Берти Фогтс се поуспокои и обясни причините за загубата от България

12:56
Берти Фогтс се поуспокои и обясни причините за загубата от България
Селекционерът на Азербайджан Берти Фогтс коментира загубата на неговия отбор от България с 1:2, като направи това три дни след мача в Баку.

Както е известно, немецът напусна демонстративно пресконференцията след двубоя във вторник, обиден от журналистически въпрос.

"Започнахме добре мача, стараехме се да вкараме бърз гол и за 10-12 минути създадохме две реални ситуации. За съжаление на играчите не им достигна индивидуално майсторство, за да открият резултата. На свой ред, съперникът на практика от първия опит ни вкара гол. Радвам се, че въпреки това моите възпитаници не се предадоха, продължиха да се борят и възстановиха статуквото. При това трябва да отбележа, че по време на официални мачове всеки футболист трябва да чувства двойна отговорност. Също така много пъти съм повтарял, че за достойно представяне на международната сцена в клубовете трябва да се води по-усилена работа в план физическата подготовка на футболистите. Играчите се разбират добре, дори новобранците не изпитват проблем с адаптацията към колектива", каза специалистът.

"Разбирам, че сега ни оказват силен натиск. Феновете и ръководството на федерацията очакваха от нас победа, това бе първият ни мач и ни се искаше да започнем квалификациите в добро настроение. Ние, треньорите и футболистите също се надявахме да спечелим три точки. За съжаление, три минути преди края заради груба грешка бяхме лишени и от една, и три точки", сподели още Фогтс.

Относно инцидента на пресконференцията след мача, специалистът помоли журналистите да забравят за случилото се и обясни, че след поражението всички са били под влияние на емоциите и силно развълнувани.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

skiper_88
12.09.2014 17:56

Той беше треньор на германия през 1994/1995 това си го спомням*tongue**erm*

dobrinko
12.09.2014 16:00

имам чувството, че ако берти води отбора на германия/ испания пак ше ги бием ...

ReDeViL666
12.09.2014 13:17

Сега се стегнете и вземете точки на Хърватия и Норвегия!*smile*

Demetrio5
12.09.2014 16:47

Хахаха, да да, ако може даже и да бият някой *joking*