Литекс започна еврокампанията си с нулево равенство в Молдова (видео)

19:58
Литекс започна еврокампанията си с нулево равенство в Молдова (видео)
Отборът на Литекс започна участието си в евротурнирите с равенство като гост на молдовския Верис. Двубоят от първия предварителен кръг на Лига Европа приключи при резултат 0:0, като по този начин ловчанлии запазиха големи шансове за класиране напред.

Оранжевите бяха по-добрият отбор на терена и въпреки че имаха превъзходство, не успяха да материализират открилите се пред тях добри възможности. Играчите на домакините от своя страна разчитаха на контраатаки и грешки в българската отбрана.

Иначе двубоят бе официален дебют за Красимир Балъков начело на оранжевите. Той заложи на две от новите попълнения - дошлите от ЦСКА Джаксън Менди и Омар Косоко. В този двубой повечето възможности се откриха пред Джордан, но голмайсторът на "А" група за изминалия сезон не успя да се разпише и в този мач.

В крайна сметка двата отбора оставиха развръзката за реванша. Ответният двубой в Ловеч е точно след една седмица.

Репортаж от мача може да видите ТУК.

Състави:


Верис
- Артиом Гайдучевич, Александр Кучеренко, Петру Раку, Сергиу Кожокари, Адриан Кашкавал, Дан Пишла, Николае Йосан, Владислав Иванов, Владимир Богданович, Сергиу Мокану, Виорел Фрундза

Литекс - Илко Пиргов, Васил Божиков, Джаксън Менди, Николай Бодуров, Страхил Попов, Никола Колев, Армандо Ваюши, Петър Златинов, Момчил Цветанов, Омар Косоко, Уилмар Джордан

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Xelikopterr
04.07.2014 00:52

Балъков, аре бий ги бе, стига си се успокоявал, че си нов и трябва да градиш! Отборът има капацитет и вярвам, че можеш да го съживиш и не само да влезеш в групите, а и да излезеш от тях!

crazy_rabbit
03.07.2014 21:41

Въпросния отбор май май е със сериозно финансиране, гледайки изкачването им ...

vlatkyn
04.07.2014 14:03

Финансиране в Молдова, по-голяма глупост не бях чел. Просто нивото на българския футбол е трагично. С едно изключение и то не е Литекс.

Destroylife
03.07.2014 20:26

Ха-ха Латекса направи 0-0 с тия анонимници. Сега ги очаква драматично 1-1 в Ловеч пред 500-600 зрители и отпадане от ЛЕ, КЪДЕТО НЕ ИМ Е МЯСТОТО!!!

djantata1
03.07.2014 20:08

Дано не позная ама тука отива на Зимбру от преди няколко сезона!