Фортуна триумфира в V-тия турнир за аматьори на Еврофутбол

18:00
Фортуна триумфира в V-тия турнир за аматьори на Еврофутбол

Отборът на Фортуна триумфира в V-тия турнир по футбол за аматьори на Еврофутбол, който се проведе на връх Националния ни празник – Съединението на България, на терена на ПЖИ в София. Столичани се наложиха с 2-1 след дузпи над съгражданите си от Green team в двубой, който предложи на зрителите много емоции в самия край на редовното време, завършил при резултат 1-1. Първо Ивайло Иванов – Кантона отбеляза феноменален гол със задна ножица едва две минути преди края, но техните опоненти направиха впечатляваща смяна, като извадиха вратаря си. Минута преди последния съдийски сигнал Христо Иванов изравни резултата след едно статично положение и шампионът бе решен чрез изпълнение на дузпи. Първите три бяха успешно реализирани и от двата отбора. След това последва по един пропуск, а накрая късметът, който бе съставна част от тима на Фортуна и на полуфинала, се усмихна на Фортуна и те успяха да реализират един наказателен удар в повече от Green team. Така освен купата на Еврофутбол и златните медали Фортуна заслужи и 3 000 лева от общия награден фонд от 6 500 лева. Класиралият се на второ място Green team ще празнува със сумата от 2 000 лева, осигурени от българския букмейкър.

В оспорван двубой за 3-то място тимът на Евротур, който през 2012-та година спечели четвъртото издание на надпреварата, надигра с 7-1 състава на Европас и си осигури 1000 лева за нова екипировка и почерпка. Загубилите взеха 500 лева за 4-то си място.

V-тия турнир на Еврофутбол за аматьори стартира в 10.15 часа, а първият съдийски сигнал даде боксьора Петър Паунов - 6-ти на Европейското първенство за мъже тази година. Надпреварата бе открита с демонстративен двубой между отбора на Тервел Пулев, представляван от момчета в боксовата школа на ЦСКА, където стартира кариерата си Кобрата и тима на Медиа Юнайтед, който защитаваше цветовете на Владимир Кличко. Сблъсъкът завърши с успех с 3-2 за тима на Кубрат Пулев и очевидно може да предшества истинската победа на българина над украинския му съперник в спора да световната титла, който ще се състои на 15.11.2014 г. в Хамбург. В състава на Кобрата участваха още Александър Мартинов – треньор в школата на „Червените“, Димитър Лазаров, шампион на България при младежите през 2013 г., кат. 91+ кг; Виктор Миланов, състезател в националния ни отбор, категория 64 кг; Преслав Станоев, категория 75 кг и Денис Гайнов, категория 75 кг. „За нас е чест да представляваме школата на ЦСКА и да защитаваме името на нашия идол – Кубрат Пулев. Сигурни сме, че той ще победи и в реалния мач срещу Кличко така, както ние го направихме на футболния терен“, сподели веднага след демонстративната среща треньорът на спортистите Александър Мартинов. Техните съперници бяха видни имена на българската спортна журналистика: Ивайло Йовчев, Дарик радио; Веско Вълчев, Гонг; Кирил Лулев, Канал 3; Бисер Тошев и Ясен Тошев, Sportal; Георги Славчев и Кристиян Димитров от БНТ и Владимир Стоянов, в-к „България днес“. Те се представиха на изключително високо ниво и независимо от загубата също пожелаха успех на Кубрат Пулев. Вратарите на двата отбора бяха специално екипирани с боксови ръкавици, в чест на битката между исполините в този спорт и успеха на Кобрата срещу украинеца.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация