БАТЕ се класира драматично за плейофите на ШЛ

22:48
БАТЕ се класира драматично за плейофите на ШЛ
Отборът на БАТЕ Борисов се класира за плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, след като постигна драматична победа с 3:1 като домакин на Дебрецен в среща-реванш от третия предварителен кръг на турнира.

Първият двубой между двата тима бе приключил при резултат 1:0 в полза на унгарския шампион и това задължаваше трактористите от Беларус да постигнат успех с поне два гола разлика на собствена земя.

Резултатът във втория мач бе открит в 20-ата минута, когато Сидибе от състава на гостите се разписа от дузпа. Малко преди края на първото полувреме обаче унгарският тим остана в намален състав, след като Буадла получи червен картон, а веднага след това домакините възстановиха равенството чрез Володко.

След почивката футболистите на БАТЕ вдигнаха още повече оборотите и успяха да се възползват от числовото си предимство на терена. В 66-ата минута Родионов изведе шампиона на Беларус напред в резултата, а попадението за крайното 3:1 бе дело на Криветс, който бе точен в добавеното време на срещата.

Така с общ резултат 3:2 от двата мача, БАТЕ стигна до последния етап от квалификационната фаза на най-престижния европейски клубен турнир. Напред продължават и отборите на Марибор, Стандарт Лиеж и Лил, които отстраниха съответно Макаби Тел Авив, Панатинайкос и Грасхопърс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация