200 000 евро от Тонев помагат на ЦСКА

22:18
200 000 евро от Тонев помагат на ЦСКА
Транш на стойност от около 200 000 евро за Александър Тонев е помогнал на ЦСКА да се разплати по различни дела в последните дни. Сумата е преведена от Астън Вила, закупил червения юноша от Лех Познан миналото лято. Дълго време ЦСКА се бори за парите, а поляците дори се обърнаха към ФИФА с въпрос - на кого в България да плащат, пише "Труд".

"Намалихме с пъти наследените дългове", обяви шефът на надзорния съвет Александър Томов след събрание на акционерите. Политикът добави, че непрекъснато излизат нови задължения за неизпълнени в миналото договори.

"Продажбата на Ивайло Чочев и бъдещият трансфер на вратаря Раис М'Боли ще ни облекчат доста", добави Томов. Той подготвя втория опит за излизане на клуба на борсата и чака думата на Комисията по финансов надзор.

ЦСКА чака съдействие от ФИФА и за 600 000 евро, които Мерсин дължи за покупката на Спас Делев в началото на 2012-а. Докато беше в турската втора дивизия, клубът не можеше да бъде задължен да плаща.

В същото време ЦСКА подписа с 12-и нов футболист - Денис Причиненко. Украинският халф с германски паспорт получи договор за един сезон при месечна заплата 6500 лева. За последно 22-годишният Причиненко е играл в украинския Севастопол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация