Масимилиано Алегри е новият треньор на Ювентус

13:48
Масимилиано Алегри е новият треньор на Ювентус
Масимилиано Алегри е новият наставник на италианския шампион Ювентус. Бившият треньор на Милан бе официално назначен, по-малко от 24 часа след като Антонио Конте подаде оставка.

Конте, който изведе Юве до три поредни шампионски титли, изненадващо се раздели с клуба миналата вечер, заявявайки, че "ще му бъде трудно да продължи да печели с отбора". Според медиите в Италия той се е скарал с ръководството на бианконерите, заради тяхното желание да продадат Артуро Видал на Манчестър Юнайтед.

Алегри също спечели Скудетото - през 2011 година с Милан, а на следващия сезон завърши на второ място, но след това резултатите на росонерите се влошиха и в началото на тази година той бе уволнен, като в последната половин година той бе без работа. Междувременно, според пресата на Ботуша, Конте най-вероятно ще поеме националния отбор на Италия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

aa4opz
18.07.2014 01:43

кой каквото иска да казва ...... не трябваше алегри да идва в ювентус...... грешка....

myzrael
17.07.2014 18:28

Още в първия си сезон в Сасуоло ги изкачи в Серия Б. Още в първия си сезон в Милан ги направи шампион и спечели Суперкупата и то при условие, че Милан 6-7 години не беше ставал шампион.
Така че вярвайте ми това ще е продължението на визитката на Алегри - още в първия си сезон начело на Ювентус Алегри затвърди новия стар шампион на върха!
Форца Юве!!!

myzrael
17.07.2014 18:22

Големи сте разбирачи, но единствените ви постижения са форумни романи написани с грешки *joking*
Естествено, като фен на Юве съжалявам много за Конте, но и с Алегри ще сме шампиони ако не се разпродаде отбора и съм готов да се обзаложа с всеки. Дори ме радва донякъде това в личен план, защото по този начин като заложа за Юве шампион ще спечеля повече, защото коефициента ще се вдигне заради треньорската рокада.
Алегри е много добър треньор, на който ако онзи боклук Берлускони не беше спрял кранчето със сигурност щеше да създава много главоболия на всички отбори в Италия и със сигурност нямаше да остане само с 1 титла. За това, което се случи в Милан вината изобщо не е в треньора. Може и той да има някаква минимална, но след това, което стана в отбора, то нямаше треньор на света, който да се справи с положението!

Rasho79
17.07.2014 11:32

Страхотна новина за кръвните врагове на Юве и Ужасна за всички който обичат Ювентус! Бог да пази Ювентус от Алегри!

Kalinho
17.07.2014 00:16

а какво правим с Пирло - той го изгони преди години от Милан а сега пак ли, ако е така да се връща в Милан.

dobrinko
16.07.2014 21:57

Най-лошият избор за инл. тр. беше раниери и манчини. Конте е добър, но аз и преди го казях, ако искат да избухнат в шамп. лига им трябва треньор с опит, Алегри води милан, има опит, ще видим. Успех

Hitchhiker1902
16.07.2014 21:41

Леле, леле.... Не можа ли Конте да си подаде оставката малко по-рано, докато Прандели беше свободен?
Алегри може да не е лош треньор, но това все пак е Юве, не Катания. Дано да греша, но си мисля, че още един велик клуб тръгва надолу. Пусто безпаричие...

The_Djoker
16.07.2014 21:07

Само като се замислиш,че тоя изгони Пирло от Милан и ти става ясно к'ъв е жалък*joking*

gL_Manekena
17.07.2014 00:00

Феновете на Юве няма да търпят Алегри, толкова колко го търпяха от Милан.Почти сиг. съм че от ръководството са му дали ясни цели и време.Ако върви на зле в Италия и ШЛ, смятай че до Февруари е аут

Hitchhiker1902
16.07.2014 21:42

Е сега ще го изгони и от Юве, явно го преследва *lol*

biancorosso
16.07.2014 20:15

Марота преди няколко часа каза, че Видал остава, дано поне това да е вярно...


Ювентус отново настояха, че нямат намерение да продават Артуро Видал, който е свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед.

Според слуховете, именно одобрената продажба от шефовете на чилийския халф е била причина Антонио Конте да напусне Торино.

Юве не се бави с името на новия треньор и днес назначи Макс Алегри. При представянето му спортният директор на Юве Бепе Марота за пореден път заяви, че тимът иска да задържи Видал.

„Той е играч на Ювентус. Никога не бихме го продали. Един куп големи отбори питаха за него, но ние никога не седнахме на масата за преговори“, сподели трансферният гуру.

„Той е един от главните футболисти в този тим и се надявам да го задържим, макар че често играчите решават бъдещето си. Той на няколко пъти каза, че е щастлив да остане тук и се надяваме да продължим заедно.

CoolPapaBel
16.07.2014 17:52

Това не е добра новина! Жалко Юве тъкмо започна да си стъпва здраво на краката и сега Алегри ужас супер посредствен треньор с нищо не изпъкващ. Наистина Юве не заслужава такава съдба но да видим може пък да стане чудо *smile*

fivooo
16.07.2014 17:33

Да махнеш Конте и да назначиш Алегри... wtf *confused* Както е да е. Можеше и да е по-зле. Алегри пак е по-добре от Манчини или Раниери.

madridistaaaaaa
17.07.2014 10:56

Не са го махнали,а той само напусна ,иначе Алегри не е чак толкова лош треньор за колкото го мислите ,има доста опит в него,тва ,че е работил с куците коне от Милано не го прави слаб.Иначе все пак си мисля,че е време да има нов шампион в Серия А , и дано е Наполи ,интересно ще е и как ще се справят в Шампионска лига,все пак си спомняме колко куриозно загубиха от Галатасарай още в групите.

gL_Manekena
16.07.2014 18:55

И по-добре от Мойс *lol*

Big_Ivan017
16.07.2014 17:02

Не мисля че е добро решение, но пък от друга страна кой съм аз за да го критикувам... по-добре да изчакаме да свърши сезона и да го видим как ще се е справил и тогава да видим какво ще мислим за него! *smile*

scouser_pool
16.07.2014 16:26

Иначе в ШЛ няма оправдание първия сезон с Сити , че отпадна , Виляреал бяха трагични тогава , а Наполи имаха по-слаб състав...но и те бяха много силен отбор , което се видя срещу Челси , ама Челси са (бяха) по-рутинирани и се измъкнаха и показаха характер , на Манчини повечето играчи може да ви са се стрували звезди , но те идват от отбори като Атлетико,Валенсия,Хамбургер и т.н. визирам ключовите му играчи(без ЯЯ) и нямаха шампионски манталитет , който той им го предаде...а второто му отпадане беше в най-трудната група за всички врмена направо...Дортмунд и Реал , и Моу отпадна от Дортмунд , но никой нищо не му казва , както и да е , стига за Манчинката , той се е доказал , но наистина трябва да отиде някъде и да направи пробив в ШЛ поне до 1/2финал с някой непретенциозен отбор аутсайдер да го признаят и него

scouser_pool
16.07.2014 16:21

Също нанесе най-голямата загуба на Юнайтед от много години насам и то като гост , късмет , с колко късмет да е взел титлата като би Юнайтед и двата мача , понякога и противника трябва да губи , тая година Пелгерини имаше далееееч повече късмет от Манчини за да спечели...най-малкото Манчини спечели с повече точки , отбора на Манчини не падаше у дома от преки конкуренти , на Пелегрини му направи дубъл Челси , че и като гост също беше по-убедителен...като цяло отбора на Манчини беше по-убедителен шампион от този на Пелегрини през тази година като цялостно представяне , просто Пелегринката имаше късмет ,че Юнайтед беше без Съра и като цяло , че имаше повече конкруенция което е плюс , защото Арсенал,Челси и Ливърпул примерно си взимат точки помежду си и преките му конкренти е по-лесно да загубят...Манчини трябваше да се състезава с добре смазания отбор на Съра , който почти никъде не губеше точки и реално причината Манчини и Сити да вземат титлата бяха директните мачове , което заслужено го направи шампион...

scouser_pool
16.07.2014 16:06

Също в ШЛ най-малкото достигаше 1/8финали и отпадаше от по-добри или равностойни отбори като Ливърпул,Милан примерно...докато Юве тая година отпадна срещу по-слаби отбори в Лига Евроша и ШЛ още в групите , но никой нищо не казва...не че намеквам , че Манчини е по-добър де , обратното , но на всеки се случва да се провали особено в турнир като ШЛ където имаш винаги 5,6 отбора дето мачкат , примерно и Моу нищо не направи 3 години в ШЛ почти колкото Манчини , но никой не казва нищо и то с дори по-добър състав и с един от фаворитите ако не и фаворита за турнира(не че и Интер тогава нямаше адските футболисти и инвестиции които правеше , но не в такава степен като Галктикотта на Реал)...допълнително Манчини изгради манталитета на отбора ан Моу(в Интер) и също трябва да получи заслуги според мен... и да като цяло в Италия много го ценят , даже някои фенове на Юве искаха точно него за тренер , провери по форумите и ще видиш (става дума за италианци и истински фенове на Юве , а не примерно някакви глорифънтъри от Румъния или Сърбия както тук от БГ)

Salient
16.07.2014 16:30

Има успехи, не отричам това. Просто изказвам впечатленията си за него въз основа на това, което съм видял през годините. Интер бяха наистина страшен отбор, но въпреки това Манчини не оправда очакванията на Морати за Европа. Милан и Юве бяха най-малкото колебливи, което беше огромен плюс за Интер разбира се. Със сигурност Манчини има заслуга за успехите на Моу в Интер, но все пак при португалеца отборът най-накрая разкри пълния си потенциал.

GrandeBarca
16.07.2014 15:39

И от къде знаете,че няма пък да тръгнат нагоре Юве..с един 1/2 финал в ШЛ примерно..кой вярваше,че сезона на Челси не е изгубен след 1-3 в Наполи..коато дойде Ди Матео..в края Челси взе ШЛ и купата...примери много..може пък точно с него да напрявят нещо повече...Капело о отиде с много амбиции в Англия и Русия какво направи нищо..Моу в Реал нищо..а Анчелоти веднага ШЛ не се знае нищо...още от сега

velislav_kn_
16.07.2014 15:32

А защо мислите, че Юве са слаб отбор? Когато дойде Алегри къде бяха? Според мен отбора ще продължи да печели първенството до момент, в който някой от другите грандове заложи на големи трансфери.. Както ПСЖ спря доминацията на Лион (знам, че преди това Монпелие и Бордо също ги спряха, но реално ПСЖ им отряза крилете) ..

svetidinko
16.07.2014 15:22

Честито на Юве хахахах ! Дано титлата се върне където и е мястото , а именно в червената част на Милано !

LiamBrady
16.07.2014 15:21

Съгласявам се с колегите от Ливърпул, че Алегри не е чак толкова лош. Нещо повече, дори мисля, че и този сезон ще са шампиони. Просто инерцията им е прекалено голяма, а и Алегри вече е печелил титлата с Милан. Поне първенството ще е по-интересно, защото се видя, че този отбор на Ювентус е прекалено силен за конкуренцията.

velislav_kn_
16.07.2014 15:11

И с тоя калпав треньор Юве ще мачка! Все пак да не забравяме кой донесе последните титли в Милан! Не е виновен Алегри, че Берлускони реши да спре кранчето и вече не беше президент на Италия .. С парите на цяла държава и Лупи знае *wink*

pesholudiq
16.07.2014 14:43

Имам чувството, че тия от ръководството въобще не са разглеждали различните варианти, ами са назначили първия, който им се е мернал пред очите... Според мен направиха слаб избор на треньор..

LiamBrady
16.07.2014 15:24

И на мен това ми е много интересно. Почти винаги в Италия се наема специалист, който е познат и е водил вече друг италиански отбор.

biser_gerrard
16.07.2014 14:41

Алегри не е толкова слаб тренер колкото го изкарвате пичове *wink* Помня, че когато имаше що-годе добри играчи в Милан спечели Скудето. А после какво да направи с някви "звезди" като Урби Емануелсон, Йепес, Поли, Констант, Бирса и прочие. Юве имат силен състав, Конте вече изгради боеспособен състав и според мен Алегри няма да ги закопае. Може би Видал ще го подадат на МЮ, но ако продадат Видал, Погба 100% ще остане не ми се вярва да си разбият цялата халфова линия. От друга страна с парите от Видал които се очаква да са около 50млн. евро могат да му намерят достоен заместник.

scouser_pool
16.07.2014 14:36

Да , няма да е зле малко за разнообразие някой измежду Наполи-Фиорентина-Рома да спечрлят Серия А , че миналия сезон беше скучен

scouser_pool
16.07.2014 14:35

Само в български форум хората си мислят , че Алегри и Манчини не стават...РАЗБИРАЧИ с главни букви*cigarette* Принципно си мисля , че Манчини щеше да е малко по-добре , но и Алегри горе-долу става

svetidinko
16.07.2014 16:37

Няма какво да му обесняваш , човека гледа от Уикипедията и си мисли , че разбира , ясен ми е

Salient
16.07.2014 16:22

Манчини пое Интер през 2004... Интер набра сила едва след Калчополи през 2006 след като изритаха Ювентус в Серия Б, а Милан стартира с минус 10-15 точки (не помня точно). Купиха Ибрахимович и Виера именно от Ювентус, Милан продаде Шевченко и едва тогава Манчини спечели титлата със 97 точки. Единствено Рома им оказваше някаква съпротива. Ювентус после се завърна в Серия А, но не беше фактор в битката за титлата докато Конте не пое отбора. Милан на Анчелоти спечели ШЛ, но завърши далеч зад Интер. На следващата година дори бяха извън четворката и трябваше да играят в Купата на УЕФА. Тъй че да, Интер до голяма степен нямаше конкуренция в първенството. Манчини го уволниха от Интер, защото се отпадна на 1/8-финал в ШЛ точно по време на стогодишнината на клуба.

scouser_pool
16.07.2014 16:13

Да най-слабите...нищо , че Серия А беше 5 пъти по-силна от сега , бахах , логика , Милан знаеш ли ги? Да им изброявам ли състава? Или само това , че бяха най-силния отбор в Европа точно в периода на Манчини ( 2005-2007) стига? Рома със Спалети? Отбор който достигаше редовно 1/8финали и 1/4финали на ШЛ , Фиорентина(които чак с Прандели се съвзеха ) , които достигнаха полуфинал или финал даже не си спомянм на Уефа 2008?Лацио също бяха по-силни , но като цяло , тея три отбора Милан,РОма Интер си достиагаха редовно 1/8финали и 1/4финали на ШЛ , сега колко италиански отбора достигат тая фаза?1 най-много 2 и отпадат на 1/4финал без шанс за повече

svetidinko
16.07.2014 16:01

Явно нищо незнаеш ... На Интер им подариха 2 титили и затова спечелиха първо скудето след 15 години... Рекорда го направи със най - слабите отбори в Сериа А от десетилетия

scouser_pool
16.07.2014 15:58

Манчини отиде в Интер и от раз спечели първо Скудето на отбора от 15 години...постави рекорд за най-много точки(97) , постави рекорд за най-много поредни победи(17) , постави рекорд в историята на Интер за най-много поредни титли ,достига почти винаги 1/2финал на местната купа където и да отиде , и не само с Интер , и с Лацио я печели , с Галата също и със Сити...това всичкото при много по-голяма конкуренция в Серия А от сегашната , която има Конте с Юве да речем... "нямаше никаква конкуренция" , сериозно???Милан на Анчелоти , един от 3те най-силни отобра в света , Рома силен европейски отбор със Спалети , Лацио и като цяло цялата Серия А беше в далеч по-добро състояние от в момента като се даваха и повече пари(включително и от неговия Интер разбира се който оглавяваше тея класации , но и другите се охарчваха средните отбори както сега примерно английските , че и повече )...епа тогава ако не е имал конкреунция , Юве на Конте значи се бори с леваци направо*cigarette*

biser_gerrard
16.07.2014 15:01

Манчини и аз не го харесвам ама специално за тва, че е отпаднал два пъти поред в ШЛ вината не е само негова. Все пак тва бяха първите крачки на Сити в тоя турнир, а и припомни си в кви групи попадаха заради ниския си коеф и заради това, че бяха в трета урна. Първата година с Байерн, Наполи и Виляреал, а втората с Реал и Борусия Дортмунд. Пелегрини ги извади миналата година щото бяха в няква смешна група с ЦСКА Москва и Пилзен.

Salient
16.07.2014 14:53

Докато за Алегри може да се поспори, то не вярвам някой сериозно да мисли, че Манчини има някакви силни треньорски качества достойни за шампионски отбор.... В Интер нямаше никаква конкуренция след 2006 и въпреки това нищо не направи в ШЛ. Спечели титлата в Англия със Сити в последната секунда на сезона благодарение на отчайващи грешки на Юнайтед, който лековато прахоса 8 точки аванс. Следващия сезон завърши на 12 точки зад Юнайтед като по едно време разликата беше 17. С най-силният състав в Англия отпадна 2 пъти подред в групите на ШЛ.

obicham_Inter
16.07.2014 14:34

Никакъв Неапол,никакъв Рим,никаква Флоренция.Титлата отива в град Милано,при отбора на Милано - Интер *wink*

AC_Milan_92_45
16.07.2014 16:15

Я се събуждай бе филмар жалък

Salient
16.07.2014 14:30

Абе хора, от Ювентус не са толкова тъпи да продадат Погба и Видал едновременно... Сигурен съм, че поне един ще остане иначе целият им център заминава на кино. Истината е, че малко или много италианските клубове са с доста по-скромни финансови възможности, отколкото преди 10-15 години и се налага да продават по някой основен играч. Не мислех, че Ювентус попадат в тази категория, особено през последните 3 години, но явно не е съвсем така.

Успех на Алегри в Ювентус, но за мен с нищо не заслужава да поеме такъв отбор с оглед на последните му 2 сезона в Милан. Чудя се с какъв акъл Аниели го назначи начело на отбора. Смея да кажа, че последният му сезон в Милан е в пъти по-зле от този на Мойс в Юнайтед. Истина е, че стана шампион, но футболът показван на терена беше абсолютно посредствен. Ибра и Тиаго Силва поеха към ПСЖ и веднага цъфна треньорският му талант.

braberikos
16.07.2014 14:28

Не бе споко ще вземем титлата тоя сезон . Имаме прекалено силен отбор даже и без Видал и Погба . Алегри и в Милан мисля , че взе титла в първия си сезон . Естествено после ги закопа ...

a00011
16.07.2014 14:06

С Ювентус е свършено.Особено, ако продадат Видал и Погба.Алегри знае как да прецаква големи отбори с големи амбиции.

FC_Tottenham_07
16.07.2014 14:04

Ужаааааааас по-добре някой български треньор да бяха назначили ! *joking*

dzhalev_71
16.07.2014 13:59

Жалко за Юве. Продадат ли се Погба и Видал ще им е доста трудно, а с този клоун начело все едно започват с -20 точки.

bacardy_breezer
16.07.2014 13:54

Честито ! Ето, че ще се намери човек, който да счупи рекордите на Дейвид Мойс. Палермо да се стягат, ще се борим с тях за влизане в 6-цата тоя сезон.*cry**cry**cry*