Вуцов: Можеше да бием с по-голям резултат

23:03
Вуцов: Можеше да бием с по-голям резултат
Старши треньорът на Ботев Пловдив Велислав Вуцов сподели мнението си след победата с 1:0 над Локо София в първия кръг на "А" група. Наставникът на тима отговори на журналистическите въпроси на традиционната пресконференция след края на срещата. Ето какво заяви специалистът ден, след като празнува 47-ия си рожден ден.

„Честитя победата на момчетата и им благодаря. Най-доброто, което можете да ни се случи за първите 2 мача – 2 победи. Дано това нещо свали стреса и напрежението, които има. Приветствам идеята на ръководството, че нищо не скри пред обществеността и заяви, че трябва да минем на икономичен режим.”

„Говорих лично с петък в Алесандру Бенга, обясних му, че съм доволен от първия мач, разбрахме се че, ще му дам почивка. Както се разбрахме, той след 5 минути отиде и говори с ръководството, че напуска, но не искам да се оплаквам. Голям проблем е, че публиката не присъства – най-силният наш 12-ти играч. Доволен съм, че всички момчета разбраха, че в този мач трябва да дадат една идея повече, за да спечелим и го направиха.”

„Реалният резултат според мен не е 1:0, трябваше да победим с повече. Поне 3 чисти положения пропуснахме, а трябваше да ги реализираме. Евентуален втори гол щеше да свали напрежението. Имаме нови млади момчета, които се стараят, сигурно ще бъркат, но сме длъжни да ги подкрепяме и да им даваме самочувствие и да ги търпим.”

„Аз съм с младите, виждам че имат качества. Накъсана е подготовката в много от хората, на много хора им се схванаха краката по време на мача. Качества и възможности имаме ,но трябва да уравновесим положението с физическото състояние. Моята идея беше, ако вкараме втори гол, изобщо да не пускаме Иван Цветков. Той е играч от типа „безценен” за нашия отбор, защото е много добър, полезен. Трудно ще изкара целия цикъл сряда-събота и с цел да го предпазим от контузии не го пуснахме днес.”

„Къса ни е пейката, имаме договорка в понеделник още един играч да се присъедини към отбора. Решил съм поне 4 от чужденците да останат, ще имаме разговор с ръководството. С двама почти сме си стиснали ръцете, а други двама има индикации, че също ще останат. Не сме освободили никой, за да вземем някой. Не ме е страх да пускам младите, но те нямат опит и всяка една грешка може стремглаво да им повлияе на кариерата. Ако ще ги вкарвам – ще ги пускам от самото начало, а не в средата да вадят кестените.”

„Надявам се напрежението да се уталожи, стресът да падне. При всяко положение ще се мъчим да се борим за всяка педя земя и всяка точка, която можем да спечелим.”

„Според мен съдията се справи мача. След края на срещата делегатът ми обясни, че има нови правила, според които ситуацията за дузпата не е за червен картон, но аз не ги разбирам тези неща. Ако не съм прав се извинявам, че поисках от съдията да му извади червен картон. Но нямам претенции към съдията.”

„На този етап не искам публиката да скандира моето име, а да подкрепя младите момчета. Нека феновете имат търпение, ако някое младо момче сбърка някога. Моето име, ако си върша работата, ще го скандират.”

„Първо – излезе някаква приказка, че са ме изгонили, защото оспорвах съдийско решение. Аз видях, че ние отбелязваме гол, на записа се вижда, че главният съдия посочва центъра. Аз започнах да се радвам с нашите играчи и съм изгонен, защото съм напуснал зоната си. Съжалявам, виновен съм и си понасям наказанието. На всяка цена ще направим всичко възможно момчетата да ги възстановим и да играем по най-добрия начин. За всички би било голямо удоволствие и израстване, ако играем срещу ПСВ.”

„Късметът идва при силните и ако играем добре – ще успеем. Днес, независимо от всичко, създадохме няколко добри положения, имахме късмет и да реализираме дузпата. Аз съм убеден, че ако излезем за 0:0 нещата няма да се случат. Аз мисля, че ако не отбележим гол, няма как да се класираме. В цикъл четвъртък – неделя няма как да се подобрява физическата подготовка. Предпочитам да играем по-агресивно, това е моето виждане. Досега отборът е играл по по-различен начин.”

„През седмицата прочетох, че играем за шампионска титла, но това не е така. Когато дойдох ръководството каза, че единствената цел е да останем в групата. Аз, понеже съм болезнено амбициозен заявих, че ако сме под осмицата си тръгваме пеша от Пловдив. Сега казвам, че имаме по-високи цели и искаме във всеки мач да се побеждава, но това не означава, че ще гоним шампионска титла.”

„Днес играхме в 4-4-2 и по начин, който винаги съм харесвал. Обичам тази схема, няе искам да го крия. Правим схемата в зависимост от хората, които имаме. Ако успеем да привлечем петима защитници ще променим схемата. Юнес Хамза прояви желание да играе, за което му благодаря. Идеята бе Цветелин Чунчуков да почива, защото в четвъртък игра цял мач, другата седмица отново, но така се получи.”


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация