Димитър Макриев: Казах какво искам, пазарлъци няма

10:37
Димитър Макриев: Казах какво искам, пазарлъци няма
Българският нападател Димитър Макриев се превърна в един от най-коментираните футболисти това лято у нас. Около трансфера му от МС Ашдод в Левски се изговори много, той обаче все още не е футболист на "сините". Националът на България разясни пред "7 дни спорт" какво точно се случва с него.



- Димитър, да ви очакваме ли днес или утре в лагера на Левски на Боровец?


- Когато бъде подписан официален договор, тогава ще се присъединя към отбора. Моето желание е да не се говори излишно, защото веднага се появяват спекулации и се нагнетява допълнително напрежение.

- Каква е истината за трансфера ви?

- Нямам представа защо се изписа толкова много. Лично аз никога до този момент не съм казвал, че преминаването ми в Левски е факт.

- Кога разбрахте за интереса на "сините"?

- На събирането на националния отбор за последната световна квалификация срещу Ирландия треньорът Емил Велев ме попита дали имам желание да нося екипа на Левски. Отговорих му, че това би било чест за мен, но трябва да говорят с Ашдод. След като двата клуба се разбраха за трансфера, аз казах и моите лични условия. Искам дебело да подчертая, че с никого и за нищо не съм се пазарил. Не съм световна звезда като Кристиaно Роналдо, за да променям непрекъснато условията си. Аз съм на 25 години и тепърва ще се развивам. Моето желание, както и на всеки футболист, е да играя в Западна Европа. Въпреки това бях съгласен да се върна на "Герена".

- Говори се, че сте извивали ръцете на Левски, като сте поискали 20 000 - 25 000 евро на месец?

- Това са спекулации. Нека финансовите параметри да си останат между мен и г-н Батков. Пазарене не е имало. Само веднъж сме говорили за моите финансови условия.

- Но шампионите ви обявиха за сигурно ново попълнение?

- Трябва да питате тях защо го направиха. След като се запознаха с моите условия, те нито ме извикаха да подпишем договор, нито ми казаха в прав текст, че исканията ми са неизпълними. За да е сигурен един трансфер, трябва и трите страни да са доволни.

- Бяхте на почивка с президента на Ашдод. Какво е неговото мнение за трансфера?

- Г-н Бен Закен ми каза, че иска да прави силен отбор, който да атакува евротурнирите през новото първенство. За целта вече е взел четири нови попълнения. Той подчерта, че не държи да ме продава на всяка цена. Аз имам договор за още 3 години с Ашдод и той разчита на мен.

- Стана ясно, че и други клубове се интересуват от вас.

- От президента разбрах, че има още две официални оферти в канцеларията на Ашдод. Повече подробности не знам, защото все пак г-н Закен бе на почивка.

- Пропадна ли окончателно трансферът в Левски?

- Тук искам да спомена нещо за първи път. В събота вечер разговаряхме надълго с президента на Ашдод. Той разбра, че имам голямо желание да играя за Левски и да помогна на родния си клуб в атаката на Шампионската лига. Г-н Закен обеща да помисли следващите няколко дни и върху вариант за преотстъпване за 6 месеца. До този момент този вариант не съществуваше за него.

- Кога окончателно ще стане ясно дали ще играете за Левски?

- До края на седмицата. На този етап Левски продължава да е актуален вариант.

- Как Бен Закен се съгласи на вариант преотстъпване?

- Откакто се заговори за преминаването ми в Левски, поддържам непрекъсната връзка с г-н Закен. Той е постоянно в течение на трансфера. За него парите не са най-важното нещо. Може би поради тази причина той реши да помисли, след като разбра, че и аз имам желание да играя в Левски.

- Има риск да изостанете с подготовката.

- Тренирам всеки ден, откакто съм в България. Когато от Ашдод ни разпуснаха, ни дадоха индивидуални програми за почивката. Стриктно се придържам към тази програма, така че нямам проблем с подготовката.

- Ще ви стигне ли времето до старта на квалификациите в Шампионската лига, за да се сработите с останалите в отбора?


- С повечето от тях се познавам отлично, обстановката в Левски ми е позната, така че може би няма да ми е нужно много време да се адаптирам. Всички сме професионалисти и говорим един език - футболния.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация