Официално: Любо Пенев напусна Ботев

15:28
Официално: Любо Пенев напусна Ботев
Любослав Пенев напусна поста старши треньор на Ботев Пловдив. Той е подал оставката си тази сутрин. Причините за напускане на пловдивския тим не са свързани с личните условия на националния селекционер.

Мотивите за оставката на Пенев са свързани с невъзможността да му бъдат осигурени  първоначално договорените условия за работа с футболисти, които изискват по големи финансови ресурси, които Ботев не може да осигури.

Отборът няма непогасени задължения към играчите и за това те са длъжни да играят в мача срещу Либертас от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двамата румънци Лукин и Бенга очакват трансфери в нови клубове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

petarata
08.07.2014 01:45

Ебати цирковете , оня ден подписа ,а днес си събра багажа . За пореден път се убеждавам ,че тия договори като се подписват са просто ей така за пред медиите .

vanko_liverpool
07.07.2014 19:22

То "А" група вече стана п*рно.Треньори, които не дочакват даже и първия си мач на новия си отбор, треньори дори за няколко часа,както беше с Гонзо, отнемане на лиценз, събличане на треньори и да не продължавам.Няма да спомена дори и случките с ЦСКА(нищо лично).Аз предлагам по-добре първенсвото да се прекрати за 2,3,4,5 години и да се започне всичко наново, защото това наистина е УЖАСНО което гледаме последните 4-5 сезона.Преди нямаше такива работи.Или по-точно чак в такова голямо количество.Единствено Лудогорец за сега се представят що годе добре, но само до там.А ДРУГИТЕ ?Боеве по терените, боеве по трибуните, боеве извън страдионите, то всичко стана пълен цирк.Вижте само какво стана на ФИНАЛА за купата.Това е ФИНАЛ по дяволите.Колкото и всеотдайни да са феновете на Ботев, те нямат право да се държат по този безумен начин.За това според мен трябва да се прекрати за няколко години мачовете от А група(не че някой ги гледа де, освен тези наркоманчета и алкохолици по стадионите, които и те не знаят какво правят там) да си погледаме Висшата Лига и другите първенсва, където наистина се играе ФУТБОЛ, докато тук всичко е обърнато на живот и смърт, а футболът е в изключително малко количество, да не кажа, че го няма.

kongzhong
08.07.2014 15:25

мислиш ли че нещата тука не са променени ? Напротив от 2004 година насам се работи по промяната , и тя е налице с феновете . На мач от а окръжна група съм виждала 100 човека зрители с 10 полицая и 3 кучета . На дербита полицията държи положението на ниво , стараят се . Но за ракети , бомби , димки винаги ще ги има по нашите терени , и не само при нас , южна америка е същото , гърция , сърбия . даже в южна америка си влизат с ножовете по мачове и всеки месец в бразилия и аржентина имат жертви било то преди мач или след някой мач . При нас работите са на ниво , има камери на всеки стадион , даже и спофери (цивилни полицай има из секторите ) . Не си мислете че нищо не се случва и че никой не е наказан . Както хванаха цесекарите които разбиха входа на БФС преди година (на следващия ден ) ,така се действа и с другите . Гледат се записи , всичко и тогава ако лицето е познато , регистрирано за подобни неща и провинения може да се предприеме нещо . Никога полицията няма да тръгне да арестува хора в някой сектор по време на мач .

Big_Ivan017
08.07.2014 02:23

Ужасно си прав приятел... но за съжаление едва ли са много хората които са съгласни с теб поради факта че за много от тях отбора от А група който подкрепят им е живота. Не че е лошо да ги подкрепят, но е лошо че не си отварят очите за това което казваш, а то в случая е самата истина и със сигурност футбола ни няма да стане по-добър докато феновете ни не започнат да се държат по възпитано по стадионите, вместо да се държат като абсолютни семкаджии, да псуват противниковия отбор и феновете му само заради това че са им вечни съперници...

Salient
07.07.2014 23:54

Ти спомена английския футбол в предишния си коментар и затова давам примери с него. Мислиш ли, че англичаните са чаааак толкова по-различни от нас? Истината е, че хората се държат така както средата, в която живеят ги предразполага. В Англия след Хейзел и Хилзбъро бързо разбраха, че така повече не може да продължава и започнаха масова реорганизация на футбола. Държавата се намеси и се въведоха драконови мерки за хулиганството, клубовете бяха задължени да преустроят стадионите си по новите изисквания и т.н. Просто средата в Англия не позволява на нещастниците да си избиват простотиите както преди. Ако можеха пак биха го направили, но не могат. Не и без да бъдат сериозно наказани за действията си. От друга страна, средата тук позволява на всякакви идиоти (няма значение на кой отбор) да се изявяват по стадионите и последствията не са особено сериозни. И точно тук ключова позиция трябва да заеме държавата. Само тя може да наложи ред. Друг подход няма. Ако този проблем бъде разрешен съм сигурен, че футболът като цяло ще тръгне нагоре отново. Просто трябва да се започне отнякъде. И между другото специално клубният футбол в Гърция е на светлинни години пред нашия. През година има отбор (най-често Олимпиакос) в групите на ШЛ. Последният сезон Олимпиакос игра 1/8-финал и за малко да се класира на 1/4-финал в ШЛ. Нещо, което е абсолютна утопия за български отбор в момента. За останалите страни съм съгласен.

tagen
07.07.2014 23:32

вс е до държавата как 4 мил бг който живеят в чужбина спазват вс закони как един градски селянин с bmw от 2002 в софия кара като луд а кото стъпи извън бг с ограничение 70 той кара с 60 а понякога с 50 *lol* камери навсякъде глоби а и затвор за вс който нарушават закона и вс ще е тип топ и по стадионите и навсякъде но не за нас демокрацията е пълна свободия и вс да си прави каквото си науми ...

kongzhong
07.07.2014 23:11

защо ни сравняваш с англия ? нямаме нищо общо с тях , нито ще имаме . Ще се прекратяват още мачове , още през комунизма се е случвало , та сега ли няма да се случва ? Неможете да разберете че ние сме тъпи селяни , това че живеете повечето в градове и сте родени там не ви прави граждани . При нас това никога няма да стане което гледаш по западните терени , пълни стадиони ( 99 % с абонаментни карти за цели сезони и си строго определено място за цял сезон , цели семейства по мачове , чоплене на семски , пиене на водичка и ядене на пуканки ) . Гръция , Сърбия , Босна , Мъкедония , България са на едно ниво по качество на футбола ( нищо същественно и по интересно винаги е било по трибуните ) . Това невиждам как ще се промени , свикнали сме , Точно пък отбора на подуене винаги са правили най - големите проблеми , най - голямата простотия опъване на свастика с мача с челси и барса в шампионска лига в шампионска лига (това в турнир който не толерира расизма ) . Единствената ви гордост си остана това , и постижение в шампионска лига и си отнесохте глобите .

Salient
07.07.2014 20:51

Страшна идентичност няма що. Казваш го все едно се гордееш с това. Селяндури са тези лумпени наркомани, които прекратиха мача Локо Пловдив - Ботев и финала за Купата. Такова нещо в Англия няма да видиш. Най-малкото, защото има действащи закони. Едно подобно провинение и си наказан до живот да не посещаваш мачове. Аз като ходя на мач искам да гледам футбол, не бутилки, димки или бомбички хвърляни по играчите. "Английските селяни" може и да не блестят много в първенството си, но поне те и феновете там се радват на подходящи условия, до които ние в близките години надали ще се докоснем. И факта, че има 700 регистрирани клубове в България въобще не е критерий за каквото и да било. Само факта, че последните сезони новаците в А група дори не могат да си осигурят бюджет за един полусезон, говори достатъчно. Кой знае колко от останалите клубове са в подобно положение.

kongzhong
07.07.2014 19:46

ми левскарите колко бой ядът навсякъде , Пловдив , Ловеч , Перник . На който не му харесва А група да не гледа , гледайте там английските селяни където и един англичанин не блести в първенството . Това е част от нашият футбол , част от нашата идентичност затова а група е по гледана от всяко друго първенство по телевизията (въпреки празните стадиони и безидейната и безмислена футболна игра от отборите ) .Това е България , това е нашия футбол с регистрирани 700 футболни клуба (незнам в англия колко имат ) но можем да сме им конкурентни по бройка на клубовете .

pfcq
07.07.2014 18:54

До коментар [@comment 1663449] от [@user deucec]:

Жалко но истина , очаквах го и си го мислех че ще се махне след проблемите ни и така и стана ....

fedya
07.07.2014 18:38

Тои пък защо изобщо прие да бъде трениор на Ботев незнам

doctorMashinkov
07.07.2014 18:21

У природата нищо не се губи сменят един луд с друг-Вили ена линия*joking*

fred_duffy
07.07.2014 17:24

Eгати тъпанара, като няма пари веднага бяга.
То с много кинти и Мъри го може,...
Ей няма да има треньори в БГ докато тези боклуци не се разкарат

miro211
07.07.2014 18:58

Ти си бил голям умник. Човека иска да прави ФУТБОЛ а не с трици маймуни да лови. Той да не ги иска за себе си...прочете ли хубаво статията. В Лудогорец защо всичко е тип топ- защото Домусчиев вкарва много пари. Отиди им виж спортната база на Крейзито и на Ботев и тогава говори. Не само да се купуват продават мачове а ми да се градят отбори.

RMRM7
07.07.2014 17:19

Ботев имат пари ама май ръководството им куца, миналата година Кривия изгони от отбора най-добрият защитник в А група после изгониха и Кривия, Мъри след всеки мач си подаваше оставката, явно има големи неразбирателства, дано се оправят нещата възможно най-скоро,че без това няма много качествени отбори в А група

ivanrealmadrid1
07.07.2014 16:58

До коментар [@comment 1663412] от [@user and1teachera]:

защо да съм жалък ? не е ли пародия това което става, само не разбрах защо искахте да махнете Мъри , с който най-после видяхте Европа и даже без загуба си тръгнахте както и да е не е само в Ботев така

rad011
07.07.2014 16:37

Това е добре,защото Пенев ще се съсредоточи върху националния отбор.

fred_duffy
07.07.2014 17:25

Пенев ще се съсредоточи върху курволяците, а националния кучета го яли. Няма толкова прост и нагъл човек

Geo100
07.07.2014 16:00

Проекта им върви към свършване. Виж само тези неща, на които спонсор е КТБ (ТВ7, Левски - баскетбол, вероятно и националния по волейбол). Може би и излъчването на А група е под въпрос.

Rezors
07.07.2014 15:46

Дано само проекта не им свърши!Ще бъде жалко!*sad*