Литекс не сбърка срещу Хасково

21:03
Литекс не сбърка срещу Хасково
Литекс не срещна никакви проблеми и победи Хасково с 2:0 на своя стадион. Срещата премина при тотално превъзходство на оранжевите, които играха много дисциплинирано и сериозно, но изпуснаха още половин дузина попадения. Точни за успеха бяха Кристиян Малинов и Уилмар Джордан, а победата позволи на момчетата на Балъков да се изкачат на 2-ро място в класирането. Те отстъпват само с 1 точка на временния водач ЦСКА.

Литекс награби съперника си от първата минута, търсейки ранен гол. Няколко опасни атаки и центрирания обаче не завършиха с точен удар към вратата. В 14-та минута Ваюши опита с глава отблизо да вкара, но Боян Пейков сигурно изби. В 26-та минута стражът се намеси малко неубедително, но Джордан не съумя да се възползва и стреля над гредата.

В 33-та минута ловчанлии изтърваха отличен шанс. Омар Косоко се озова сам срещу Пейков, но не можа да го преодолее. След корнера и бранителят Гълъбов опита с глава да се разпише, но вратарят на гостите спаси. В 35-та минута Литекс най-после откри резултата. След разбъркване в наказателното поле, топката попадна в халфа Кристиян Малинов, който с плътен шут от границата на пеналта вкара за 1:0.

В 41-та минута отлично взаимодействие между Джордан и Ваюши завърши с втори гол. Колумбиецът свали топката към своя съотборник, който веднага след това прецизно го намери и Джордан технично прокара топката в мрежата за 2:0.

И след почивката Литекс продължи с натиска си. В 54-та минута Ваюши изведе Асприля, който шутира силно, но вратарят Пейков прояви рефлекс. Последваха още опасности, а в 65-та минута топовен шут на Косоко профуча над горната греда. Джордан пък се засуети преди да стреля и друга сериозна атака пропадна.

В 78-та минута Ваюши и Милчо Ангелов матираха защитата на Хасково, но албанският национал от точката на дузпата би над напречната греда. До края пък хасковлии не допуснаха изненади пред вратата си.

Състави:

Литекс - Конов, Стр. Попов, Менди, Гълъбов, Божиков, Бумал, Малинов, Вающи, Асприля (77-Руменов), Косоко (72-Ангелов), Джордан (81-Минчев)

Хасково - Пейков, Крумов, Скерлев, Ничев, Кямил (46-Хубенов), Райнов (62-Ангелов), Лозев, Атанасов, Димитров, Димов, Велев (80-Плахов)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация