Роджър Рашийд изгонил Гришо от тренировка

15:29
Роджър Рашийд изгонил Гришо от тренировка
Треньорът на ракета №1 на България Григор Димитров – Роджър Рашийд призна, че е прекратил едно занимание на хасковлията, тъй като го е отегчавал. Специалистът обаче е направил това с цел да предизвика и мотивира българина, а не да го накаже. Рашийд даде обширно интервю пред Herald Sun, в което каза още, че Гришо е най-добрият талант, с когото е работил.

"Той е пропуснал само едно тренировка досега и е заради мен. Бяхме на корта и му казах, че ме отегчава. Не бях развълнуван или вдъхновен от това, което наблюдавах този ден, така че го предизвиках да ми покаже нещо друго. Показах му профил на всички тенисисти от топ 75, които обновявам на всеки три месеца. Отбелязвам положителните им качества и слабите страни. Показах това на Григор и му дадох да разбере къде трябва да се подобри. Казах му, че не искам да гледам видео с най-красивите му удари и как губи с 3:6, 3:6, а искам да видя само 10 секунди, но как печели с 6:3, 6:3. Всяка топка, която удря, трябва да е с цел. Той е добро дете, но има нужда и от лошо, защото противниците не трябва да се чувствам комфортно срещу него. Той е най-добрият талант, който съм тренирал", каза Рашийд, цитиран от "ТВ7.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ApricotGarden
06.09.2014 16:53

Наистина срещу Гофен и Момфис се представи доста под възможностите си. А пък за Рашийд няма какво да кажа освен, че е един от най- строгите треньори. Ако не се лъжа Иснър или Куери се беше отказал от услугите му именно заради това. Дано Григор наистина да се мотивира и да покаже на какво е способен.