Ботев подчини Либертас и в реванша

00:11
Ботев подчини Либертас и в реванша
Ботев победи Либертас в Сан Марино с 2:0 след голове на Алесандру Бенга в 65-ата минута и Филип Филипов в 87-а минута. С тази победа "канарчетата" записват девети пореден мач без загуба при участията си в европейските клубни турнири.

Българският тим имаше инициативата през целия мач. Преди почивката обаче това не се отрази в голове, въпреки активната игра на Луис Педро и Иван Цветков. Двамата създаваха огромната част от главоболията на защитата на Либертас.

Въпреки това обаче, домакините се бяха затворили плътно в своята половина и успяваха да противодействат на българските атаки.

Бетонът на Либертас издържа чак до 65-та минута. Тогава след центриране на Божидар Васев от корнер Александру Бенга се извиси и с глава не остави шансове на отличния в този мач Алдо Симончини и най-после откри резултата.

Последваха нови пропуснати положения от канарчетата. Все пак, падна и втори гол. Три минути преди края Филип Филипов бе изведен очи в очи със Симончини. Защитникът шутира технично покрай стража и оформи крайния резултат. Асистенцията бе на Мариан Огнянов.

В следващия кръг Ботев ще се изправи срещу Санкт Пьолтен.

Състави:


Либертас: А.Симончини, Молинари, Рокети, Д. Симончини, Риги, Роки, Факондини, Голинучи, Антонели, Рости, Морели

Ботев:
Стаховяк, Бенга, Терзиев, Филипов, Огнянов, Куртеан, Христов, Иршак, Сърмов, Педро, Цветков

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация