Астън Вила къса договора на Тонев

09:23
Астън Вила къса договора на Тонев
Проблемите за Александър Тонев на Острова продължават, след като според в. "Мирър" Астън Вила може да прекрати договора на българския национал. Халфът ни има още две години до изтичането на контракта му с английския клуб, но ако бъде признат за виновен в расистки обиди срещу играча на Абърдийн Шей Логан, той ще бъде прекратен предсрочно, информира "Меридиан мач".

Тонев бе обвинен от шотландската футболна асоциация, след като защитникът на Абърдийн заяви, че е бил обиждан на расистка основа от българина, който играе под наем в Селтик. 24-годишният Тонев отрече твърденията на Логан, като има време до 9 октомври, за да отговори на обвиненията.

Астън Вила привлече българския национал от Лех Познан преди година срещу 2,5 млн. паунда, подписвайки с него 4-годишен договор, но го изпрати в Селтик, след като той не успя да се наложи на "Вила Парк".

"Расизмът и всяка друга форма на дискриминация нямат място във футбола", заяви говорител на бирмингамци. Самият Тонев преди дни призна, че няма желание да се завръща в тима, след като оттам не са му дали шанс да се докаже. От Селтик до момента оказват пълна подкрепа на футболиста, като мениджърът Рони Делиа го пусна титуляр вчера срещу Мъдъруел. Тонев бе заменен на почивката от Комънс, които вкара от дузпа изравнителния гол за детелините за равенството 1:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Jason_Scotland
23.09.2014 07:49

След подробни разследвания на СФА заедно със Скай спортс казаха, че няма никакви доказателства за расизъм в кадрите от мача.*wink*

manutd_forlife
22.09.2014 10:44

Дано, ако стане това да остане в Селтик. Момчето все още има какво да покаже!

Kalinho
22.09.2014 22:40

напротив тепърва започва да се разглежда.

Heavenhell
22.09.2014 15:47

Случаят отдавна приключи. Нямат доказателства.

Kalinho
22.09.2014 11:13

само, че ако докажат обвиненията е аут и от Селтик и като цяло ще му е доста трудно да си намери добър отбор през трансферния прозорец. Шанса му е да го оправдаят.