Левски чака в събота супершампион на Унгария

09:25
Левски чака в събота супершампион на Унгария
Селекцията в Левски продължава, въпреки че се намираме в разгара на сезона. В събота на "Герена" трябва да дойде пореден играч, който ще се пробва да запълни дупката в центъра на атаката. "Меридиан мач" научи, че кандидатът за ново попълнение на сините се казва Бавон Чибуабуа и доскоро е бил собственост на унгарския Уйпещ.

Той идва с репутацията на супершампион, след като през миналия сезон е вдигнал Купата и Суперкупата на Унгария с тима си. През въпросната година той вкарва 5 гола в 26 мача.

Футболистът не впечатлява с особено висок ръст -178 см., но за сметка на това е доста бърз. Нападателят е конгоанец, но е роден в белгийския град Антверпен, където Левски е преживявал един от най-големите кошмари в историята си. Чибуабуа е юноша на Стандард Лиеж, който е сред водещите тимове в Белгия.

На този етап не е ясно дали играчът директно ще подпише договор, или ще мине все пак пробен период. С оглед на визитката и факта, че доскоро е имал отбор, в който е играл редовно обаче, вдигат сериозно шансовете му да подпише за разлика от последните няколко анонимни играчи, които се пробваха на "Герена". Всички те бяха препоръчани от Димитър Димитров и ставаха по-скоро за втородивизионния Черноморец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация