Дунга: Показахме високо ниво на професионализъм

10:39
Дунга: Показахме високо ниво на професионализъм
Селекционерът на Бразилия Карлос Дунга сподели след победата над САЩ, че е радостен от представянето на своите възпитаници, които обърнаха "янките" с 3:2, след като на почивката губеха с 0:2.

"Селесао" защити титлата си и спечели турнира за Купата на Конфедерациите за трети път. САЩ, които сътвориха сензацията в турнира с отстраняването на Испания в предпоследната фаза, поведоха с голове на Клинт Демпси и Лендън Донован.

Луиш Фабиано бе с основен принос за обрата, след като върна един гол в 46-а минута и възстанови равенството в 74-а. Бразилският капитан Лусио донесе победата на "кариоките" с гол шест минути преди края на редовното време. Състезанието беше достоен кулминационен момент на впечатляващ турнир, който осигури на зрителите чудесен футбол, изненади и най-вече даде индикации за едно отлично първенство на планетата догодина в ЮАР.

"Дори и след като отстъпвахме с 0:2, ние запазихме своята увереност. Бяхме заедно 29 дни и имахме настройката да спечелим турнира. Много трудно е да се преодолее пасив от два гола, но ние показахме високо ниво на професионализъм", каза след мача Дунга.

Колегата му от тима на САЩ Боб Брадли коментира, че изпитва смесени чувства - както голямо разочарование, така и голяма гордост.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация