Тодоров: Целта ни е да изчистим старите задължения до 2015 година

15:41
Тодоров: Целта ни е да изчистим старите задължения до 2015 година
Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров заяви, че целта пред ръководството е до края на 2015 година да изчисти всички стари задължения на клуба.

"Преди година с писмо ЦСКА беше изваден от евротурнирите. След това старите собственици бяха приготвили писмо и за вадене от "А" група. Смяташе се ЦСКА да бъде заличен. Не знам дали след това ЦСКА можеше по някакъв начин да съществува и то със задълженията. На 10 юли 2013 година една група от треньори, аз и г-н Томов решихме да се хвърлим в една авантюра. Абсолютно никой не изявяваше желание за спасението на ЦСКА. Година по-късно чувам интерпретации, като че има много желаещи да поемат ЦСКА и да го издържат. Официално казвам, че няма човек, който да е дошъл при мен и да каже, че иска да издържа тима. Искам да кажа само какво е направено през тази една година. ПФК ЦСКА бе изваден от фалит. Бе възстановен първият мъжки отбор. Ние го заварихме с шест човека, които имаха професионален договор. Знам, че това го припомняме често, но то доста бързо се забравя от някои хора. През тази година беше направена една добра селекция. Всичко това с цел след време да имаме приходи от бъдещи трансфери. Отборът е трамплин за всеки един играч. Добро представяне с отбора може да значи покачване на цената му", заяви Сашо Тодоров.

"Бяха платени стари задължения. Ако не бяха тези задължение, които постоянно ни притискат, нямаше да си говорим за забавяне на заплати, а за трансфери на хора, които можем да платим. Неслучайно някой отбор, един специално, с когото ще се срещнем в събота, те могат да си позволят да дадат 1.5 млн. за ляв бек. Предвижданията на много "приятели" бяха ЦСКА да бъде закрит до нова година или, че няма да вземем лиценз. С изключителни усилия се справихме с това. ЦСКА завърши на второ място, изпреварвайки отбори със стабилен финансов комфорт. В клуба ни има прозрачност. Само ние обявяваме официално контрактите на футболистите. Има ли друг клуб, който да обявява официално заплатите на играчите? Мисля, че няма. Опитваме се да влезем в методиката на УЕФА за финансов феърплей. До края на календарната година ще влезем в тези параметри. Заедно с " ЦСКА Завинаги" са изградени две игрища и третото ще бъде изградено съвсем скоро. Това е жизнено необходимо за ДЮШ на отбора", каза още Тодоров.

"Естествено има и много неща, които не успяхме да направим. Въпреки обещанието ни, ние не успяхме да направим успешна емисия с акции. Създадохме всички условия, за да може ЦСКА да стане публично дружество. В момента подготвяме втора емисия с акции. Тя ще бъде през есента и този път ще бъде успешна. Не успяхме да се справим добре в евротурнирите. Аз съжалявам много за това нещо. Съжалявам като фен и като изпълнителен директор. Участието в евротурнирите щеше да ни донесе приходи. Дори да бием още пет пъти Левски, няма да имаме приходи", каза още Сашо Тодоров.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

crazy_rabbit
14.08.2014 15:42

Едва ли остана и един достатъчно прост да ти вярва...

vurtop
14.08.2014 22:05

Така ли?

crazy_rabbit
14.08.2014 19:34

А между другото, това, хитри ми приятелю /сарказъм - прост си/, това е форум - сиреч място на което човек да изказва мнението си по дадени въпроси. Тоест аз изказвам мнение, а не издавам заповеди кой какво да мисли и да вярва *wink*

crazy_rabbit
14.08.2014 19:31

Не знам какво си гледал, ама явно не можеш да четеш - ясно и отчетливо пише фен на ''Славия''. А ако си от въпросните проси люде, това си е твой проблем...

TheHeavenMakers
14.08.2014 17:18

Ти ли ще казваш кой вярва и кой не бе шиле врътоглаво ! Разгледах ти профила и коментарите ти и видях , че си кухорого добиче и пишеш от яд , че ЦСКА ви мачка където ви хване ! Марш в говеждите теми ТЕЛЕ дрисливо !