, с всеки отбор преследвам винаги победата и такава е целта и срещу тези два съперника. Убедително или не, ние трябва да изпълняваме задачите и да показваме характер. Срещу Азербайджан това се получи и спечелихме, макар че малко по-рано трябваше да решим нещата. Ние бяхме по-ощетените там, защото бяхме по-технични от съперника”, сподели Любо Пенев, цитиран от "24 часа".

"Вчера посрещнах момчетата, състоянието е добро, няма контузени. При Ивелин Попов всичко е наред, излекуван е. Успяхме да направим една сериозна тренировка, всички са на разположение, сега следват двуразови занимания. Работим по начертания план и всичко е наред", допълни Пенев.

“В никакъв случай не бих се почувствал пренебрегнат, ако стадионът не се напълни. Малко трябва да разграничаваме турнирите, европейските квалификации не са Шампионската лига, но аз съм сигурен, че всеки би искал да дойде. При пълен стадион на съперника винаги му е по-трудно, независимо дали сме силни, или слаби”, заяви Любослав Пенев.

“Цел №1 за мен са трите точки. Аз не съм много фен на равенствата. Ще се върна една година назад, когато направихме много хиксове, а бяхме в най-тежката група. И сега е така, затова не е хубаво да мислим за равенство. Не е трагедия, ако мачът завърши без победител, това си е точка и я сумираме към другите, но трябва да преследваме победата”, обясни целта пред отбора националният треньор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fred_duffy
12.10.2014 16:07

не знам защо ми трият мнението за Пенев,така или иначе аз съм го постнал във всички популярни форуми,защото българския запалянко трябва да знае че виновни за загубата от Хърватска е основно треньора,специално този и косвено Перуката,който го назначи

fred_duffy
12.10.2014 16:07

а на бас че не може да бием,
Супата чете само конско,никакъв разбор,никаква тактика
Трябва да му завиват краката нощем да спре да сънува 3точки

Stratievv
07.10.2014 14:17

Трябва да вземем поне 4 точки от тези два мача , не мисля , че ще е трудно постижимо *wink*

Rezors
07.10.2014 14:17

Точно за това харесва Пенев - ИЗЛИЗА СЕ ЗА ПОБЕДА!!!!
Няма такова нещо като равен и скромна загуба при него! Мисля,че нашите си имат голям шанс да бия Манджукич и Ко! Дано Пената 2 ги надъха за да изорат терена и зарадват изстрадала България с 3-те точки!*goal**goal**goal**goal*

finti
07.10.2014 11:37

Бих се радвал отборът на България да победи и в двата предстоящи мача -6точки !!! Но ако се погледне без "розови очила" - 1 точка ще е максимум, а реалното е ... да имаме 3 точки, след 3 изиграни мача...

Rezors
07.10.2014 14:20

Каква една точка? Не знам само какво възхвалявате норвежците,та те бяха разгромени от новосъздадената Италия на Конте с 0:3!? Аз мисля,че срещу тях ще е абсолютна излагация, ако не вземем трите точки!*smile*

medno
07.10.2014 10:31

Стига с тези теории за умора, защото играели по 2 мача на седмица. Това им е работата и не само няма да са уморени ами ще са в перфектна форма, защото тя идва със здрав труд а не с муза или почивки ... Това не означава, че ще играят както в клубните си отбори, защото националните нямат толкова време да се сработят...

Danskrastev
07.10.2014 00:52

Според мене няма да загуби ме мача най-малкото,защото на Хърватска ключовите играчи играят по два мача на седмица и ще са изморени,преди в отбора нямахме нито качество, нито характер сега имаме поне характер,и правилния треньор в лицето на Пенев имаме всички шансове поне да не загуби ме мача..

izzy
06.10.2014 23:19

Не виждам как ще бием Хърватите. Нямаме достатъчно резултатна атака и това може би ще ни коства победата и ще завършим наравно.

holigan4e
06.10.2014 23:04

Аз и на 1 съм доволен , ама защо да не ги бием след като отупахме Холандия на тяхна земя в онази контрола ?

komara92
06.10.2014 22:35

Според мен ще бием хърватите и ще направим Х с Норвегия.4 точки от тези 2 мача са добър показател,пък ако имаме късмет да излъжем норвежците ще е прекрасно 6 точки *smile*

korektor
06.10.2014 21:54

Айде на стадиона да покажем , че сме зад тях !!!! *smile*

don_diego19
06.10.2014 20:59

Хърватия са доста силен, корав и опитен отбор.Трите точки, ще са шестица от тотото.

miro211
06.10.2014 21:48

що така си мислите не мога да разбера. Има толкова много фактори които влияят. Моментно състояние, психическа нагласа, тактическа постройка на отбора, мотивация и др. Няма непобедим отбор!