Славчев: Амбициран съм да се докажа в Спортинг, но няма да е лесно

09:55
Славчев: Амбициран съм да се докажа в Спортинг, но няма да е лесно
Симеон Славчев направи голяма крачка в кариерата си през лятото, след като премина в Спортинг Лисабон. 20-годишният халф чака с нетърпение сблъсъка с Азербайджан за началото на европейските квалификации и се надява, че Любослав Пенев ще му гласува доверие да започне като титуляр. Преди двубоя той говори за "7 дни спорт".

- Тръгвате за Азербайджан, какви са очакванията и с какво настроение дойде в националния отбор?


- Очакванията като цяло са високи, надяваме се всичко да тръгне като по вода. Иначе за моето пристигане тук дойдох с големи очаквания, с голяма амбиция и с голямо желание, защото в клуба ми липсват някои неща и дойдох така малко да понабера от тях, да изпитам удоволствие и да постигнем каквото е нужно и каквото трябва.

- Последните 2 години игра много мачове, сега как се чувстваш, като не играеш редовно?


- Винаги има едно такова влияние върху психиката, но точно тогава е моментът, когато трябва да се покажеш силен, да покажеш сили и да се измъкнеш от ситуацията, да тренираш много повече и успехът рано или късно ще дойде.

- Как те приеха в новия ти клуб и въобще там каква е ситуацията?

- Ситуацията там е много добра. Приеха ме добре и засега всичко върви нормално. Спортинг КП е голям клуб, един от най-сериозните в Португалия, за мен е огромен шанс, че съм там. Амбициран съм да се докажа, но знам, че няма да е лесно.

- Преди няколко дни играхте мач с Бенфика. Какво е усещането да стъпиш на такъв стадион в дерби в Португалия?

- Чувството е уникално, превъзходно, все пак от малък се запалих по футбола точно заради това, заради феновете, заради емоцията и единственото, което съм искал, е да играя в такива мачове. Двете неща, които не ми харесаха, бяха, че не можах да изпитам тръпката от този двубой и не можахме да победим.

- Можеш ли да направиш един паралел, в Ловеч си играл пред не повече от 5000 души, сега отиде и стъпи на "Да Луш", където стадионът е препълнен?

- Точно това ми харесва в моя отбор, че винаги има страшно много хора по трибуните, които подкрепят непрестанно отбора независимо от резултата, от състоянието на отбора, те винаги са там и чувството е неописуемо, превъзходно и заради това си заслужава да си в тази професия. И си помислих точно това: където бях допреди месец и къде съм в момента. Наистина в България няма чак толкова много фенове, но пък започват малко по малко да се връщат по стадионите. Общо взето, не може да се правят сравнения между България и Португалия.

- Има ли по-специално отношение към теб, българин си, там са играли и Краси Балъков, и Ивайло Йорданов?

- Отношението към българите там е много, много добро. На практика са си респектирани, когато разберат, че си българин, защото преди мен доста футболисти са оставили следа в този клуб специално. И заради това в Спортинг уважават българите. Краси Балъков и Ивайло Йорданов още са уважавани тук, говорят за тях и за нещата, които са направили

- Вярваш ли, че можеш да ги надминеш?

- Доста съм амбициран и силно желая това да стане. Пожелавам си само да съм жив и здрав, а другото ще дойде после.

- Справяш ли се вече с живота в Португалия, учиш ли езика?

- Оправям се с езика, отначало ми беше не чак толкова добре, но с времето всичко ще се оправи. Уча португалски, има и много хора, които ми помагат. Съотборниците ми знаят английски, така че комуникацията не е толкова голям проблем.

- Да се върнем към националния отбор. Доколко е възможно да победим Азербайджан, знаем, че играе доста силов футбол?

- Така е, ще ни бъде трудно, но бъдете сигурни, че ще дадем максимума от себе си да си тръгнем с успеха и да изпълним нашите цели.

- Тежат ли големите очаквания към вас, сковават ли ви?

- Всички знаем защо сме се събрали. Удоволствие е да се тренира и на лагер с тези футболисти просто е удоволствие, приятно е и така. В националния изградихме силен колектив и не се страхуваме.

- Какво ви каза треньорът, като се събрахте?

- Постави ни някои задачки за изпълнение, обясни ни каква е ситуацията и като цяло ни насочва по правия път.

- Рано е да се дават обещания, но ще се класираме ли на европейското първенство?

- Това по-скоро искам да го покажем на терена, без да издигаме лозунги, големи обещания и т.н. По-добре е да работим здраво и рано или късно целите ще дойдат. Нека да работим повече, а да говорим по-малко.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Big_Ivan017
07.09.2014 17:26

Успех момче!! Покажи не само на Спортинг ами и на целия свят че можеш! Пожелавам ти само успехи от тук нататък! *thumb_up**thumb_up*