Стоичков подписа за година и се прегърна с Дрогба

14:18
Стоичков подписа за година и се прегърна с Дрогба
Христо Стоичков подписа едногодишен договор за треньор на най-богатия клуб в ЮАР Мамелъди Съндаунс. След парафите Камата символично си купи чифт златни обувки от бутик в суперлуксозния хотел "Микеланджело" в Йоханесбург.

"Така трябва, хвала! - коментира корифеят в треньорството Бора Милутинович. - Това е символика, брате, защото на президента на клуба едната златна мина вече замина! Но той има девет, всичко ще е у реду."

По-късно Кавалерът на "Златната топка" получи поздравления и съвети от друга легенда - Карлос Алберто, капитан на славния тим на Бразилия с Пеле. Шефове и гости от ФИФА в хотела се включиха с ръкостискания и преценката, че година преди световното е точният момент за работа в ЮАР.

Феноменалната осмица реши да жонглира със символиката, след като го информираха, че първенството на ЮАР започва на 8 август (08. 08 - б.а.). И избра за вечеря тузарския ресторант "Сигначър" (на английски - подпис), в компанията на милионера Джордже Михайлович и съпругата му - бившата "Мис България" Наталия Гуркова.

Шефовете на заведението спряха достъпа на медиите и разрешиха само снимка на фенове на "Мамелъди" от "сервитьорския отбор" с Камата. Тимът от Претория има почитатели и в Йоханесбург, защото двата града са почти слети.

Изненадата на вечерта дойде в най-актуалния нощен клуб на 12-милионния град - "Табу", където забраните за медиите бяха повече и от "Сигначър". Но милионерът прие да снима за "Труд" и така търговецът на диаманти Михайлович направи як кадър - Стоичков в прегръдка с Дидие Дрогба.

"Голаджията на "Челси" се отнесе с огромно уважение към Камата - довери роденият в ЮАР черногорец. - Дойде с охраната си на втория етаж на масата на Стоичков и си говориха и шегуваха около час. И това е нормално, защото да ви кажа като чужденец и искрено - Стоичков през 90-те сложи България на картата на света. Футболът е велика работа."

Първи асистент на българската мегазвезда в Мамелъди ще е Антонио Лопес, работил във Валенсия с Рафа Бенитес - настоящ треньор на Ливърпул. Очаква се и кондиционен спец от Испания. Преговорите по контракта води мениджърът Лъчезар Танев.

Официално се очаква новината да бъде оповестена пред местните медии днес. Говори се, че годишната заплата на Камата ще е 1,5 млн. евро без премиите. Ще я плаща Патрис Мотсепе - един от тримата най-богати в 50-милионната държава.

Стоичков заминава на едномесечен лагер с тима в модерна база в екзотична местност. Отборът има петима национали, но може да се подсили с двама-трима от Испания и България.

Пратеници на "Труд": Владимир ПАМУКОВ, Боян БОЙЧЕВ

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

arsenov
29.06.2009 19:23

Rumen114 ае боклук стойчков заради такива помяри кат теб се превурна в простак ам му яжте кура на него големият е тои а не високо интелигентния бербатов

Rumen114
29.06.2009 19:14

И там ще се осере яко, няма как простака си е простак навсякъде!Боже колко си велик- няма нужда може и да ми викате Стоичков!

TNO
29.06.2009 18:46

естествено, че Стойчков е най-големия