Стойчо Младенов: Селекцията на ЦСКА е убийствена за претендентите ни

09:54
Стойчо Младенов: Селекцията на ЦСКА е убийствена за претендентите ни
Стойчо Младенов говори пред "Труд" за селекцията, критиците, бъдещето и Пепе Мурсия:

- ЦСКА е на първо място, но атаките срещу вас не спират. Убийствена ли е за клуба ва­шата селекция?

- Убийствена е за тези, които се притесняват от ЦСКА. Про­дължаваме оздравителния процес. И като кажа така, все питат защо привличаме още играчи. Ще обясня. При пред­ишни ръководства бюджетът на ЦСКА е бил между 8 и 16 милиона лева. Сега е няколко пъти по-малък. Преди клубът е плащал заплати по 30 000 евро на месец. Сега таванът е 15 000 лева. Това не е източване, а лимит, поставен от ръковод­ството. Всички нови попълне­ния са привлечени според одо­брения бюджет за заплати и са съгласувани с ръководството. Нека другите клубове разкри­ят картите като ЦСКА! Защо не смеят? Ние единствени сме прозрачни, а куп знайни и не­знайни счетоводители ни пре­смятат заплатите и бюджета.

- Защо привличате чуж­денци? Няма ли българи?


- Тези българи, които са ниво за ЦСКА, струват между 300 и 500 хил. лева. Примерът от зи­мата с Венцислав Христов е пресен. За втора поредна го­дина трансферната сума на но­вите в ЦСКА е 0 лева.

- Има ли дисбаланс в селек­цията? Не са ли много цен­тралните защитници?

- Всеки си има мнение, за мен не са. И през зимата ме питах­те защо вземам Пламен Крачунов, а той донесе радост на цяла „червена" България. Все­ки от футболистите ще даде своя принос за ЦСКА. Понеже мои колеги ме атакуват за се­лекцията, ще им кажа така: „Спрете и се засрамете!" Лип­са на колегиалност и чест. Ни­кога не съм си позволил да ко­ментирам колега или ако съм го правил, съм казвал само по­ложителното. Българските треньори доживяха да се плю­ят един друг. Да си забиват нож в гърба за жълти стотинки. Какво ли си е казал Пепе Мурсия? Той идва от велика фут­болна сила. Водил е гранд като „Атлетико", а ние го изкарахме некадърник. Какво му предос­тави България? Даде ли му възможност да ни покаже не­що? От първия му работен ден започнаха да го плюят. Дано е запомнил България и с нещо добро.

- Готов ли сте да се разде­лите с някого от новите?

- Няма да се церемоня с ни­кого. В ЦСКА и „Левски", дори при оздравителни години, да не можеш да си отдъхнеш. Не те питат има ли финансова или спортно-техническа криза. Хората искат резултати, а не оправдания. Нормално е при 14 нови да допусна грешка. До­ри не една. В големите клубове се правят грешки за по 30-40 млн. евро. Нашите са за 0 лева. Нищо фатално няма. Но, убеден съм - тепърва ще слушам критики на колеги. А и знам, че има малка група внедрени фенове, която крои планове да атакува мен, ЦСКА и Томов. Искат да злепоставят клуба. Следете следващите дни и ще видите, че съм прав.

- Георги Василев определи ЦСКА като единствен претен­дент на „Лудогорец".


- Когато Димитър Пенев, Ас­парух Никодимов, Иван Вуцов и Георги Василев говорят, ние, по-младите треньори, трябва да попиваме. Да слушаме, да се учим... Здраво съм стъпил на зе­мята, макар че е логично Георги Василев да каже това. В ЦСКА няма нужда от напрежение. Те­първа градим отбора си. Макар че и това не го виждат. „Специа­листите" казват, че този тим ня­ма бъдеще. Затова явно е нуж­но да обясня като в детската градина на малчуганите. По различни начини ЦСКА се раз­дели с М'Боли, Черни, Фо-Поре, Менди, Янчев, Чочев, Гъргоров, Косоко и Мартин Петров. А Вальо Илиев и Иван Маркович са контузени. Да не вземаме ли никого? Нямаме готови за ЦСКА юноши, разберете го! Ще съм най-големият глупак, ако не пускам някое добро момче и по­сле да се бия в гърдите и да казвам: „Аз съм откривателят!" Но да продължа да обяснявам за „малчуганите". ЦСКА разпо­лага с младежки национали ка­то Антон Карачанаков и Сержиу Буш. За родината си играят Тони Силва и Луис Суарес. Юношески национали на Бъл­гария са Господинов, Чапаев, Попов и Витанов. В златна въз­раст между 24 и 26 г. са Бергонси, Сънди, Дивиш, Уршолич и Крачунов, а Денис Причиненко е едва на 22 г. През м.г. в по­следния момент събрахме от­бор от ветерани. Никой не знае­ше кой е Чочев, а ние го развихме и продадохме за сериозни пари. Плюеха ме за Райс, ви­дяхте го на световното. Моите шампионски отбори от 2002-ра и 2008-а бяха разпродадени дори с резервите. ЦСКА спечели милиони. Сега тимът ни е съставен от млади момчета, които са подпомагани от опит­ните Вальо Илиев, Апостол По­пов, Неманя Милисавлевич, Стоян Колев и Иван Стоянов. Този ЦСКА има голямо бъде­ще. Сега нападението ни с Ка­рачанаков, Силва и Буш е на общо 60 години! Само у нас мо­же да се очаква с 14 нови на втория ден да покорим Европа. Аз свалям шапка на отбора си, че с всеки мач играе по-добре. И тепърва ще го виждате. Ние изпреварваме развитието си за времето, в което сме заедно.

- Стабилен ли е клубът?

- Този въпрос не е към мен. Видно е - в България има два истински стабилни финансово клуба - „Лудогорец" и „Литекс". В Разград купуват играчите, които им трябват. И браво за успехите. В Ловеч залагат на свои кадри, академията там ра­боти 12 г. На всички останали базите са окаяни. ЦСКА тепър­ва тръгва по възходящ път. Соб­ствениците на ЦСКА и „Левски" са факири, щом се справят. Александър Томов не само спа­си клуба, а не спира да изплаща огромни задължения. Ще ви се завие свят, когато изнесе дан­ните за последната година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

KYP3AroBeDaTa
10.08.2014 10:02

Само лудите се смеят, когато трябва да плачат.*silent*

KYP3AroBeDaTa
10.08.2014 11:20

Сещам се разбира се, но аз не съм - ти.

Sergio_Aguero16
10.08.2014 10:59

Правилно ти отговорих ако се сещаш какво имам предвид.

KYP3AroBeDaTa
10.08.2014 10:52

Май си зле с ориентацията, не съм фен на лев(*ки!

Sergio_Aguero16
10.08.2014 10:34

Еми плачи бе кво чакаш!

golemiq_geshan
09.08.2014 18:29

Тва му е тъпото на тоя , че днеска дрънка едно утре друго ... Не е кой знае колко по - различна селекцията сега отколкото когато беше покрай мачовете със Зимбру , когато тоя наглец се изцепи , че разбираш ли към ЦСКА имало твърде големи очаквания при положение , че беше явно , че има добри нови играчи , макар някои от тях стари ...

kapitana123
09.08.2014 18:17

"...В големите клубове се правят грешки за по 30-40 млн. евро..." тук Стойчо май намеква нещо за Бербатов и Юнайтед. Завистник! *joking*

Jason_Scotland
09.08.2014 17:17

Браво на Стойчо за интервюто*thumb_up**thumb_up**thumb_up*
Едно от най-добрите негови интервюта, които съм чел някога. Обяснил точно и на достъпен език на всички задаващи въпроси по селекцията.
По-глупакоустойчиво обяснение трудно ще даде някой, така че провокатори или просто питащи надявам се всички си получиха отговорите и можем да гледаме напред*beer*
Разбира се все ще се намери некой посинел да "тътри пустали" отзад, но им е разрешено*wink* ... в общи линии колкото ние "обичаме" Гонзаре толкова и те баце Стойчо*wink**joking**joking**joking*
Надявам се и двамата да продължат със сдържаните интервюта в посока противника, както правят напоследък*thumb_up**thumb_up**thumb_up*

RVP_Reus_9
09.08.2014 18:05

+1

RVP_Reus_9
09.08.2014 13:33

Четете преди да коментирате! Стойчо няма и 1 лев за селекция, трябва да се изплащат милиони, водят се дела, контузени ключови играчи и това принуждава тренера да купува. Всички нови са добри за БГ стандартите. Буш и Причиненко са доказани в родината си. Оршулич също е борбен играч. Тунчев е звяр в защита, един от най-добрите БГ защитници. Еденилсон го гледате каква мелачка беше в ЧМ и сега в ЦСКА. За Сендрино Мисиджан казват, че бил перлата в селекцията това лято. Дивиш е голям вратар, по-добър от Черни, дори съм сигурен, че ще стане по-добър и от М'Боли. До колкото знам Гари Родригес е резерва в националния на Кабо Верде и знаете ли защо-защото на тази позиция играе Соарес. Йоахим все още не е показал какво може. Беше избран за играч на мача Италия-Люксембург. Единствено не исках Маркиньос. Супусепа засега не се вписва. Ще гледаме Кукуоч. Селекцията си е супер. Само вижте какъв отбор имаме. Аз лично предпочитем да сме така: Дивиш-Апата, Крачунов/Тунчев, Вальо-Кукоч/Васил Попов-Еденилсон, Галчев/Съни/Причиненко-Силва, Соарес, Тони Карачанаков-Буш. Супер сме! Само, че май дефанзивните полузащитници ни са повечко-Еденилсон, Галчев, Съни, Причиненко, Оршулич. Вместо Маркиньос можеше да привлечем някой от тези: Милен Гамаков, Станислав Дрянов или Рони Абушев, а вместо Супусепа-Диего Фераресо. Трябва да налагаме и Петьо Витанов, Васко Попов, а от другия сезон и Гришо Долапчиев. НЕ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ ЗА СТОЙЧО!!! ТОЙ СИ ЗНАЕ РАБОТАТА!!!! ВИНАГИ Е БИЛ МЪЖ И ЗАСТАВА ЗАД ДУМИТЕ СИ, НЕ СЕ ОТМЕТВА, КАКТО НЯКОИ ДРУГИ! ИСТИНСКИ ЦЕСЕКАР, ЗАВИНАГИ ЕДИН ОТ НАС!!!!!!!

Kalinho
09.08.2014 13:06

прав е убийствена . Заплати, комисионни и след 6 месеца пак.

Rezors
09.08.2014 12:45

То за нас е по-убийствена!*smile**nerd*

komara92
09.08.2014 12:36

Да бе направо страховита,чак ме е страх кво ще правим,то направо да ви дават купата,то кога никой няма шанс срещу вас няма смисъл *sad* (сега знам,че някои ще ми кажат 5 поредни мача ви бием,но ние сме ви били 9 поредни *wink* )

vla666
10.08.2014 16:30

Абе от нас от вас,ама ние поне с такива волейболни резултати не сме падали*smile*

myzrael
10.08.2014 11:36

Абе говедо нещастно - това ли ви е статистика? какво ми броите купата на сталин - вашия почетен президент. Тази комунистическа и гнусна купа е била важна само за вас !!!

CFC_Forever
10.08.2014 09:33

Сега само да не тръгнеш да казваш че АС23 има нещо общо с СЕСЕКА че ще пада смях хахахахахаха*joking**lol**joking**lol*

CFC_Forever
10.08.2014 09:20

Само да ти кажа 11:4 е от АС23 НЕ от вас.*beer*

CSKA_11_4_LEWC
10.08.2014 07:40

А на тебе, мунчо 11 : 4 как ти стои? Този е още по - стар, а и нали все пак през всички години сте били ''много силни''?*ball**cup**ball*

vla666
10.08.2014 04:10

Добре,не съм казал поредни...а за година...еи както сочи написъл за 9 месеца имате ли толкова победи*smile*

komara92
09.08.2014 23:43

ОМГ ти верно си много спрел бате от Лузърите дето титла няма да видят 1 век и чорбата дето не ми се коментира..А до myzrael няма смисъл да споря с теб ти си ми доказал,че си един простак който знае само да обижда,без да се изразява с факти *wink*

komara92
09.08.2014 23:40

Ае прасенца мислете малко бе,като речете едно време,ми едно време бяхте със Стоичков,Константинов,Трифон,Стойчо,Михтарски и не знам си още кой и ви биехме като тъпани,а вие сега биете Кевин Бру,Ларсен Туре и други .. Браво голяма гордост *wink*

lfc_991
09.08.2014 23:24

Хахахаха и какво сега се гордеете с нулеви равенства (сега някой малоумен Лефскар ще каже , че сте ни елиминирали с дузпи) и какво от това нали след това Ботев се подигра с вас и ви изхвърли от турнира....Колко жалко е да си Лефскар...*lol* *lol*

Kalinho
09.08.2014 23:03

абе турист не, че нещо ама първо нямате 5 поредни победи, да не говорим за година *smile* 19.10.2013 0:3 16.11.2013 0:0 19.12.2013 0:0 08.03.2014 0:1 15.03.2014 0:1 21.04.2014 1:3 27.07.2014 0:2 а догато тоя измислен треньор е при вас, за всички е ясно, че бял ден няма да видите.

vla666
09.08.2014 21:32

А имате ли серия с пет победи ЗА ГОДИНА...*smile*

lfc_991
09.08.2014 21:15

Аз ли се излагам бе ? хахахаха

vla666
09.08.2014 20:52

Хаха....я смятай от 93 клоко години са до сега...*smile*браво на Стойчо за интервюто..

CFC_Forever
09.08.2014 19:36

хахахахаха кой го казва лузърче не се излагай.

lfc_991
09.08.2014 18:55

Типичен фен на Чехли и Лефски ... Слабоумен....

Manchester_Red
09.08.2014 18:36

08.05.1993 1992/93 "А" група 3:2 07.11.1993 1993/94 "А" група 2:1 24.04.1994 1993/94 "А" група 4:1 23.09.1994 1994/95 "А" група 7:1 02.04.1995 1994/95 "А" група 3:0 18.11.1995 1995/96 "А" група 3:1 21.02.1996 1995/96 Купа на ПФЛ 2:0 03.04.1996 1995/96 Купа на България - 1/2-финал 1:0 17.04.1996 1995/96 Купа на България - 1/2-финал 4:2

myzrael
09.08.2014 18:21

Говедо просто, рогато...я кажи къде по дяволите я намери тази статистика, защото аз имам няколко идентични статистики, дори мога да ти дам от ваш говежди сайт всички мачове от началото досега и такава измислица няма - тези 9 победи може да си ги фантазирате както си фантазирате и че сте отбор, но сте едно жалко недоразумение, което става единствено за смях и подигравки!

CFC_Forever
09.08.2014 16:40

А на тебе прасчо 7:1 7:2 5:0 как ти стои ? и какви 20 30 години в периода 93-96 9 поредни победи този е по стар но го има 83-85 7 поредни а и нали все пак онези години сте били ''много силни''.

lfc_991
09.08.2014 16:27

5 от 5 как ти стой говедо , и не говори за неща преди 20 - 30 години....

SektorG
09.08.2014 14:19

От праисторическата епоха!! *joking*

Drakoveca
09.08.2014 13:18

От кога е тая серия, я кажи да я проверим ???

andrew1
09.08.2014 13:06

Евала, Стойчо!