Вижте идеалния отбор и всички срещи от Купата на Конфедерациите

14:00
Вижте идеалния отбор и всички срещи от Купата на Конфедерациите
Купата на Конфедерациите приключи, а националният отбор на Бразилия спечели трофея в този престижен турнир за трети път в своята история. Надпреварата ни предостави доста интересни двубои, в някои от които бяха отбелязани и доста попадения.

Купата на Конфедерациите се явява като прелюдия към Световното първенство, което ще се проведе следващата година в ЮАР. Домакините на турнира ни показаха, че до голяма степен са готови за най-големия футболен форум на планетата.

Предлагаме ви най-добрите футболисти на изминалия турнир по постове в класическата схема 4-4-2.

Вратар:

\"\"Тим Хауърд (САЩ) - Националният тим на САЩ изненадващо достигна финал в турнира, а с основна заслуга за това бе стражът на Евертън Тим Хауърд. След като се измъкнаха щастливо от групите, "янките" имаха за съперник европейският шампион Испания и точно в този мач Хауърд не допусна гол, а вратата му бе обстрелвана многократно от футболистите на "Ла Фурия".

Защита:

\"\"Майкон (Бразилия) - Бранителят на Интер на два пъти попадаше в отбора на кръга на Купата на Конфедерациите. Майкон отбеляза гол в първия мач срещу Щатите, а многобройните му асистенции и отлични отигравания го направиха най-добрия десен бек на турнира.


\"\"Лусио (Бразилия) - Капитанът на "селесаo" бе определен за най-добрия защитник на турнира. Футболистът на Байерн Мюнхен вкара най-важният гол в Купата на Конфедерациите, а именно третото попадение на Бразилия във финала със САЩ, с което "кариоките" спечелиха титлата.

\"\"Матю Бут (ЮАР) - Най-важният фактор за класирането на Южна Африка на полуфиналите. Високият централен бранител показа отлична и много грамотна игра в допълнение с истинско себераздаване.


\"\"Цепо Масилела (ЮАР)
- Последователните изяви на Масилела като ляв бек впечатлиха всички, наблюдавали турнира. Отлична игра в отбрана за южноафриканеца в допълнение с добри включвания в атака.


Полузащита:

\"\"Клинт Демпси (САЩ) - Звездата на Фулъм се превърна в един от основните футболисти в селекцията на Боб Брадли. Демпси вкара голове на полуфинала и на финала и допринесе много за отличното представяне на САЩ в турнира.


\"\"Фелипе Мело (Бразилия)
- Полузащитникът на Фиорентина започва да се отвърждава като титуляр в селекцията на Карлос Дунга. През всичките срещи на Бразилия Фелипе Мело показа много стабилна игра.


\"\"Кака (Бразилия)
- Ръководството на Реал Мадрид вероятно потрива доволно ръце, след като новото попълнение на тима Рикардо Кака стана най-полезният футболист в Купата на Конфедерациите. Това не е никак чудно, тъй като почти всяка атака на Бразилия минаваше през този играч.

\"\"Лендън Донован (САЩ) - Капитанът на "янките" доказа, че е истински лидер на тима. Донован вдъхновяваше съотборниците си, организирайки отлични атаки и в крайна сметка САЩ достигна финал в турнира.


Нападение:

\"\"Давид Вия (Испания) - Вкара попадения във всички мачове от груповата фаза на турнира за Купата на Конфедерациите. Като цяло Давид Вия бе по-полезен дори от съотборника си в атаката на Испания Фернандо Торес.


\"\"Луиш Фабиано (Бразилия)
- Той получи "Златната обувка" за голмайстор на турнира. Вкара пет гола, два от които на финала срещу САЩ. Звездата на нападателя на Севиля Луиш Фабиано изгрява за "селесао" едва когато вече е на 28-годишна възраст.



Ето и всички голове от Купата на Конфедерациите:

Група "А"

Нова Зеландия - Испания - 0:5 (видео)
ЮАР - Ирак - 0:0 (видео)

Испания - Ирак - 1:0 (видео)
ЮАР - Нова Зеландия - 2:0 (видео)

Испания - ЮАР - 2:0 (видео)
Нова Зеландия - Ирак - 0:0 (видео)

Група "Б"
САЩ - Италия - 1:3 (видео)
Бразилия - Египет - 4:3 (видео)

Египет - Италия - 1:0 (видео)
САЩ - Бразилия - 0:3 (видео)

Италия - Бразилия - 0:3 (видео)
Египет - САЩ - 0:3 (видео)


1/2-финал: Бразилия - ЮАР - 1:0 (видео)
1/2-финал: Испания - САЩ - 0:2 (видео)

3-то място: ЮАР - Испания - 2:3 (видео)

Финал: САЩ - Бразилия - 2:3 (видео)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dumbo_s
30.06.2009 18:21

Може да съм фен на Фабри , но тоя турнир не беше неговия .... Както гледам тука мнение ... Това че вкара победен гол за Бразилия не означава , че Лусио трябва да е в тази класиция ... За мене той беше слаб постоянно ... Нито спринт , нито високите топки все всички ( какъвто беше ) , и направи някой грешки ... Нямам нищо против него , но трябва да спре с национала за мене ... *stop*

mitko97
30.06.2009 17:23

Фабрегас заслужава та тои бе6е мн добър в турнира и торес съ6то *stop* поне това е моето мнение

pacho_vr
30.06.2009 14:00

Напълно съм съгласен с мнението на Alkaida *thumb_up*

likata
30.06.2009 11:39

Кой и на каква база го е съставил тоя състав *wonder*
Пълен смешник.

lostefo
29.06.2009 17:46

Alcaida ами много добър защитник Бе селянини викаи Ве на маикаси а с хората изрежи тоя долен селски израс

Alcaida
29.06.2009 15:40

Къв е тоя Лусио ве ? За мене най-добрия защитник на турнира беше Огучи Ониеву *wink* Не съм съгласен и с Фелипе Мело ! Мисля, че Шави заслужаваше да е на негово място... и тогава състава става идеален *thumb_up*

Levskarq_1914
29.06.2009 15:30

Дани Гуиса направи само 1 силен мач за мен по учудващо е че го няма Aлтидор също така и Огучи Ониеву.но в общи линии това е идеалния отбор

Redbula
29.06.2009 15:18

a Дани Гуиса :? че той вкара 2 мн важни и красиви гола :?

BoyToy
29.06.2009 14:40

Донован заслужава да е в идеалния отбор *thumb_up*