Тунчев и Силва ще са готови за реванша със Зимбру

11:07
Тунчев и Силва ще са готови за реванша със Зимбру
Тони Силва и Александър Тунчев ще пропуснат гостуването на ЦСКА в Ловеч в първия кръг от „А „група утре. Силва падна лошо на рамото си в двубоя със Зимбру (1:1), но се е отървал с натъртване и почти сигурно ще вземе участие в реванша срещу молдовците на 24 юли.

Тунчев пък остана извън групата, тъй като получи травма през седмицата и пропусна няколко тренировки. Той няма да играе и срещу Литекс, но има голям шанс да е на линия за втория двубой със Зимбру.

И докато отсъствието на Силва и Тунчев за Ловеч е сигурно, то под въпрос за срещата е Крачунов. Той получи силни болки в коляното в мача с молдовците и днес ще има яснота, дали ще може да играе в Ловеч. Шансовете му са не повече от 50 %.

Както е известно, и капитанът Валентин Илиев е аут, тъй като не е възстановен от контузия. Еденилсон Бергонси пък изтърпява наказание за един двубой още от миналия сезон и също пропуска визитата на „оранжевите“.

Иван Маркович скъса кръстни връзки и ще е извън терена поне 3-4 месеца, а Жуан Фелипе има визови проблеми и не може да бъде използван в официални срещи. Двубоят с Литекс е утре от 19:30 часа и на практика Стойчо Младенов няма да може да разчита на 6 или 7 футболисти (Тунчев, Силва, Бергонси, В. Илиев, Маркович, Жуан Фелипе и евентуално Крачунов). Ако Крачунов остане извън сметките за Ловеч, опциите за ариергарда остават едва 5 - Попов, Василев, Супусейпа, Мисиджан и Милисавлевич.

Четирима от тях ще оформят защитната формация на ЦСКА срещу Литекс. Най-вероятно Милисавлевич ще започне като ляв бек, тъй като нивото на Мисиджан е изключително ниско и Стойчо Младенов ще рискува много, ако го пусне. Друг е въпросът, защо изобщо го е привлякъл.

В центъра на отбраната ще действа Супусейпа, а Младенов трябва да прецени дали Попов да влезе до него и Василев да играе като десен бек или обратното. Наказаният Еденилсон ще бъде заместен от Галчев. Вместо контузения Тони Силва пък сред стартовите 11 ще попадне Карачанаков. Той ще е титуляр в официален мач за първи път от 14 декември, когато „армейците“ победиха Любимец със 7:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация