Цонга отново се оказа непреодолимо препятствие за Гришо

00:00
Цонга отново се оказа непреодолимо препятствие за Гришо
Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на полуфинал на тенис турнира в Торонто "Роджърс Къп" с награден фонд над 3,5 млн. долара. Той загуби от французина Жо-Вилфред Цонга с 0:2 сета (4:6, 3:6) и така не успя да се класира за първи на финал на турнир от Мастърс сериите.

Все пак с играта си Григор си заслужи чек за 147 800 долара от наградния фонд и 360 точки, които ще го задържат осми в света. Следващият турнир е Мастърса в Синсинати, а първият противник на българина ще се определи от сблъсъка между Йежи Янович и квалификант.

Това беше четвърта загуба от четири мача за Григор Димитров срещу Цонга.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

wikingrusse
10.08.2014 15:05

Според мен Гришо израства със всеки един мач и колкото повече играе със тези от топ 10 толкова по-добре , победите неминуемо ще почнат да валят , очевидно е че има още какво да подобрява във играта си , но най-вече психическата му устойчивост след пробива стана неузнаваем , направо рухна и почна да прави елементарни грешки , а такива пробиви са част от играта и ще ги има при положение че играе срещу най-добрите , трябва да чака своя шанс а не да рухва както се случи и ще побеждава

simon_66
10.08.2014 16:21

Пич,ти шегуваш ли се?!Това,което задържа Григор до тази фаза в турнира,е точно психическата му устойчивост.В това отношение е супер израснал за последните месеци.Нито 1вия сервиз влизаше цял турнир,нито в продължителните разигравания беше на това ниво,което сме свикнали да го гледаме.На ретур също не игра никак добре,но пак си печелеше мачовете.И тези успехи бяха плод на устойчивостта му-предишният Григор може би щеше да рухне още в първи кръг срещу Йънг при пасив от 0:1 сета,може би срещу Робредо,когато испанецът му взе спечелен сет,със сигурност срещу Андерсън,с когото направиха мач за хора,които не са със слаби сърца;спаси срещу него два мачбола на сервиз на южноафриканеца и върна пробива в последния момент.Това се нарича вяра в себе си до последния момент.Но дори и да си във форма,нещо,което няма как да го свържем към този момент с Григор,поради недостатъчната му игрова практика,срещу тенисист като Цонга трябва и късмет,когато е в такава форма.Да имаш 4 шанса за рибрейк и Цонга да вкара точно тогава мощен първи сервиз и да си спечели всички точки по еднакъв начин-това отчайва понякога съперника ти.Цял турнир на Цонга му върви първия сервиз,а тогава се вижда,че може да бие и най-добрите(Джокович,Мъри).Мисля си,че може да бие тази вечер дори и Федерер,но дано да греша,че ще вземе доста точки по този начин,с което ще доближи Григор.Успех Гришо и дано направих добра седмица и в Синсинати.

simon_66
10.08.2014 13:38

Григор не е във форма и това е очевидно..беше насъбрал и бая умора(всеки ден трисетови мачове),а това си оказва своето влияние.Цонга си е неудобен съперник и това е факт-победи Джокович,Мъри,сега и Григор.Само играчи от топ 10.Но това,че стигна полуфинал,като не е във форма,е повече от добре.В Синсинати не е толкова важно как ще се представи тази седмица,която идва.Дори и да отпадне рано втори-трети кръг ще има после десетина дни до последния турнир от Големия шлем,за да се подготви хубаво.Оптимист съм за Григор!!

devic
10.08.2014 13:36

няма хъс момчето. и сервиса му куца. циганчето не струва при разиграванията ама нашия като не може да му върне даже и втория сервис,на какво да се сърди

Puleca_8
10.08.2014 09:33

Е-е, лоша работа! Все пак браво на Гришо за упоритата работа и му пожелаваме само да върви нагоре .

Big_Ivan017
10.08.2014 01:21

Този нещастник за последен път те побеждава! Сигурен съм! Напред Гришо всички вярваме в теб и знаем че следващия път ще го смажеш! *thumb_up**evil*

QUARTERBACK
10.08.2014 01:26

този нещастник беше класа над Григор не му влиза 1 ви сервис да беше го бил 6-1 6-1,нащо се предаде бързо опъна се да върне гейма(пробива)не успя и от там какво направи изморен ли беше я си свали очилата негъра игра много по добре!

Rezors
10.08.2014 00:30

*sad**sad**sad* Следващият път,Гриша,следващият път!*beer**cup**cup**cup*