Бразилия уволни Луиш Фелипе Сколари

10:00
Бразилия уволни Луиш Фелипе Сколари
Бразилската футболна федерация няма да поднови договора на националния селекционер Луиш Фелипе Сколари, съобщават медиите в Бразилия.

Новината стана ясна само часове, след като Германия победиха Аржентина и взеха световната купа. След провала на Селесао, Сколари каза, че ще остави футболното ръководство да реши съдбата му.

Бразилия загуби от Холандия с 0:3 в мача за третото място, а на полуфинала претърпя най-голямото унижение в историята си, като загуби със 1:7 от новите световни шампиони.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gL_Manekena
14.07.2014 18:48

Както са казали хората: Това което сам си го направиш, никой друг неможе

GaLaxY94
14.07.2014 15:46

Добре започват! Попринцип ми е симпатичен Сколари, но да не вземеш едни от най-големите звезди Рони, Кака, Пато.. т.н.(знам,че са не са млади), но друго е в момент в който е трудно както беше с мача с Германия, а и не само в тоя мач да има кой да те надъха, дори за по 5 минути да ги пускаше Рони и кака сигурно всички футболни фенове щяха да гледат с друго око на Бразилия, защото такива футболисти са УНИКАЛНИ!

sksw
14.07.2014 12:23

Какво нещо е съдбата.. Преди 12 години, този човек спечели Световното с Бразилия побеждавайки на финала Германия убедително с 2:0, а сега 12 години по-късно направи така че Бразилия да изглежда посрамена падайки с 7:1 именно от Германия. За мен това, че Неймар и Силва не играха не е оправдание и те да бяха там, пак щяха да паднат с много. Просто трябваше да подбере по-добър състав за това първенство, а не да залага на някакви измислени играчи и на хора като Фред, който не бутна топката цяло първенство. Отделно с тази схема на игра, просто нямаше как да се получи нещо, защото тя работи само когато Неймар е там. Няма ли го него, няма схема.. Неможе отбор който претендира за световен шампион, да разчита само на един Неймар, както Португалия на Роналдо и горе долу Аржентина на Меси. Една птичка пролет не прави. Защо не взе Моура ? Роналдиньо който макар и на години щеше да играе колкото половината отбор на Бразилия взет заедно ? Рубиньо ? Кака ? Миранда ? Има и други.. Направи много големи грешки Сколари и резултата е видим. Две катастрофи и общо 10 гола за 180 минути във вратата на Бразилия. Това не се е случвало никога в историята им, каквито и играчи да са имали, колкото и да са били слаби през отделни периоди.

Kalinho
14.07.2014 14:42

ако беше толкова слаб нямаше ПСЖ да налеят толкова милиони за него

ryangiggs1000
14.07.2014 12:37

Точно той не го спечели.И маймуна да бяха сложили на онзи отбор от 2002,щеше да ги направи световни шампиони.Сколари е абсолютно неадекватен,не може да ротира състава и най-вече опропасти абсолютно всеки мач на бразилците като оставяше Давид Луиз изтеглен напред.Това момче,няма никаква идея кога да се връща,как да покрива засадата и как да се позиционира(не случайно Моуриньо го разкара от Челси,тъй като той е свикнал или да има тактически грамотно отбрана като Лусио в Интер или да има биткаджии като Рамос и Пепе,а Луиз не е нито едно от двете има един боц от пряк свободен и дотам).Силва му оправяше бакиите до едно време и в момента в който го нямаше-Резил.За Фред и Хълк се изговори/изписа достатъчно.

Kalinho
14.07.2014 11:29

този още от състава сбърка тотално. Ама кой да ме слуша. Да си беше викнал Рони, Кака, Лукас Моура, Пато, Филипе Луис, Миранда. Сега трябва да му се търси наказателна отговорност *smile*

a00011
14.07.2014 11:30

Опозори цялата Бразилия пред целия свят.

a00011
14.07.2014 10:53

От това изказване няма по нагло ''"Не играхме зле. Играчите ми заслужават похвали", каза селекционерът на "Селесао" след разгрома от Холандия.'' Чак толкова голям дебил и дразнител няма на света.

golemiq_geshan
14.07.2014 10:41

Като е наглец и не излезе като мъж да си подаде оставката , трябваше да понесе и това унижение ! Напълно си го заслужава !