Официално: Манчестър Юнайтед привлече Рохо

21:36
Официално: Манчестър Юнайтед привлече Рохо
Защитникът на Спортинг Лисабон Маркос Рохо официално е футболист на Манчестър Юнайтед, потвърдиха от португалския клуб. Стойността на сделката е около 20 млн. евро, но вече бившият отбор на аржентинеца ще получи само 9 от тях, тъй като по-голямата част от правата на бранителя се държат от компанията "Дойен Спортс". Като част от трансфера Луис Нани е преотстъпен на лисабонските лъвове до края на сезона.

По-рано самият Рохо също потвърди новината.

"В момента съм у дома със семейството ми и стягам куфарите за Манчестър. Всичко е като сън. В определени периоди по време на преговорите между двата клуба за трансфера ми изпитах някои трудности, но всичко приключи така, както желаех", заяви Рохо.

Аржентинският национал сподели още, че ще му е трудно да се раздели с вече бившите си съотборници.

"Раздялата ще е трудна, но така ще е по-добре, ако искам да се развия", каза още 24-годишния бранител, който бе част от селекцията на гаучосите за Мондиал 2014.

"Все още не съм говорил с Ван Гаал. Винаги е трудно да се присъединиш към голям отбор. Вече дали ще съм титуляр, това зависи от мен", завърши Рохо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Big_Di
20.08.2014 21:34

[@link https://www.facebook.com/manchesterunited/photos/a.411767862745.195597.7724542745/10152382031787746/?type=1&theater]

Big_Di
20.08.2014 21:32

[@link https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10616150_10152382015197746_225398093782289757_n.jpg]

Amateur2014
20.08.2014 13:24

Само лека вметка. Имах предив не че Мойс беше правилният човек, но поне заслужаваше да му се даде шанс да се види дали е правилният човек. По мое скромно мнение, за 4 месеца нищичко не може да се каже за качествата на един треньор, още по-малко поел разбрицан и остарял отбор като Ман Юнайтед! Можеше и да не успее да се докаже, но можеше и да успее. Ето за този шанс говоря аз! Понеже миналата година който и да ни беше поел, все 7-мото място ни зовеше! Не че и сега сме цъфнали и вързали, но сега вече може да се очаква поне връщане в топ 4 и то на четвъртото място след зверска битка с някой друг отбор (Арсенал или Пуул). Понеже според мен първите три отбора ще щипнат напред с разлика и ще си се бъхтят помежду си, докато Юнайтед, Пуул/Арсенал, Евертън и Тотнъм ще са в битката за четвъртото място. Но това ще да ни е максимумът!

Amateur2014
20.08.2014 16:57

Хем се съгласявам, хем не се съгласява. Имам предвид, относно качеството на играчите. Рафаел си играше силно, а и сега си играе силно - когато не е контузен или наказан с червен картон (често се случва). Фабио никога не е играл силно, та заради това и беше пращан под наем, а и Бютнер беше взет! За Смолинг - имам резерви, но си мисля, че не е никак зле, момчето! Има какво още да доизчиства, но на мен лично ми харесва представянето му! Е, виж - за Джоунс изобщо не съм съгласен! Много добре играе и е страхотен! На две позиции може да играе, бърз е, има физика, прави точните намеси! Не виждам защо така го маркира като лош трансфер!? Но за всичко друго се съглсявам напълно с теб!

Danskrastev
20.08.2014 16:48

Точно това имах предвид като казвах че Мойс е правилния човек погледнато реално МЮ имат нужда от нов отбор и то на всяка позиция Фърги се опита от части да подмлади отбора но се видя че почти всички негови трансфери бяха трагедия а се отказа от уникални играчи като Пике и Погба....по бековете купи братята Да Силва които от както напусна Фърги играят много зле купи в центъра на защитата играчи като Смоулинг и Джоунс които също са млади но и двамата са неуспешни трансфери в центъра никакво подмладяване не направи аз се сещам само за Карик и Флетчър в центъра които са на 30+ години Клевърли който и той разочарова напълно Кагава който е поредния лош трансфер на Фърги и това е в атака Перси който също е на годинки и Руни който сам се мъчи нещо да прави...Уелбек който е млад ама общо взето нищо не прави и златната резерва Ернандез който не е толкова златен вече дори и като резерва не вкарва Фърги взе и Заха който също беше голям талант така и него видяхме да играе за МЮ .Извода какъв е че Фърги е оставил една съборетина изключение е вратаря и с тоя отбор очаквахте чудеса от Мойс няма как да стане той много прилича на Венгер развива млади играчи има око за таланта на футболиста и прави страхотни трансфери просто му трябваше време това е...да искате МЮ да постига успехи но при всеки отбор идва един момент в който идва пикът и започва обратното броене и сега е много важно да сте с един мениджър който да ви поведе през този преход успешно защото от тази позиция затъването е много лесно.Погледнато реално Арсенал беше в същата позиция ръководството направи голяма крачка с новия стадион но тя костваше почти 10 години никакъв трофей и ако през тоя период не се бяха доверили на Венгер да води клуба можеше да сме в много лошо състояние в момента(дори аз много пъти съм обвинявал Венгер и съм искал да го махнат но сега си давам сметка че това е било правилното решение за момента нещо което трябваше да сте и с Мойс и МЮ миналия сезон това е моето мнение не задължавам никой да е съгласен с него)успех този сезон.

Stratievv
20.08.2014 11:09

Да ни е честит и дано много да ни радва !! *smile*

Danskrastev
20.08.2014 11:07

Фелайни е атакуващ халф не дефанзивен поне за мене Мойс не беше виновен той искаше Ерера още миналия сезон но трансфера пропадна незнайно защо бях чувал че нещо по внасянето на парите не било наред не знам не съм наясно.Мойс също добре работи с млади играчи наложи Янузай за който не бяхме чували добре работи с британци една камара британци в Евъртън успя да развие и да направи страхотни играчи като почне ме от Руни Бейнс сега Коулман Стоунс Баркли Родуел който продаде на Сити поне за мене Мойс беше правилен човек но трябваше търпение не може да смениш капитана на един кораб(Фърги) и механика на кораба (човека по трансферите)и да искаш новия мениджър да направи чудеса....добре и да беше продал Видич и Фърдинант да беше купил нови играчи тогава пък ще кажете че е продал опитните играчи с които Фърги печели титли и пак нищо не е направил трябваше търпение просто...когато взе Мата нямаше кой да играе по крилата до колкото си спомням и за това го слагаше там нито Нани нито Валенсия играеха добре тоест отбора и играчите на Фърги подведоха Мойс поне за мене.Не знам в историята на МЮ вие ще кажете дали чуждестранен мениджър е постигал успехи с МЮ аз поне не се сещам.Дано се стегнете и да име поне седем отбора в битка за ключовите места..

Rezors
24.08.2014 20:47

Аз лично исках Франк Де Бур,защото имам наблюдения над играта на Аякс и мога да кажа,че тоя ще стане един от най-добрите треньори на света!Изгради боеспособен отбор от 18-19-20-21-годишни момчета,които мачкаха наред,в което и първенство да е,е трудно срещу опитни играчи!Имаше стил наигра,характер,ясни цели...всичко! А и можеше да докара някой талант от Аякс,като цяло мисля,че ФДБ беше по-правилният избор за треньор*wink**smile*

Amateur2014
20.08.2014 13:00

Всеки си има право на мнение, но и според мен Мойс беше правилният човек! Голяма част от феновете му дадохте прекалено малко време. Както е написал NoDiggity - до средата на сезона! Е как така бре, хора!? Очаквали сте да сме силни след отказването на САФ ли? Значи , може би, не си познавате отбора достатъчно добре. Психологическият срив беше грамаден и се очакваше този спад! В началото на миналият сезон именно това разправях на други фенове - приемам и изпадане от топ 4, но да се остави треньора и да се види още един сезон как ще е! Мойс си имаше трансферни цели и за това лято, имаше вече поглед върху играчите и т.нат. ОК, не бил печелил трофеи, но се пренебрегва фактът, че като пое Евертън, мърсисайдци бяха някъде в дъното на таблицата, а той ги вдигна до отбор, който трайно се намести в горната половина на таблицата и отборите от топ 4 трепереха като трябваше да играят срещу тях! Не е малък скок това, особено във ВЛ и особено без никакви пари! Ето такъв ни трябваше - да се възползва от инерцията, да се възползва от по-големият бюджет и в дългосрочен план да развива. А при Мойс имаше проблясъци и то доста - и в атрактивността на играта, и в стилът, и в резултатността! Кое ме навеждаше на мисълта, че напипва правилният ритъм! Наложи Янузай, прицели се в Шоу и Ерера (това са си трансфери на Мойс, реално), доведе Мата - значи, разбира от играчи, а!? Слухове имаше за Кавани и Кроос за този сезон, за ди Мария по крилото, за Ройс и т.нат., но не му се даде време да си ги осъществи. Заради това сега - Рохо! Ама всички сега давате шанс на Ван Гаал цял сезон, а започнахте да пъдите Мойс още ноември! Не е честно! Обвиняваш за сегашният старт Мойс! А реално трябва да обвиняваш други хора! Едните - собствениците! Всеки път с големите приказки за неограничени бюджети и всеки път завършваме с 1-2 покупки за има-няма 50млн. общо (че понякога и много по-малко). И при Мойс беше така, и сега при Ван Гаал! Защо пропадна трансферът на Ерера миналият сезон!? Понеже Еди се заинати за ДДС-то и не искаше да плаща 2-3 млн. повече (неограничен бюджет, нали така!?). Тази година се сетили, че могат да дадат парите на Ерера, той да си плати сам освобождавщата клауза и преминаването му да не се води "продажба" и да не се плаща ДДС! БРАВО!!!! Простотия беше и с Фабрегас - и него го бяхме уредили понеже мълчеше като гръмнат и се криеше от медиите и нищо не коментираше дали ще остава в Барса! И изведнъж катоо бявихме, че се отказваме от него започна да им се врича във вярност! И там е ставало въпрос за пари! Ние сме предлагали 45млн., Барса искали 48млн. (така помня, че беше) и пропадна и Сеск! Без пари не можеш да направиш чудеса - включително и Мойс! Втората страна, която да виниш: Сър Алекс Фергюсън! Не може ти последните 2-3 сезона да не освежаваш отбора по никакъв начин и да залагаш само и единствено на едни и същи играчи с ясната цел да спечелиш НА ВСЯКА цена заветната 20-та! Като капак и взе почти 30 годишният тогава Перси! Дотам се стигна трагедията, че Мойс трябваше да разчита на почти цяла защита на възраст 32-33г., на дефанзивен халф на 32 години, на крило на 40 години!!!!! и на 30 годишен нападател! Половин отбор играчи пред пенсия! Да не би да си очаквал чудеса с тях!? Добре - взе Де Хеа, но и допреди него разчиташе на 35 годишният Ван Дер Сар! Дори върна Скоулс от пенсия (и изгонихме Погба), за да помага за титлата! Не трансфер, не от школата, а СКОУЛС!!!!!!!! Така че и САФ има огромна вина за сегашното ни състояние. Да, прав си! Трябваха миналият сезон трансфери, трябват и сега! Но има два варианта: назначава се млад и перспективен треньор, който е развивал таланти и се съвземаме постепенно (в рамките на 2-3 сезона) и без харченето на баснословни суми! Този вариант ми допадаше на мен, но доста от феновете ни, нетърпеливи, не бяха съгласни с тази схема и явно искат да се прибегне до вторият вариант: назначаване на възрастен и опитен треньор, който изсипва една камара пари, налага изцяло нов стил и след три години си бие камшика! А какво ще следва след тези три години, какво ще става съ сстилът на игра при новият треньор, дали ТЕЗИ играчи ще се чувстват комфортно с него и пр. - това вече нетърпеливите не са се замисляли! Е, сега вече ще се види след махането на Ван Гаал! Дано не съм лош пророк, но ще навлезем в един порочен кръг, подобно на Челси. След тези камари с пари, които изсипаха за нови играчи, са спечелили едва три пъти ВЛ за повече от 10 години! Защо е така? Ами понеже на всеки 2-3 години имат нов треньор! Има си играчи за тази и тази схема! Идва нов треньор, който играе така и така и половината играчи се чудят какво правят на терена! Тамън посвикнат с новият и хайде уволнявка и идва нов, който пък започва трето! Натам сме се запътили и ние! Постоянството на треньорският пост в повечето случаи е печелившо! Не веднага, но след малко време става! Пак казвам: дано не съм лош пророк!

brickbat
20.08.2014 12:16

то досега не е имало чуждестаранен треньор в Юнайтед, Мойс е добър но за средняшки отбор и не нямаше да кажем защо продава Рио и Видич предвид възрастта на единия и слабата форма в продължение на две години на Видич (заради контузии) а и желанието му да напусне. Крилата играеха слабо защото нямаше добър плеймейкър, то всъщност всички играеха слабо така, че това не е оправдание да не намери плеймейкър или да не сложи Мата като такъв. Фелайни е дефанзивен халф по принцип, а Мойс още в Евертън го сложи да играе в някои мачове зад нападателя, както преди това правеше Тим Кейхил. Фелайни има качества, но както Бербатов така и той не подхождат на стила на игра на Юнайтед. Ако Фелайни е в игра, то трябва да се лишим от нападател, и моментално играта на отбора става по-мудна. Все едно дано този сезон основополагащ за бъдещите успехи на МЮ. п.п. отново относно Мойс - да наложи Янузай и няколко млади играчи в Евертън, но грешките които направи бяха в повечко, а и не наложи свой стил на игра, което беше нормално предвид, че идва от отбор в който се играе по дефанзивно и на контра, а пък настройката на игра в Юнайтед е да конролират мача и да разгръщат атаките постепенно (особено когато играят срещу по-слаби отбори от долната повина на таблицата).

NoDiggity
20.08.2014 11:22

По тая тема винаги ще има хора и от едната страна и от другата. Аз лично подкрепях Мойс до средата на сезона. След това ми стана ясно, че няма да го бъде. Не толкова заради това, че беше неактивен на трансферния прозорец, а че отбора нямаше никакъв стил за цял един сезон и не се виждаха никакви перспективи за идеите му. Просто не е нормално отбори от ранга на УБА, Съндерланд, Стоук и т.н. да излизат на Олд Трафорд и да надиграват тотално Юнайтед. За мен Мойс е добър треньор, но не за отбор от ранга на Юнайтед. Просто няма манталитета на шампион и от там проблемите идват. Но все тая де *smile* Лайф гоус он. Ще видим с ЛВГ какво ще направим. Тая доста надежди, въпреки че срещу Суонзи нищо не играхме

btonev
20.08.2014 06:54

Да ни е честит! Сега очаквам позитивна новина за Блинд. *smile*

CFC_Forever
19.08.2014 23:02

Да им е честит добър трансфер може да играе и като централен защитник също може да е алтернатива на Шоу на бека.

luis_nani17
19.08.2014 21:56

[@link http://www.manutd.com/en/News-And-Features/Football-News/2014/Aug/Manchester-United-reach-agreement-to-sign-Marcos-Rojo-from-Sporting-Lisbon.aspx] Още ли мислите че не е официално?

yunuzmh
19.08.2014 21:48

[@link http://en.wikipedia.org/wiki/Marcos_Rojo] официално е !!!

TaTa_Martino
19.08.2014 21:26

Жалко за талантливото момче заслужаваше да играе в някой голям гранд а не при тези бездарници

Salient
19.08.2014 21:23

Regarding claims the Rojo isn't actually done, Sporting have announced it to the stock-market. Doesn't get much more official.

Не е баш официално още. Щом от Юнайтед не са потвърдили нищо значи има още неща за изчистване.

ManU_FaN
19.08.2014 21:41

По принцип от Юнайтед винаги обявяват сделките след като играча е преминал медицински прегледи и е подписал договор. В доста други отбори виждам, че съобщават официално сделката след като клубовете са стигнали до сделка в цената и условията.. Това са моите наблюдения *smile*

chicharito_3
19.08.2014 21:10

Айде да ни е честит! *beer* Много-добре се представи на световното дано да ни радва и с екипа на Манчестър Юнайтед. *tongue*

ManU_FaN
19.08.2014 21:02

Извинявам се за предишния, пост - неправилна информация . Сумата е 20М?, бях прочел погрешно *smile* айде да ни е честит *thumb_up*

Salient
19.08.2014 21:18

Отчасти си прав. Плащаме 20 млн., но от тези 20 млн. 9 отиват в Спортинг, а останалите на трета страна, която държеше 75% от правата. Нани отива под наем за сезона, но май ще му плащаме цялата заплата.

ManU_FaN
19.08.2014 20:57

Честит да ни е! От Спортинг потвърдиха- цената е 9M?, а не 22М? ! Направо си е грабеж това за неговите качества *beer*

Danskrastev
19.08.2014 20:19

Преди Юнайтед с лекота взимаха играчи явно с Фърги са напуснали и още много важни фигури които явно са се занимавали и с трансферите защото миналата година не беше нормално само Фелайни да вземат и то на пожар само за имат някакъв трансфер явно с Фърги са си тръгнали още много качествени хора от МЮ....определено имат нужда от защитник защото нито Смоулинг нито Джоунс стават за титуляри а момчетата от академията нямат никакъв опит.

brickbat
20.08.2014 08:15

подкрепям и ще добавя само, че адаптацията на този Рохо ще е поне един сезон. Мойс имаше цяла година за да привлече защитник и не го направи. Четох наскоро, че мрънкал, че не го били оставили повече - ами на него цялата нагласа и политика му беше безпреспективна и недългосрочна. Вместо да продадеш Видич и да вземеш някакви пари ти го оставяш при факта, че ще напусне след края на сезона, също решил си че Рио няма да играе повече, а продължаваш да го пускаш - защо!?!?. Цял свят знаеше, че на МЮ им трябва нов Скоус, Мойс купува дефанзивен халф (Фелайни), при наличието на няколко... После когато купи Мата, се надявах да го сложи в ролята на плеймейкър, той го пуска крило... Така че ако нищо не стане този сезон, заслугата ще е на Мойс. Ван Гаал може да е добър мениджър, но няма как да направи Юнайтед шампион в този сезон, предвид конкуренцията и предвид, че играча на най-важния пост (поне за мен) не е готов още (Ерера). Аз не харесвам Ван Гаал поради много причини, но все пак признавам, че в този момент той е най-подходящият, тъй като ще развие младите играчи и в някои важни мачове, тактически може да измъкне победата, нещо което правеше и великият САФ.

hoffi
20.08.2014 01:12

Преди спортен директор беше Дейвид Гил, който получи покана да оглави FA, освен това треньор беше Сър Алекс. Сега.. Ед Уудуърд все още няма опита на Гил, че да привлича играчи толкова лесно, а и самото име на САФ беше достатъчно за един играч да отиде в Юнайтед.. ( да не говорим, че след сезона на Мойс сме извън ШЛ, личи си, че имаме огромна нужда от играчи и т.н и т.н. и всички тези фактори водят до огромни затруднения при трансферите.. ) Аз съм песимистично настроен за привличането на Рохо.. Като цяло в Юнайтед Аржентинци и Бразилци не виреят.. Верон, Хайнце, Фабио ( а и Рафаел до голяма степен) Тевез няма да го споменавам.. И изобщо испанско и португалско-говорящите изпъкнали в Юнайтед са малко, Нани имаше 1-2 добри сезона, Андерсон с половин добър сезон.. Единствено Роналдо и за момента Мата са малкото изключения.. ( Да се надяваме и Ерера ! )

Addydas
19.08.2014 21:46

Manchester United ‏@ManUtd 8m #mufc has reached agreement with Sporting Lisbon to sign defender Marcos Rojo, subject to a medical and personal terms.

Big_Ivan017
19.08.2014 19:59

Един от малкото играчи в Аржентинския национал, който направи много силно световно, аз мисля че Рохо ще е идеален трансфер за всеки от големите отбори. *thumb_up*

Salient
19.08.2014 19:51

Не бързайте да се радвате.... Рохо още тренира в Спортинг.

scouser_pool
19.08.2014 19:21

Интересно е Нани дали наистина са го уредили Спортинг...за тяхното първенство ще е страшна класа , а Рохо го вземат на добра цена Юнайтед , мисля си , че е страхотен играч за левия бек , не знам дали там ще го ползват*smile* Честито

Deco_Sneijder
19.08.2014 18:45

За съжаление това е прекрасен трансфер за червените дяволи.Честито *lol*

Rezors
19.08.2014 18:37

Страхотен трансфер!!!Момчето показа много добра игра на СП ,а и е в най-добрите си години,точно такъв играч ни трябва, поне 7 години на най-високо ниво му остават,а и мисля,че разполага с добри физически данни - висок е 1,90,и килца има...а в Англия хърбавите и кльощави не са добре приети*joking*

П.С.Няма да забравя как един по БНР вика за Рохо 'това момче не е от най-високите на терена"
и другия му вика "е може ама е най-високия от аржентинците"*lol*

VVhitePride
19.08.2014 18:22

Честито ! Много добър и перспективен играч дано разкрие потенциала си *smile*

golemiq_geshan
19.08.2014 17:47

Удариха джакпота Спортинг ако са взели 16 млн и Нани за 1 сезон , защото след караниците с клуба , Рохо можеше да си тръгне за много по - малка сума в порядъка на 7-8 млн , ако не беше играл на световното дори по - малко , а и Нани за Португалия ще е класа

NoDiggity
19.08.2014 16:53

Разгеле! Добър трансфер! Точно защитници ни трябват! Дано наистина вземем и Блинд и дай боже Ди Мариа и сме готови да атакуваме 4-ката!

Amateur2014
19.08.2014 16:34

Хайде сега и Блинд и запълваме спешните зони! По-натам ще мислим и за другите позиции, но Рохо и Блинд са задължителни!

assault
19.08.2014 17:16

Това като минимум *smile*. И някой из между Ди Мария и Видал и ще се понаредят нещата.

crazy_rabbit
19.08.2014 16:23

Показа страхотна игра на СП... Предстои да разберем дали е истинска класа *wink*