Волейболистките ни стартираха Световното със загуба

09:18
Волейболистките ни стартираха Световното със загуба
Българският национален отбор по волейбол за жени стартира участието си на Световното първенство със загуба от Олимпийските шампионки от Бразилия.

Селесао пречупи България при чиста победа от 3-0 гейма, а ключов елемент за отличното представяне на момичетата на Зе Роберто беше перфектната игра в защита, информираха от волейболната федерация.

Първи гейм: по време на първото техническо прекъсване олимпийските шампионки водеха с 8:4 след отлична игра в защита. При 14:8 Кузюткин поиска тайм аут, но въпреки това второто техническо прекъсване беше 16:10. При 19:14 в игра се появиха Елена Колева и Диана Ненова, но бразилките запазиха преднината си. Въпреки това на моменти Лъвиците изглеждаха разконцентрирани и направиха няколко непредизвикани грешки и загубиха гейма при 19:25.

Втори гейм: Българският отбор поведе в началото с 3:0, но Бразилия бързо намери своя ритъм и поведе с 6:4, а след това и техническото прекъсване беше в тяхна полза (8:6). Лъвиците направиха серия от три точки, след като сервисът на Христина Русева затрудни бразилките. В следващите минути зрителите в Пала Триесте станаха свидетели на качествен волейбол, а българките демонстрираха добра защита. Въпреки това Селесао продължи с отличните изяви в защита и второто техническо прекъсване беше 16:13 за тях. Нашите момичета обаче се върнаха в гейма при 18:18. Добър тактически сервис на Страшимира Филипова затрудни бразилките, а от ситуацията най-доволни бяха волейболните феновете, тъй като видяха страхотни разигравания и постоянно догонване в резултата. Въпреки желанието за добър изход в гейма, силите на българките не достигнаха и те загубиха и тази част при 22:25.

Трети гейм: нищо различно не се случи в първите минути на тази част и бразилките поведоха с 8:3. Селесао дори увеличи разликата при второто техническо прекъсване водеше с 16:10. Селесао запази преднината си и затвори гейма при 25:16, а с това и заслужи чистата победа с 3-0 гейма.

В останалите двубои от деня в Група Б Сърбия победи с 3-1 Турция, а Канада сломи Камерун при същия резултат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация