Днес представят Кака на \"Сантяго Бернабеу\"

12:59
Днес представят Кака на \"Сантяго Бернабеу\"
Бразилският плеймейкът Рикардо Кака вече е в испанската столица Мадрид, където в 21:30 часа българско време ще бъде представен официално като футболист на Реал Мадрид. Така след успешния си шест годишен престой в Милан, националът на Бразилия прави следващата крачка в своята кариера и ще защитава фланелката на "Кралския клуб".

"Сигурен съм, че никога няма да забравя този ден.
Надявам се, че преминаването ми в този клуб ще ме направи щастлив и ще бъде от полза на отбора и привържениците на Реал ще останат доволни от моето представяне", заяви Кака след пристигането си от Купата на Конфедерациите в ЮАР, където "селесао" спечели турнира, а бившият играч на Сао Пауло бе избран за най-полезен футболист.

Рикардо Изексон дош Сантош Лейте или просто Кака ще бъде 21-ят бразилски футболист, който е обличал екипа на Реал Мадрид. Любопитно е, че той ще стане осмият футболист, играл за "Кралския клуб", който е носител на най-престижното индивидуално отличие във футбола – "Златната топка". Преди Кака кавалери на наградата на "Франс Футбол" са били: Раймон Копа, Алфредо Ди Стефано, Зинедин Зидан, Луиш Фиго, Майкъл Оуен, Роналдо и Фабио Канаваро.

Кака е чудесен пример за децата и младежите, като никога не е пушил и не пие алкохол. Той е определян от мнозина като добър човек, верен съпруг и вярващ християнин, който нерядко се включва в благотворителни инициативи.

\"\"

Започнал кариерата си в отбора на Сао Паоло през 2001 г. детето-чудо с бързи темпове израстна до такава класа, че да привлече интереса на големите грандове в Европа. Младокът тогава отхвърли многомилионни оферти на колоси във футбола, за да постигне своята мечта , а именно да играе с червено-черната фланелка на "росонерите". През 2003 година едва на 21 години Кака трябваше да облече екипа на един от най-успелите отбори в света. Мнозина мислиха, че той няма да успее да се наложи в суперселекцията на Милан. Мнозина го подценяваха и смятаха, че ще бъде поредният слаб трансфер на бразилец на Апенините, но за радост на милионите фенове на Милан, Рикардо опроверга всички слухове и още през първата си година помогна на отбора да спечели Скудетото, също така Суперкупата на Италия и на Европа. Висок е 183 см и тежък 73 кг. Кака дриблира през противниковите защитници лекота и красота. За него бразилският треньор Вандерлей Люшембурго казва: "Кака има техниката на бразилец и физиката на европеец. Това е новото знаме на нашия футбол."

\"\"

На клубно ниво Рикардо Кака е спечелил всичко. Има титлата в Шампионската лига, две Суперкупи на Европа, Световната клубна титла и е шампион на Италия. Световен шампион с Бразилия от 2002 година. Някои от индивидуалните му награди са: "Златната топка", "Най-добър футболист за годината на ФИФА", "Най-добър халф за сезона в Шампионската лига", "Най-добър нападател на Шампионската лига" и други.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

danman
30.06.2009 21:14

Къде мога да гледам он лайн представянето на Кака.Нянам ТВ7.Моля ви помогнете

alternativa
30.06.2009 15:59

АМА НЯМА ЗА КАКВО ДА СЕ ТРЕВОЖИТЕ ЗАЩОТО СКОРО И ТО ПРЯКО ОТ САН СИРО ЩЕ ГЛЕДАТЕ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ЕМАНУЕЛ АДЕБАЙОР

azur
30.06.2009 15:29

Май няма да го дават ... Разрових се из нета и нищо не пише ...

boc1
30.06.2009 14:23

Мисля, че в Кралския клуб Кака ще продължи да се развива, за разлика от Кристиано.

Fi4o_CskA
30.06.2009 13:28

Уникален футболист дано не му пропадне кариерата както на пове4ето звезди които отиват в реал мадрид

villitu
30.06.2009 13:05

няма ли да го предават по някоя тв *wink* *wonder*