Стевица Кузманоски: Отказах на 4 отбора заради Монтана

10:52
Стевица Кузманоски: Отказах на 4 отбора заради Монтана
По-малко от месец след като бе освободен от Славия, Стевица Кузманоски отново се върна на картата на българския футбол. Македонецът пое един от новаците в елита - Монтана. Веднага след като бе назначен официално на поста, Кузманоски се съгласи да даде интервю пред "Меридиан Мач". Той говори за амбициите си с Монтана, бъдещите попълнения на тима, положението в бившия му клуб Славия...

- Г-н Кузманоски, отново сте на работа в български отбор. Не смятате ли, че след Славия назначението в Монтана е крачка назад?

- Не смятам. Готвя се за сериозна работа. Шефовете на отбора са много отговорни хора, които предразполагат да се мисли само за футбол. Очаквам в Монтана да се работи много, защото все още не познавам футболистите в детайли.

- Как се стигна до назначението ви?

- Говорих с мениджъра Мирчо Димитров, който ми е много голям приятел. Отказах на четири отбора - два български и два чуждестранни, за да поема Монтана. Иначе Димитров е много близък с кмета на града Златко Живков и изпълнителния директор на клуба Румен Панайотов.

- За колко време е договорът ви с клуба?

- За 1 плюс 1 година.

- Кои ще бъдат хората, които станат част от вашия екип?

- Радое Смилянич ще бъде мой помощник, а Кольо Донев ще е треньор на вратарите, както беше в Славия.

- Какви са амбициите ви с новия ви отбор?


- Нека погледнем реално на нещата. Монтана е новак в "А" група и основната ни цел ще бъде да оцелеем и ако може, да се стабилизираме в средата на класирането. Освен това Монтана не е бил от много време в "А" група и определено манталитетът трябва да се промени.

- Какви ще бъдат новите имена в тима?


- Както е известно, вече взехме Мирослав Иванов от Левски. Смятам, че той ще помогне много със своите качества, а освен това игра доста време в един от най-силните български тимове и това му дава възможност да помогне с опита си. Иначе освен Деко договорени са още Милен Лахчев и Мичев от Видима-Раковски. Очаквам моя добър приятел Джери Перейра да доведе и бразилец, а освен това чакам четирима футболисти от Португалия. Трябват ни нападател, плеймейкър и защитник.

- Изпълнителният директор на тима Румен Панайотов заяви, че не е изключено в Монтана да бъдат привлечени футболисти от бившия ви отбор Славия.

- Не е изключено. Тяхната селекция обаче все още не изяснена и не е ясно на кои футболисти ще разчитат за новия сезон. Както вече споменах, на нас ни трябват защитник, нападател и плеймейкър и не е изключено някой от тези футболисти да бъде взет именно от Славия.

- С какви чувства ще се изправите срещу Славия?

- За Монтана има много по-важни мачове от този със Славия. Трябва да започнем силно, за да не се притесняваме за мястото си в елита. Иначе за мен Славия е нещо много голямо. Прекарах две много хубави години в този отбор. Славия заслужава да бъде в челото на класирането и дано новият треньор Велислав Вуцов успее да постигне това нещо. Оставих много приятели в "Овча купел".

- Вярна ли е информацията, че Славия все още ви дължи пари?

- От тези неща не се вълнувам. Сега съм треньор на Монтана и мисля само за бъдещата си работа.

- Веднага след назначението си в Монтана получихте лоша вест - голмайсторът на тима Венци Иванов е пред напускане...

- Няма такова нещо. Той ще остане в Монтана и ще вкарва в "А" група.

- Наясно ли сте с кои футболисти ще се разделите?

- Засега не. Както вече казах, не познавам много добре футболистите от отбора. Преди да заминем на лагер в Банско на 6 юли, ще бъдем наясно на кои играчи няма да разчитаме.

- Монтана е известен със своята "червена" привързаност. Обещавате ли на феновете победа на Левски?

- Обещавам. Освен над Левски ние трябва да постигаме успех във всеки един мач, защото оцеляването в елита минава през победа във всеки мач.

- И все пак от столицата на България отивате в доста по-малък град...

- ...Това няма никакво значение. Аз съм професионалист и гоня целите си.

- В първия ви български отбор - Беласица, финиширахте на 6-ото място в "А" група. Докъде може да стигнете с Монтана?

- Ако завършим в първата осмица, ще постигнем голям успех. Дано късметът е с нас и успеем да постигнем тази цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

luton4o
12.08.2009 01:38

Защо не задържаха тренера Иван Маринов ами доведоха Кузмановски? Нищо добро не чака отбора под негово ръководство. Дано не се окажа прав! Монтана ние сме с вас! *thumb_up*

KILLna7
02.07.2009 12:00

Дано помогнеш на отбора да остане в "А" група че ненадейно си отекъл зимата заради лоши резултати .Само МОНТНА . *party*