Шеф на Арсенал поиска таван на заплатите във Висшата лига

15:44
Шеф на Арсенал поиска таван на заплатите във Висшата лига
Изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис заяви, че в бъдеще е нужно за клубовете от Висшата лига да се въведе плавило за таван на заплатите. Газидис изрази мнение, че само по подобен начин може да бъде постигната дългосрочна финансова стабилност във всички отбори от английския професионален футбол.

"Мисля, че е нужно да обърнем внимание на системата за таван на заплатите. Подобна практика се прилага и в НХЛ, и в бейзболната лига. Мисля си, че ако това правило влезе във футбола, то само ще помогне за развитие на нашия спорт", коментира изпълнителният директор на "топчиите" пред британските медии.

"Според мен клубовете имат задължението да работят за осигуряването на дългосрочна стабилност в нашите бизнес модели. Ограничаването на огромните суми за заплати ще е едно добро начало, за да постигнем това", допълни Газидис.

Желанието на шефовете на Арсенал със сигурност няма да бъде приет особено добре от отбори като Манчестър Сити и Челси, чиято седмична сметка за заплати надхвърля милион и половина паунда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Sten4
02.07.2009 18:27

Ъъъъ не дадоха ли около 18мил. за Аршавин ,не дадоха ли около 13 мил. за Вермален...Това че Венгер е велик и знае какво му трябва и го намира на добра цена е по-важно.Да ти дам ли едно примерче за безсмислицата да се дават много пари за играчи?Ще ти дам.Шевченко *smile* колко пари дадоха за него(нз.бая бяха 30мил.май, лири!) а колко гола напраи,Аршавин за половин сезон напрай повече.Аиде касмет тоя сезон.

shevachenko
02.07.2009 17:14

ми като купуват играчи за по 5 милиона оставаше да нямат и хубав стадион

Sten4
02.07.2009 16:40

Бедняци ,затова имат най-"якия"клубен стадион в Англия,айде ходи ти да си бараш "паламарката " *evil*