Боговете ни пратиха Стоичков

11:45
Боговете ни пратиха Стоичков
Турнирът за Купата на Конфедерациите 2009 дойде и си отиде, а заедно с него и фантастичният футбол, демонстриран на терена. Гордея се, че съм южноафриканец, пише Хосеа Раммфеква за "Индипендънт".

Гледах страхотен футбол в продължение на две седмици. С удоволствие наблюдавах и отлично организираните церемонии по откриването и закриването. Великите световни звезди, както и тези на "Бафана Бафана", блестяха ярко на наш терен, на нашето небе. И публиката ни беше велика - племенните барабани думкаха цяло първенство, за да покажат, че "Бафана Бафана" върви напред и нагоре.

На вътрешния футболен фронт изгря ново слънце - Христо Стоичков сензационно бе назначен за треньор на Мамелъди Съндаунс
(б.р. - авторът прави сполучлива игра на думи, съндаунс на английски означава залези). Тимът от Претория обича толкова много Барселона, че клубният бос Патрис Мотсепе назначи за треньор легендата Христо Стоичков, след като заедно с Професора Тед Думитру, известен и като Магьосника, посетиха испанския клуб.

С нетърпение чакам срещата със Стоичков, който беше брилянтен играч. Той беше най-добрият футболист на Европа през 1994 и голмайстор на Световното първенство в САЩ същата година, начело на своята родна България. Освен това той е изключително интересна личност и има неописуемо и доста скандално CV. Вчера се порових в интернет и попаднах на доста интригуващи неща, свързани с бившия български маестро. Човекът, който зае мястото, оказало се твърде горещо за знаменития французин Анри Мишел, постоянно очарова чуждестранните журналисти и аз наистина много чакам да дойде и моят ред да застана пред този човек, който явно небесата ни изпратиха. Предлагам ви някои интересни цитати на Стоичков, които извадих от интернет.

"Има само двама Христовци - единият играе в Барселона, другият е на небето" (цитат по време на златния му период в Барселона, алюзия с първото му име Христо, което на български означава Исус).

"Футболът е проста игра - трябва ти точният манталитет, борба във всеки мач, на всяка тренировка и за всяка топка."

"Който разбира от футбол - прави смени, който не разбира - прави разбор след мача."


"Имах проблеми с четвъртия съдия. Той ми вадеше картони като на защитник" (след мач, когато е треньор на националния отбор на България).

Трот Молото, съветникът на Мотсепе, също пее дитирамби за Стоичков. Настроението в "Даунс" е приповдигнато и хората едва ще дочакат началото на сезона, за да се насладят на гения на Стоичков, този, който боговете ни пратиха. Е, аз също чакам... първото си интервю с него. Свише.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jakos
03.07.2009 14:10

Начи Боговете хич не ви обичат *joking*

MB_KrisS
03.07.2009 12:39

Да няма после: "Боговете сигурно са полудели!" *joking*