Байерн разнищи Хановер, Борусия (Д) пак се дъни

18:50
Байерн разнищи Хановер, Борусия (Д) пак се дъни
Отборът на Байерн Мюнхен се утвърди на върха на класирането в немската Бундеслига, след като разгроми у дома Хановер 96 с 4:0.

Точни за успеха на баварците бяха Роберт Левандовски и Ариен Робен, които се отчетоха с по 2 попадения.

Баварците водят еднолично в класирането с актив от 17 точки, а хановерци заемат 6-а позиция с 10.

В другите по-интересни мачове от 7-ия кръг на шампионата, Борусия Дортмунд отстъпи като домакин на Хамбургер с минималното 0:1, а Байер Леверкузен се задоволи само с равенство 2:2 у дома срещу Падерборн.

Ето всички резултати от днешните мачове в Бундеслигата:

Байерн Мюнхен - Хановер 96 4:0
Борусия Дортмунд - Хамбургер 0:1
Байер Леверкузен - Падерборн 2:2
Хофенхайм - Шалке 04 2:1
Вердер - Фрайбург 1:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fivooo
04.10.2014 20:32

До коментар [@comment 1711396] от [@user GoRe]:

И кое от това, което написах не е вярно? Кажи едно дерби от Бундеслигата, което се чака от цял свят всяка една година.

sksw
06.10.2014 21:24

Важно е, че са спечелили титлата, а това какво са направили след това е отделна тема. Иначе дербита има, просто не са толкова изявени, както да кажем такива в други държави. То в Испания защото има много дербита нали ? Има точно едно дерби в истинския смисъл на думата и това е Барса срещу Реал. Останалите незнам какво дерби могат да са, като от дъжд на вятър я Атлетико, я преди Валенсия, я Депортиво по едно време се обаждат и после умират. В Англия има повечко дербита, но това е главно заради ИМЕНАТА на отборите, а не заради класата която имат. Всеки един от топ отборите там е имал такива периоди на спад, че честно казано е бил по-зле и от най-неизвестните тимове в Англия. Но просто само защото да кажем мача е Ливърпул срещу Юнайтед е дерби. Юнайтед миналия сезон бяха извън турнирите, а Ливърпул до преди няколко години бяха в тинята. Дерби е само заради името им и миналото им. В Германия има дербита Байерн - Дортмунд, Байерн - Леверкузен, Дортмунд - Леверкузен, Байерн - Шалке, Шалке - Дортмунд и т.н. Има и градски дербита като Байерн и Нюрнберг да кажем и т.н. Просто не предизвикват толкова голям интерес. Но мога да ти кажа, че дербитата в Германия са много повече от тези в Испания или Италия *smile* Само Англия може би има повече, но пак казвам главно заради имената на отборите. За мен дерби между два слаби състава пък било то Ливърпул и Юнайтед не е никакво дерби. Дерби за мен е мач, между отбори имащи силни състави които правят екшън. Какво дерби иначе може да е някой муден мач с максимум 1 гол и т.н. и играчи които незнаят какво правят.

fivooo
06.10.2014 15:37

Волфсбург и Щутгарт не ги давай като пример. Какво направиха следващия сезон? Бориха се я за оцеляване, я за ЛЕ. Те станаха шампиони просто защото Байерн ги пусна. Пък и аз не ти говоря за отбори дето стават шампиони веднъж на 50 години. Аз ти говоря за конкурент на Байерн, който да им е адекватен конкурент по титли. Няма такъв. Следователно и дербита няма. От това до голяма степен се губи от чара на едно първенство.

sksw
05.10.2014 22:53

Може и да е така, но в другите държави разликите също са доста фрапиращи. Особено в Испания, като изключим Барса и Реал, само виж останалите колко титли имат. Там само Барса и Реал бият и ако някой им отнеме титлата, както Атлетико ще е живо чудо... А Англия, преди Абрамата и арабите да налеят пари и Челси и Сити да вземат някоя титла, Юнайтед нямаше кой да ги спре. Така че Байерн изобщо последните 20-30 години не са толкова фрапиращ доминант. Доминант са само последните 2-3 години, а 2-3 години на фона на 20-30 са нищо. Това че в момента Бундеслигата да кажем не е интересна, не означава че преди е било така. Иначе Байерн не е Бундеслигата и все пак има още доста отбори и мачове, които са доста интересни и виждате че тези отбори визирам Дортмунд, Левъркузен, Шалке се представят доста добре в ШЛ, което говори за Бундеслигата много. Може и да нямаше битка за титлата последните два сезона, но от 2 място назад битка имаше и то доста голяма.

sksw
05.10.2014 22:49

Преди няколко години бе така и бе интересно. Байерн доминира само в последните 2 сезона и този. Преди това Дортмунд 2 години бе шампион, Волфсбург, Щутгарт, Вердер. Доста отбори от 2000 насам успяваха да бият Байерн, отделно първенството се решаваше в края, дори когато Байерн бе шампион. Само последните 2 сезона и този интригата е нулева, макар този сезон да е в началото си. Все пак Байерн води със само 4 точки, които могат бързо да бъдат стопени. Май сте забравили сезоните в които Барса мачкаше в Испания или Юнайтед в Англия *smile*

fivooo
05.10.2014 19:17

Бундеслигата оспорвана??? Ти сериозно ли? Това, което си писал не значи абсолютно нищо. Единствения начин Бундеслигата да е интересна е, ако Байерн позволят на другите да направят нещо, ей така, да им е интересно на тях.

sdw
05.10.2014 17:59

За мачове и победи може да си прав,но виж класацията. 1. Байерн Мюнхен - 24 титли 2. Борусия М'Гладбах - 5 титли До 3-то място няма смисъл да стигам *smile* Иначе в онзи страхотен сезон,в който Волфсбург спечелиха 1-то място,помня,че в края на сезона имаше отбори,които ако загубят ще са в зоната на изпадащите,а ако спечелят можеха да се борят дори и за ШЛ.Може и ЛЕ да е било,но беше фън

sksw
05.10.2014 09:21

Ами ако погледнеш Бундеслигата, Висшата Лига и Ла Лига, ще разбереш че Байерн е бил побеждаван в последните 30 години много повече пъти отколкото да кажем Юнайтед е бил победен в Англия или Барса и Реал са били победени в Испания. Дори Барса и Реал са спечелили 90% от титлите в Испания *smile* Така че Бундеслигата винаги е била по-оспорвана. Да в последните 3 години Байерн доминира, но преди не беше така. В Англия до преди няколко години помните ли какво беше ? Само Юнайтед и тук там ако изобщо някой ги бие. Добре че бе Абрамович и бяха арабите, че Челси и Сити да отмъкнат някоя друга титла, иначе хегемонията на Юнайтед щеше да е още по-голяма.

fivooo
05.10.2014 00:55

Само като се види класирането по титли става ясно колко е интригуващо първенството. Сигурно феновете на Байерн чакат с нетършение ШЛ, понеже само там могат да видят някаква интрига.

red_machine
05.10.2014 00:13

Еми така е в Бундеслигата всички отбори играят и накрая Байерн печели титлата.

fivooo
04.10.2014 19:32

Дортмунд са си част от пълнежа. Имаха своите 5 мин. слава и до там. Това й е лошото на Бундеслигата - има само един открояващ се отбор и още 17 непретенциозни. Няма дербита.

_beroe_
04.10.2014 19:01

Бях сигурен, че Дортмунд ще паднат, трябваше да го играя в Еврото.*erm*